Powered By Blogger

19 Ekim 2017 Perşembe

Elif Şafak kitapları hakkında yorumum...

     Elif Şafak kitapları hakkında bir yazı kaleme almak istedim. Bu aralar kendisi TED konuşmasından dolayı baya popüler. Ben o konuya girmeyeceğim. Ben sadece edebi yönüne bakacağım. Ben iki kitabını okudum. İlk okuduğum kitabı Aşk’tı. Hani şu çıktığı zaman, bütün milletin dilinde olan kitap. Ben, o popüler olduğu zamanda okumadım kitabı. Kitabın popülaritesi düştüğünde ve bizim halk kütüphanesine geldiğinde okudum. Ben Aşk’ı beğendim. Mevlana ve Şems’i anlatıyor kitapta. Sadece onları anlatmıyor. Günümüzden kahramanlar da var kitapta. Günümüz ile onların yaşadığı dönem arasında gidip geliyorsunuz. Diğer kitabı ise Baba ve Piç’ti. Kitabın ismi biraz itici olsa da kitabı okuduğunuzda, kitabın isminin uygun düştüğünü görüyorsunuz. Kitabın anlattığı konuyu hemen hemen her gün gazetelerde okuyup, televizyonlarda görebiliyoruz.


     Elif Şafak kitapları bunlarla sınırlı kaldı benim için. Yazarlık döneminin ilk kitaplarından birini okumaya çalışmıştım. Şimdi ismi aklıma gelmiyor. Okuyamadım, yarıda bıraktım. En son çıkan Ustam ve Ben kitabını ise hala okuyamadım. Bir türlü kütüphaneye gidemedim son zamanlarda. Çevremde de kitabı alıp okuyan da çıkmadı. Ama o kitabın fazla ses getirmediğini söyleyebilirim. Birkaç kişiden olumsuz şeyler duydum kitap hakkında. Sanıyorum Aşk kadar ses getirmemesinin sebebi de bu olsa gerek. Anlaşılan Aşk kitabı, ortalamanın üstünde bir kitap olmuş. Bu sebeple belirli bir kitlenin çok üstünde bir kitleye hitap etmiş. 

Foto kaynak:https://www.pexels.com/photo/young-woman-sitting-on-bench-in-park-246485/

6 yorum:

  1. Aslında son birkaç kitabı dışında kalemi kuvvetli yazarlardan bence. Ama Ustam Ve Ben arka kapak yazısından o kadar alakasız ilerliyordu ki. Okudum ama "cık" olmamış dedim kendime göre..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazıda da belirttiğim gibi Ustam ve Ben hakkında sizin dediklerinize benzer şeyler duydum. En iyi kitabı Aşk bence. Yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil
  2. yeni bir TED konuşması mı Cem??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O konuya hiç girmediğimi yazının başında da belirttim zaten Elif. Ben sadece okuduğum kitapları açısından baktım olaya. Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  3. Ben de sadece AŞK isimli itabını okudum çok da beğendim ,kitabım elden ele dolaştı okuyanlar da aynı fikirdeydi. kalemi çok iyi ama diğer kitaplarını okumadım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aşk kitabını çoğunluk sevdi zaten. Siz ve ben gibi 😀 Ama diğerleri hüsran. Yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil