Powered By Blogger

20 Haziran 2019 Perşembe

Kaldırımlar şiiri kimin?


     Kaldırımlar şiiri kimin sorusu dün akşam Kim Milyoner Olmak İster’de çıktı. Meğerse Kaldırımlar şiiri şarkı olmuş, onu da Funda Arar söylemiş. İlk defa duydum. Muhtemelen daha önce başkaları da söylemiştir. Bu şiiri yazan Necip Fazıl Kısakürek’tir. Soruyu ekranda gördüğümde hemen cevabı yapıştırdım. Tabi bilmeyen için her soru zor. 

Kaldırımlar şiiri kimin

     Yazı yazmak için konu ararken Google Trend’e baktım. Orada en çok arananlarda gözüküyordu. Genelde o yarışmadaki bazı sorular zaten trendlere giriyor. “Bu kadar arandıysa bunun üzerine yazmak gerek” diye düşündüm. Sonuçta yarışmaya özel sadece o akşam için aranmayacak internette. Bu yarışma sayesinde bayadır okumadığım bu şiiri yeniden okuma şansı buldum. Siz biliyor muydunuz bu şiirin kime ait olduğunu peki?

Foto kaynak: https://unsplash.com/photos/9sV1A_szES0


11 yorum:

  1. Hayır bilmiyordum ama taktik güzel

    YanıtlaSil
  2. :) bir şiirin şairini bilmek güzel romantiklik göstergelerinden biri şiir ezberlemek. misal bende o durum 0 dır hayatım boyunca neredeyse hiç şiir ezberleyemedim sevmem :)

    YanıtlaSil
  3. Klasik şiirleri ve şairlerini bilirim çoğunlukla, yeni dönemi sevemedim, bilmiyorum.

    YanıtlaSil
  4. Bilmiyordum, şarkıyı da dinliyorum şimdi:)

    YanıtlaSil
  5. Bilmiyordum, şarkıyı da imdi dinliyorum:) Teşekkürler

    YanıtlaSil
  6. Bilmem mi...Şarkısını bilmiyordum ama koysaydın da tıklayıverseydik:) Neyse google arattırırım şimdi, yormayalım seni. Baktım da bir kişi daha söylemiş onu da dinledim, onunki daha iyi geldi. Demek ki linkini koymamanın bir sebebi varmış:))

    YanıtlaSil