Powered By Blogger

30 Mayıs 2019 Perşembe

Elif Şafak ve Ayşe Kulin'den hala niye bir açıklama yok?


     
Ayşe Kulin


     Elif Şafak’ın Mahrem, Ayşe Kulin’in Gece Sesleri kitabında pedofili içeren ifadeler varmış. Bugün gün boyu sosyal medyada ilgili bölümler yayınlanıp durdu. Peki bunca kıyamet koparken bu iki yazardan niye hala bir açıklama gelmez aklım almıyor. Hiç sosyal medyayı takip etmiyorlar mı? Hadi onlar görmediler yakınları, arkadaşları onları uyarmıyor mu? “Türkiye sizi konuşuyor” demiyor mu? Merakla bu iki yazarın ne zaman ve nasıl açıklama yapacaklarını bekliyorum.

Foto kaynak: https://unsplash.com/photos/gq5PECP8pHE

23 yorum:

  1. Ayşe Kulin'in gece kitabını okuyunca dehşete düşmüştüm ama yaşım küçük diye ben abartıyorum galiba sanmıştım. Bunu yazıcam blogumda...

    YanıtlaSil
  2. Merhaba, güzel bir yazı olmuş, eski blogumu izliyordunuz, kaldırdım, yeni bloğuma davetlisiniz.

    YanıtlaSil
  3. Bende bu işi nasıl savunacakları merak ediyorum Müfred.

    YanıtlaSil
  4. Okumadığım kitaplar, haklısınız açıklama yapmaları gerekiyor.

    YanıtlaSil
  5. Elif Şafağın Mahrem kitabını 15 yaşındayken okumuştum, dili gereği rahatsız edici oldukça.
    ''Görmeye ve görülmeye değer bir roman'' mottosuyla yazılmış bir kitap, bakış açısını değiştiriyor bir hayli. Elif Şafak fikrimce açıklama yapmayacak, çünkü gündemden sonra gayette bir şey olmamış gibi tweetler attı, üzücü.

    YanıtlaSil
  6. aaa çok şaşırdım...acil bir açıklama şart olmuş bu durumda çok haklısınız....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende çok şaşırdım. Hala bir açıklama olmamasına.

      Sil
  7. Ses yok çünkü konuştukça batacaklarını tahmin ediyorlar.
    Dün bu konuda twitter'da Berna Laçin de epey eleştiri yağmuruna tutuldu meğer o da Elif Şafak'ın o malum kitabını övmüş vaktiyle!
    Kötülükleri özellikle bebelere, çocuklara yapılan kötülükleri kitaba veya filme dökecekse bir yazar, sübyancı ve kötü niyetli değilse, üstükapalı yapar; örnek veriyorum yıllar önceden Sophia Loren'li bir film izlemiştim. İtalya'da 2. Dünya Savaşı, Alman askerler gelir, Sophia Loren ana-kız rolündeler küçük bir kızı var, askerler bunları kilisede kıstırırlar ve gerisini görmeyiz, kiliseyi dışarıdan görürüz, tekrar ana kızı görürüz askerler gitmiştir, üstleri başları yırtıktır ağlıyorlardır ikisinin de tecavüze uğradığını anlarız. Ama hiçbir ayrıntı, hiçbir sahne GÖRMEDEN. DOĞRUSU DA BUDUR. Ayrıntılarla yazmak böyle İĞRENÇLİKLERİ bence sapıklıktır, böyle iğrençlikler ANLATILMAZ...anlatmadan da biz zaten anlıyoruz...zeka özürlü değiliz, o yüzden bu tür iğrenç tasvirleri yazanlar yazarlık yapmıyorlar ÇOCUK PORNOSUNA HİZMET EDİYORLAR.

    Elif Şafak da, Ayşe Kulin de, öteki iğrenç herif de lanet olsun.
    Bunların twitter sayfalarını takip edenlere lanet olsun hem eleştiriyorlar, hem takip ediyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Verdiğiniz örnek çok iyiydi. Berna Laçin'de sonradan büyük bir çam devirdiğinin farkına vardı. Şimdi işi toparlamaya çalışıyor. Açıklama yapmasınlar tamam. Ya kendi vicdanlarına nasıl hesap verecekler? Bunlar yarın öbür gün unutulur. Ama vicdanları ölesiye kadar peşlerinde.

      Sil
  8. Polemiğe girerlerse daha fazla yara alırlar, o yüzden sessizliği tercih ediyorlar galiba.

    YanıtlaSil
  9. senden öğreniyoz yaaa gündemi valla :) ikisi de sevmediğim okumadığım yazarlar zateeen :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin okumadığın bir kitap var mıydı Deep 😀

      Sil
  10. Benim anlamadığım da daha önce niye ortaya çıkmadı da bu skandal ifadeler şimdi ortaya çıktı? Yeni kitap değil sanırım onlar bildiğim kadarıyla. Bu tarz kitaplara kökten bir çözüm getirilmeli. Hatırlarsan https://www.rehitu.com/2018/12/bu-nasl-hayalci-cocuk.html adresinde de bir kitapta vardı benzer ifadeler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazıyı yazdıktan sonra dediğin benim de aklımı kurcaladı abi. Evet, abi hatırlıyorum o yazını.

      Sil
  11. iki yazar ında kitaplarını okumadım. Tarzım değil ama sosyal medyada kitaplarında yer verdikleri çirkin ifadeleri okudum. Ve kendilerine hiç yakıştıramadım. Kitap evlerinin de bunda hatası var parayı verene kitap basıyorlar. Bu konuda ki açıklamalarını bende gerçekten merak ediyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Demek ki yayın evleri de hiç dikkat etmiyorlarmış bu konulara. Şu saat oldu hala açıklama yok.

      Sil