Powered By Blogger

6 Mayıs 2019 Pazartesi

Nihat Hatipoğlu'nu dinlerken...


     Dün gece sahurda Nihat Hatipoğlu’nu dinliyorum. “Çalmayacaksın, çırpmayacaksın, iftira etmeyeceksin, dedikodu yapmayacaksın” diye sıralayıp duruyordu. “Onlara dikkat eden kalmadı be hocam” dedim. Artık kimseye güvenmiyorum. İnsanların menfaatleri uğruna yapmayacakları şey kalmamış. Öteki tarafı düşünen yok artık. Lafa gelince hemen hemen herkes doğruları söylüyor. Ne olması gerektiğini biliyor. 

Nihat Hatipoğlu

     Hakka ve hukuka uygun olan nedir söylüyor. Ama iş icraata geldiğinde herkes kendine yontuyor keseri. Haklı olan değil güçlü olan kazanıyor. Bu insanların içinde nefes alamaz oluyorum. Menfaatleri uğruna  her şeyi yapan insanları gördükçe midem bulanıyor. Zaman geliyor bu koskoca dünya insana zindan oluyor. Ama tüm bunlara rağmen yaşamaya çalışıyoruz işte. Bu tip insanlardan ve bu tip haberlerden uzak durarak.

Foto kaynak: https://unsplash.com/photos/s-oYKvc2qPs

10 yorum:

  1. Hayatın çirkin yüzlerini temsil eden o insanlar kıyamete yakın artacak, kötülükler kan kusacak... Şimdi böyleyse o zaman-ı düşünmek istemiyorum bile.

    YanıtlaSil
  2. Maalesef jnsanlar hakkında pozitif düşünmek gittikçe zorlaşıyor. Herkes aynı değil tabii ama eskiden karşımıza bir iki ters insan çıkarken artik sürekli koruma halindeyiz nereden zarar geleceği ni bilemiyoruz.

    YanıtlaSil
  3. Evet, haklısın. Bazen de gırgır olsun diye soruyorlar.

    YanıtlaSil
  4. çok doğru sözler,en iyisi dediğiniz gibi uzak durmak..😊

    YanıtlaSil
  5. Doğruyu bilmek yetmiyor, yaşamak gerekiyor...

    YanıtlaSil