Powered By Blogger

28 Haziran 2019 Cuma

Mini dizi furyası ve geleceğimiz...


     Çernobil dizisi, mini diziydi mesela. Başladı ve bitti. Öyle sezon sezon furyası olmadı. İnsanlar aylarca final sezonunu beklemediler. Farkında mısınız? Dizilerin süresi bile kısalıyor. Yakında her yanımızı mini diziler saracak. Çünkü hiçbir şeyi beklemeye vaktimiz yok. Her şey bir an önce olsun ve bitsin istiyoruz. Bize ne anlatacaksa hap gibi hemen anlatsın. Beklemeyelim. Belki de gün gelecek her şey kısa filme dönecek. 20 dakika da her şey olup bitecek. 

mini dizi

     Çok hızlı tüketiyoruz. Her şeyi ama her şeyi. Bu bir çılgınlık farkında mıyız? Nereye gidiyoruz? Bunun sonu iyi değil. İnsanoğlu hiçbir zaman tatmin olmaz çünkü. Eğer nefsini dizginlemezse. Önce birkaç sezondan sadece bir sezona düşer. Sonra 5 bölümlük mini bir dizi olur. En son da 20 dakikalık kısa bir film. O aşamayı da geçince ne olacak peki? Nasıl tatmin olacak insanoğlu? Belki de her şey İnstagram’daki hikayelere döner.

Foto kaynak: https://unsplash.com/photos/5EXvJvqqhEo


11 yorum:

  1. hayat çok hızlı akıp gidiyor ne zaman pazartesi olmuş ne zaman haftasonu gelmiş bir bakıyorum aylar bitmiş..mevsimler değişmiş...ömürler geçiyor...neyse sağlıkla huzurla geçsin de önemli olan o tabii ki..kısa dizler de uzun diziler de şahane ..insanı hayat gailesinden uzaklaştırıyor çok iyi oluyr...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaman su gibi. Diziler iyi oluyor, stres atıyor insan.

      Sil
  2. maalesef insanlar çok hızlı yaşıyor ,sanırım bu kuşağın özelliği bu.

    YanıtlaSil
  3. Çok hızlı tuketim sevmesem de dizilerde uzun sezona karsiyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Artık diziler bir sezonluk olur diye düşünüyorum.

      Sil
  4. Mini diziler dünya da tuttu ama Türkiye'de pek ilgi görmedi sanırım ilk olarak Börü yaptı mini dizi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, Börü diye biliyorum bende. Zamanla ülkemizde de tutacak diye düşünüyorum

      Sil
  5. Yalnız çok iyi bir tespit yapmışsın, harika. Dizileri hayatımıza benzetirsek benim dizinin yarısı geçti, senin nasıl?

    YanıtlaSil