Powered By Blogger

18 Haziran 2019 Salı

Modem kurulumunu nasıl yapıyorduk?


     İnternete giremeyince modemi açıp kapattım. İnternet ışığı kırmızı yandı. Bu demek oluyordu ki modem kurulumu yapmam lazım. Tamam da modem kurulumunu nasıl yapıyorduk? Hatırladığım sadece bir sarı kablo takıyorduk. O kablo da kim bilir nerede. Kardeşim her yerin altını üstüne getirdi sonunda buldu o meşhur sarı kabloyu. Peki bu kablo laptop’da nereye takılacaktı? Her tarafına baktım. O kablonun ucunun gireceği büyüklükte bir yuva yok. 
modem kurulumu

     Bir tanesinde yuvanın altındaki plastik bölüm aşağıya doğru sarkıyormuş. Sonradan fark ettim. Kabloyu oraya taktım. İnternetten de zte marka modelin nasıl kurulduğuna baktım. İşte oldu. Yeniden internetteydim. Bu olaydan iki ders çıkardım. Şu sarı Ethernet kablosunu bilindik bir yerde saklamak, bir. Kablonun ucunun laptop’un nereye takılacağını bir yere not almak, bu da iki.


11 yorum:

  1. O tür kabloları lazım olunca ben de zor buluyorum. Bazen bulamıyorum hatta. Bilindik bir yere koysam da uzun süre kullanmayınca unutuyorum yerini.

    YanıtlaSil
  2. Telefonun 4,5g internetinden girerek ararştırsın nasıl kuracağını. Bir de sarı kablo çok ucuz ama hemen nerden bulacaksın?

    YanıtlaSil
  3. Hahaha alemsin.
    Benim de başıma gelmişti bir kaç kez. Ama her seferinde kendim olayı çözdüğüm için
    Okuldaki bilgisayar öğretmenimiz şaşırıp kalmıştı

    YanıtlaSil
  4. Genelde es geçilen konulardan biri de modemin varsayılan şifresini (modem arayüzüne bağlanırken kullanılan şifre) değiştirmemek oluyor. Kontrol etmekte fayda var;)

    YanıtlaSil
  5. Modemlerin artık gelişmişleri çıkmaya başladı eski sorunlar ortadan kalkıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok iyi olur. Kablo bulacağız diye canımız çıktı 😀

      Sil