Powered By Blogger

8 Nisan 2019 Pazartesi

"Geleceği hayal etme" diyen Nil Karaibrahimgil...


     Hürriyet’te yazıyor Nil Karaibrahimgil. Hayat üzerine yazılar. Onun yazılarını seviyorum. Gerçekten farklı bakış açıları sunuyor insana. Bunu sadece yazmış olmak için yazmıyorum. Gerçekten hayata farklı bakıyor. 

     Mesela bu akşam okuduğum yazısında, “Gelecek üzerine hayaller kurmayalım” demiş. “Gelecek üzerine iyi hisler besleyelim ama hayal kurmayalım”. Anı yaşamak için bu yöntemi kullanıyormuş. 

     Birisi, insanoğlunun doğasında var diyormuş gelecek hakkında planlar kurmak. Bu nedenle anda yaşayamaz insanoğlu diyormuş. İşte o kişinin bu sözüne karşılık bu pratiği yapmamızı öğütlüyor bize.

     Çok ilgi çekici duruyor. Bütün olay sadece bunu yapınca bitecek. Yani bu kadar mı basitti dedirtiyor insana. Ama iş pratiğe gelince orası olmuyor işte. Ama denemeye değer. Bu arada bu dediğini kendi denemiş.

anı yaşamak

OSMAN ASKERE GİTTİ…
     Bizim Osman sadece bizim evde takılmıyor. Karşı komşuya da gidiyor. Orası da ona tavuk eti veriyormuş. “Osman, Osman” diye karşı komşu da öğrendi adını. Biz kapının önüne çıktığımızda, “Osman geldi mi? Osmaannn. Gel sana tavuk eti vereceğim” diyor. 

     Yine bir gün böyle konuşurken, “Bu Osman nerede?” dedi. O an sokaktan geçen komşunun kızı Osman askere gitti” dedi. O söz dönüp duruyor aramızda. “Osman geldi mi?” diye sorunca birbirimize, “Osman askere gitti” diyoruz gülümseyerek. Daha dün akşam kardeşim de, “Osman mahallenin maskotu oldu yahu” dedi.

SADECE GÜZEL HABERLER DİYE HABER BÜLTENİ OLSA…
     Gazetelerde üçüncü sayfa haberleri var. Televizyonlarda da var. Hem de insanı sıkan bir şekilde. O haberleri izleyince insanın hayata güveni kalmıyor. Umutsuzluğa düşüyor. Öyle haberler çıkınca zaplayıp geçiyorum başkasına. 

     İşte bu düşünceden yola çıkarak şunu düşündüm: Üçüncü sayfa haberleri gibi sadece güzel haberler olsa. Umut verici haberler olsa. İnsan izlediği zaman içi umutla dolsa. “Ülkemde böyle güzellikler de var” dese. 

     Belki ana haberin hepsini bu tür haberlerden yapamazsın. Belki de ayrıca bir program olarak yapılabilir. Biraz umutla dolmak isteyen o haberleri izler. Bu rezil haberlere rağmen, kimseye güven kalmamasına rağmen insan yine de böyle güzel haberler duymak istiyor. Biraz olsun umut etmek istiyor insanlar hakkında.

Foto kaynak: https://unsplash.com/photos/ktPKyUs3Qjs

16 yorum:

  1. Kimileri gelecekle ilgili hayaller kuralım diyor, kimisi kurmayalım. Ne yapacağımızı şaşırdım desek yalan olmaz. Osman da askerden gelir bir gün. Çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen kardeşim. Şaşırttılar bizi. Osman sabah gidip akşam geliyor. Askerliği öyle onun :) Yorumun için ben teşekkür ederim.

      Sil
  2. Nil Karaibrahimgil' i ,yazılarını ve farklı bakış açısını ben de seviyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten farklı bir bakış açısı var Düş Tasarımcısı :)

      Sil
  3. My another blog is www.gulsahworld.com. I will be happy if you follow my new blog .Kisses

    YanıtlaSil
  4. Yeni bir bloğum açıldı abone olursanız çok sevinirim ve açılışa özel bir çekiliş düzenledim beklerim Sevgiler :)
    www.gulsahworld.com

    YanıtlaSil
  5. güzel haberler programı iyi fikir..olmalı..ihtiyacımız var bence..hem de çok...Osman bedelli mi gitti acaba:)) hayırlı tezkereler olsun:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadar güzel olur ki bu güzel haberler olayı. Osman'ınki günlük :)

      Sil
  6. Çok haklı, hayal kurmak harekete geçirmiyorsa ise sadece vakit kaybıdır.

    YanıtlaSil
  7. İnsanlara güzel haber ilginç gelmiyor ki, kötüleri merak ediyorlar hep.
    Osman'a arada protein takviyesi lazım, sık sık askere gönder. Hatta onun başını da bağla:)
    Hayaller kısmına katılmıyorum çünkü ben hayal kurmadan yaşayamam. Bu aaanı yaşamama engel değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O yüzden şu katil bulma programları çok izleniyor galiba Duo. Daha kendi başımı bağlayamadım ki sıra ona gelsin :) Hayal etmeye devam Duo.

      Sil
  8. Hayal kurmak ile plan yapmak arasındaki anlam farkları..
    Osman sağ salim dönsün askerden :) Malum mart ayı..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte o ince çizgi. İyi yakalamışsın. Onlar için aksiyon dolu bir ay :)

      Sil