Powered By Blogger

21 Ekim 2017 Cumartesi

Çekirdek yiyen eşek heykeli yakışmamış...

çekirdek yiyen eşek heykeli

     Çekirdek yiyen eşek heykeli haberini görmüşsünüzdür. Hani şu Eskişehir’de yapılan. Yedikleri çekirdeklerin kabuklarını yere atanlar için belediye bankların oraya eşek heykeli koymuş. Bu haber medyada geniş yankı buldu. Bana bu heykel olaya itici geldi. Resmen orada çekirdek yiyenlere, “Siz eşeksiniz” deniyor. Yaptıkları ne kadar yanlış olsa da bu böyle anlatılmaz. Kimse bunu hak etmiyor. Hadi bunu başka bir belediye yapsa anlarım. Ama bunu yapan bir sanat adamı belediye başkanı Yılmaz Büyükerşen. Kendisine bu heykel sorulduğunda, “Mizah amaçlı yaptık” demiş. Bu şaka yapayım derken kaka olmuş. Ben Büyükerşen’den gerçekten mizahi bir heykel beklerdim. Kendisine bu heykeli yakıştıramadım. O heykel kaldırılsa bence daha iyi olur. 

Foto kaynak:https://www.pexels.com/photo/agriculture-animal-countryside-domestic-598751/

10 yorum:

  1. İlk yaptığı zamanlar da koyulduğu yerden kaldırmışlar ama maalesef insanlarımızın çevreyi katleder gibi yiyip etrafa atmalarını hiç bir şekil de engelleyemeyince bu sene tekrar koyulmuş.
    Sosyal medyada ben de paylaştım o resmi ve üzerine '' parkları,sokakları evinin önünü mutfağında ki çöp kutusuyla karıştıranlara gelsin eviniz de yapmadığınızı çevrenizde de yapmayın ''diye paylaştım. .
    Haklısın tepkin de ,ama artık saygıya her alan da dikkat etmeleri için umarım uyarıcı olur. Çok uzun süre orada kalacağını sanmıyorum ama kalmasını destekleyenler de çok bulunduğum mahallede yakın parklarda da durum aynı insanların sokaklarını elleriyle pisletmelerini anlamıyorum şikayete gelince belediyelere yağdırıyorlar fakat kimse elime bir süpürge ,kürek alayım demiyor sevgili Cem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sorun sadece Eskişehir'e özel değil. Ama bu sorun siz eşeksiniz diyen bir heykelle çözülmez. Bu heykel kondu diye şimdi çekirdek atmayacaklar mı? Ben Yılmaz Büyükerşen'den daha zekice, insana hakaret etmeyen bir heykel beklerdim. Yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil
  2. Tam yerine denk gelmiş, cuk diye oturmuş bence! İnsan olan toplum kurallarına âdâb-ı muâşerete dikkat eder biraz! Parklara gidemiyoruz böyle insanlar yüzünden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşadığımız sıkıntı ortak. Ama bu heykelle onların kurallara uyacaklarını sanmıyorum. O kişileri eleştir, ama bunu böyle heykelle yapma. Tabi bu benim yorumum. Yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil
  3. Keşke yere sigara izmariti atanlar için de benzer bir şey yapılsa! İhtiyaç görmese Yılmaz Hoca böyle bir şey yapmazdı. Çünkü maalesef çoğu insan ne uyarı yazısı okuyor, ne kurallara uyuyor, ne de yaşadığı şehre özen gösteriyor. Evini süpürüp çöpünü sokağa atan bir toplumuz ne yazık ki :) Bu yüzden "siz eşeksiniz" esprisi bu insanlara az bile :) Yakında o heykelin yanını da çöp içinde görürsek şaşırmayalım hatta:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O heykelin yanını da muhtemelen çöp içinde göreceğiz :) Yine de insanlara eşek diyen bir heykel pek hoş değil. Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  4. Ay ben o kadar yakistirdim ki. İnsanlar ağırlarına gitmedigi taktirde yapmaya devam ediyorlar. Bıktık artk şu parklari bahceleri kirletip göle, denize her buldugunu atanlardan. Mizahi veya gercekci. İnsan olan yapmasin arkadasim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi bunu düşünen en başta yapmaz :) Ama o heykel kondu da, artık yapmazlar beklentisi bence gerçekci değil. Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  5. Eskişehir'de bu olaydan önce trafik lambalarının yanında inek, eşek gibi hayvan heykelleri konulup kurallara uymayan bize benzer diye yazılar asılmıştı. Eleştiri alınca kaldırıldı. Şimdiki olay ise farklı bence. Heykelin durduğu yer porsuk çayının yanı. İnsanlar buldukları herşeyi oraya atıyor. Bazen kokudan geçilmiyor
    Yılmaz Hoca porsuk çayı için çok mücadele verdi. Hak vermek lazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hak vermiyor değilim. Ama bunu Büyükerşen gibi bir sanat adamı daha iyi bir yolla ifade edebilirdi. Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil