Powered By Blogger

2 Nisan 2019 Salı

Blog listemde kim varsa okudum...


     Uzun zamandır blog listemdeki kişileri baştan aşağıya okuyamıyordum. Yorum bırakanlara dönüş yapmaya çalışıyordum. İşe öğlen gideceğim için boş vakit bulmuşken listede kim var kim yoksa okuyayım dedim. 

     Deep, Defterlerden serisinin 7’incisini yazmış. Seviyorum Deep’in bu serisini. Yine Bir Gün Biz Böyle bloğunun sahibi Özlem ise, hayatı kaçırıyormuşluk hissi başlıklı bi yazı yazarak kendine ait bir iç sorusunu yazmış. 

     Rehitu abim, Bir Diktatörün Sonu diyerek Çavuşesku’dan bahsetmiş. Videosu bol bir yazı olmuş. Ama videolar kısacık. Zaman almıyor yani. Beyda’nın Kitaplığı’nda Bugünün Notu, Gözlük Meselesi’ni yazmış. Yaşadıklarını yazıya dökmüş. 

     Arif Öztürk hocam, bunca zaman blogda neden aktif olmadığını yazmış. Efsunvari blogda 1 yılını kutluyor. Nice senelere. Deli Kızın Bohçası, Das Parfum-Bir Katilin Hikayesi adlı kitap hakkında yazmış.

     Pınar’ın Günlüğü, Pazar sohbetleri serisine devam etmiş. Oda güzel yazıyor bak. Mavi Anne ise Netflix’te izlenecek diziler hakkında yazmış. Şimdilik bu kadar yeter. Daha sonra devam ederiz.

blog okumak

EVDE KİLİTLİ KALDIM…
     Osman dışarı çıkmak istedi. Osman, benim kedim olur kendisi. Kapıyı açmaya çalışıyorum açılmıyor. Anahtar ne sağa ne sola dönüyor. Kız kardeşimi aradım. Anahtara yağ dök birde öyle dene dedi. Yok yine açılmadı. Bu sefer komşulardan birini aramış. Hanım Abla geldi. 

     Demir kapının kolunu çekmek için olan küçük aralığından anahtarı ona attım. Oda kapıyı açtı sağ olsun. Nasıl bir kapıdır anlayamadım. Dışardan açılıyor, içerden açılmıyor. 

     Haa şunu da unutmadan yazayım. Ben kapıyı açmaya uğraşırken bir yandan Osman’da bana yardım ediyordu. Oda bir şekilde kapıyı açmaya çalışıyordu. Patisini anahtarlığa uzatıyor. Yere uzanıp kapının en altından açmaya çalışıyor. Kendi çapında çeşitli atraksiyonlar denedi kendisi. Osman’la güçlerimizi birleştirdik yani. Kapıyı açamasak da beraber çalışmamız çok güzel bir duyguydu.

İLK DEFA ÇİLİNGİR ÇAĞIRACAKTIM…
     Aslında kapının anahtarlık bölümü daha yeni değişmişti. Niye böyle tutukluk yaptı anlamadım. Olmadı yeniden değiştireceğiz o anahtarlık kısmını. Eğer Hanım Abla da kapıyı açamasaydı ömrü hayatımda ilk defa çilingir çağıracaktım. Zaten öğlen işe gideceğim. İyi öyle bir şey olmadı. Birde onunla uğraş dur olacaktı.

Foto kaynak: https://www.pexels.com/photo/wood-woman-iphone-desk-92331/

22 yorum:

  1. Geçmiş olsun, neyse ki çilingire gerek kalmamış.
    İnsanın kedisinin olması farklı bir duygu olsa gerek.
    Yazında bana da yer verdiğin için teşekkürler :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Kediler çok farklı hayvanlar. Daha önce pek sevmezdim. Şimdi Osman var düşün. Senin gibi güzel yazan bir Blogger'ın yazılarına her zaman yer var burada :)

      Sil
  2. Osman kankaya selamlar :))

    YanıtlaSil
  3. hahhahhaaa ne varsa Osman'da var. Adamın dibi

    YanıtlaSil
  4. Bloglardan kısa kısa bahsetmen iyi olmuş, bazılarını duymamıştım ama üstüne basınca tıklanmıyor:) Pınarın günlüğünü merak ettim mesela, her pazar yazabiliyor mu? Kilitli kalmayla ilgili; vardır onda da bir hayır, belki de bir uyarıdır sana:) Benim başıma bişey gelince bi çek ediyorum kendimi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmene sevindim Duo :) Link atmaya vakit kalmadı. Arada aksatsada her pazar yazmaya çalışır. https://pinaringn.blogspot.com/?m=1 . O zaman bende kendimi bir çek edeyim :)

      Sil
  5. Osman'a benden ve Mercancat'ten selam :))
    teşekkür ediyorum okuma listeni paylaşıp benden de bahsetmişsin
    kilitli kalmamana sevindim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aleyküm Selam Mavi Anne :) Yılların Blogger'ı olarak sizden bahsetmemek olmazdı. Kilitli kalmamama bende sevindim :)

      Sil
  6. Güzel bir yazı olmuş. Evde kilitli kalmanıza üzüldüm, blog listenizdeki blogların yazılarını okumanıza sevindim. Benim bloguma da yorumlarınızı beklerim. Çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi ki Eğitim Pınarı bloğunu en kısa süre ziyaret edip yorum bırakılacak :)

      Sil
  7. Yeni bir bloğum daha açıldı açılışa özel bir çekiliş düzenledim. Katılırsanız çok sevinirim :) Sevgiler...

    www.gulsahworld.com

    YanıtlaSil
  8. Allah koöaulık versin 🤗

    YanıtlaSil
  9. iyi ki çilingirler var yoksa nice olurdu halimiz..arada işe öğlen gitmek ne güzel..kedinizin ismine bayıldım..kimbilir ne tatlıdır resmi de olsa keşke...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen Babaannemin takvimciği. İyi ki gerek kalmadı kendisine. Öğlen gidince gündüzden işin varsa onu görüyorsun. Osman gerçekten çok sempatik oldu galiba :) Resim koymaya vakit olmadı. Ama İnstagram hesabımda var.

      Sil
  10. Darısı başımmaaa, blog listamde ne varsa okudum konusunda :)

    YanıtlaSil
  11. Osman'ı seviyorum Cem... Bizimkiler de kapıyı açmaya çalışıyorlar ama üçü birden dışarda zor. Bir tek erkek tekir Ponçik ortada gezebiliyor. Babalar gibi dolaşıyor evde...
    Ben de boş kaldığımda toptan okuyorum blogları.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Babalar gibi dolaşıyorlar evet :) Bende ilk boş kaldığımda okudum blogları.

      Sil