Powered By Blogger

18 Ekim 2017 Çarşamba

Gülse Birsel nasıl yazıyor?

Gülse Birsel

     Gülse Birsel yazılarını takip ederim. Ama öyle sıkı bir takipçisi olduğumu söyleyemem. Kendisine Avrupa Yakası’ndan dolayı bir sempatim var. Aynı sempatiyi yazılarında da duyarım diye düşünüyordum. Ama düşündüğüm gibi olmadı. Yazıları o kadar tat vermiyor bana nedense. Ama bazı yazıları var ki çok hoşuma gidiyor. Bunlardan biri de size şimdi bahsedeceğim bu yazısı oldu. Yazısında o çok merak ettiğimiz soruya yanıt vermiş. Bir yazar nasıl yazar sorusuna. Verdiği cevap beni motive etti. Yazmanın yetenekle ilgili olmadığını, önemli olanın istemek ve devamlı çalışmak olduğunu söylüyor. Ben yazısını zevkle okudum. Sizin de okumanız için şuraya bırakıyorum. Birde siz okuyun bakalım. Siz ne diyeceksiniz?

Foto kaynak: https://www.pexels.com/photo/brown-notebook-in-between-of-a-type-writer-and-gray-and-black-camera-220135/

24 yorum:

  1. Gülse Birsel'in yazılarını ara sıra okurum, yer aldığı projeleri de beğenmişimdir. Beni hep güldürür, kafa bir arkadaşım gibi gelir bana. Yazdıklarının hepsine katılıyorum, dünyaya öyle bakıyorum. Yazmaya gelince, yazmanın yetenek değil öğrenilebilir ve geliştirilebilir bir kavram olduğunu ben de yeni duydum hem de işin ehli olanlardan. En başta istemek geliyor sanırım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu düşünce, biz yazarlık yolundakilere büyük bir motivasyon oluyor. Yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil
  2. Ya açıkçası ben yetenek olmadan yazmanın geliştirileceğine inanmıyorum. Nasıl ateş olmayan yerden duman çıkmaz ya bu konuda öyle bence

    Ama espri yetenegine hayran kaldiğim bir yazar. Cok da severim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana da doğuştan gelen bir yetenek gibi geliyor ama kendi çapımızda blog yazarıyız işte. Bu da yeter. Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  3. Herşey çalışmakla ilişkili değil midir zaten? Kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi "Hiçbir şeye ihtiyacımız yok, yalnız bir şeye ihtiyacımız vardır; çalışkan olmak."

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her şeyin başı çalışmak :) Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  4. Bu arada bloğunuzu takibe aldım. Bende bekliyorum.
    http://ugurunhazinesi.blogspot.com.tr/?m=1

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Takip için teşekkürler :) Takibe geliriz tabi ki.

      Sil
  5. Valla ben beğendim cevapları :) Öyle samimi ki :) Benden de sihirli değnek isteyen çok olduğu için onu iyi anladım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemen beni kişisel geliştirebilir misiniz Yurdagül Hanım :) Bunun gibi mi? Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  6. Sanırım başka zaman rastlanamayacak bir yazı teması :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O yüzden bu yazının konusu oldu ya :) Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  7. Çok sevdigim yazarlardan. Samimi ve cesur buluyorum içinde bulundugumuz dönemde yazilarini. Oyunculugu da çok iyi ama yazarligi birinci planda benim için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muhalif bir tarzının olduğunu öğrendik bu yazıları sayesinde. Normalde komedyenler bu toplara pek girmezler pek. Ama kendisi direk giriyor konulara. Yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil
  8. Çok doğru söylemiş:)
    Hem insan olarak hem de yaptığı işleri sevdiğim biri. Dizilerdeki karakterler nasıl olur da bu kadar iyi oturur her zaman şaşkınlıkla izleyip gülerim:) Kitaplarını da okudum, nesilden nesile aktırılacak kitaplar elbette yazmıyor. Öyle bir iddiası da yok zaten. Ancak yazım dilini seviyorum.
    Bahsettiği yetenek meselesine de katılıyorum. Aynı konu geçenlerde seramik kursunda konuşuldu. Bazı hobiler yetenek mi değil mi diye. Benim gördüğüm el becerisi olanlar elbette daha hızlı öğrenebiliyor ancak çok çalışınca yeteneğin olmasa da mutlu sonuca ulaşıyorsun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seramik konusunda sanıyorum sizde mutlu sonuca ulaştınız :) Elimizden geldiği kadarıyla çabalıyoruz yazma konusunda. Mutlu sonuca ulaşırım inşallah :) Yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil
  9. Hayal gücü bilgiden önemlidir demiş Einstein sanırım yazmak hayal gücünün somutlaşması
    Yolunuz açık olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel de söylemiş 😀 Bu arada sitenize yorum yaptım ama sanırım bir hata oldu. Dilerim yorum yapabilmişimdir 😉 Yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil
  10. Gülse Birsel'i denk geldikçe okurum.Ciddi konuları dahi demogoji yapmadan olduğu gibi ele almasını ve esprili dilini seviyorum.
    Doğuştan özel yetenekle dünyaya gelen özel/şanslı insanlar dışında, yetenek kesinlikle geliştirilebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kimi anasından yazar doğar diyor. Kimi de Gülse Birsel gibi geliştirebilirsiniz diyor. Tabi Gülse Birsel’in söylemi benim için daha çekici. Yazarlığın başında olduğumuz için 😀 Yorumunuz ve takibiniz için teşekkür ederim.

      Sil
  11. Gülse Birsel mizahı disiplin, özeleştiriyi toplumsal kritik ile birleştiren başarılı çağdaş Türk kadın yazar, okuyuncu ve iletişimcidir. Gülse Birsel'in ilk kitabını 15 sene sonra yeniden okuyup yorumladım.

    https://forestofnoreturn.blogspot.com/2018/08/15-senedir-hala-gulse-birsel-gibi-gayet.html

    YanıtlaSil