Powered By Blogger

18 Nisan 2019 Perşembe

Albert Einstein beyni nerede?


     Albert Einstein beyni nerede? Daha önce beyninin çalındığını duymuştum. Ama nerede olduğunu bilmiyordum. Bugün bu sorunun cevabını öğrendim ve sizlerle de paylaşmak istedim. Kendisi öldükten sonra yakılmasını istemiş. Yakılmasını isteme nedeni de ilginç. Öldükten sonra bedenine tapılması olasılığına karşılık. İnsanlık bunu da yapar. Cesedi yakıldıktan sonra Delaware nehrine atılmış. Sonradan beyni ve gözlerinin olmadığını fark etmişler. Bedeni yandıktan sonra bunu nasıl fark etmişler acaba? 

Albert Einstein beyni nerede?

     Ayrıca gözleri nerede onunla ilgili haberde bilgi yok. Beynini ise naaşı ziyarete gelen Patalog Thomas Harvey çalmış. Tabi bu çalma olayını evde yapmıyor. Naaş Princeton Üniversitesi Hastanesi’nde.  Oradan çalıyor beyni. Ama hepsini değil bir parçasını. Ve bu parçayı da 46’ya bölmüş. 2011 yılında ise beyni Philedelphia’daki Mutter Müzesi’ne bağışlamış. Albert Einstein beyni nerede sorusunun cevabı bu.

Foto kaynak: https://unsplash.com/photos/lVEp3uuoSI0

8 yorum:

  1. Albert'in beyni bu şekilde bir hırsızlığa konu olacağına uzmanlar tarafından incelenmeye alınsaydı, belki bir şeyler bulunabilirdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İncelendiğine dair bir şeyler duymuştum ama emin değilim.

      Sil
  2. Einstein'ı einstein yapan beyni, ondan dolayı başka bir uzvu bende deseler kimse değer vermez:) Müzeden bir parça alıp incelense keşke...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yani 😂 İncelendi diye haberler duymuştum ama detayını bilmiyorum.

      Sil
  3. ayyy çok korkunçmuş :(
    hiç bilmiyordum müzede sergileniyor muymuş yani?
    çok fena

    YanıtlaSil