Powered By Blogger

9 Eylül 2017 Cumartesi

TRT şarkı yarışması peşinde koşmamalı...

     TRT şarkı yarışması yapıyor bu aralar. Her şey bitti de şarkı yarışması mı kaldı? Abi şu TRT’nin özel kanallarla yarış içine girmesine katlanamıyorum. Yahu sen devlet kanalısın. Senin şarkı yarışmasıyla ne işin var. Senin reyting derdin olmamalı. Toplum yararına yayın yapmalısın. İlklerin peşinde koşmalısın. Özel kanalların para etmediği için yapmadığı, ama topluma yararı olacak programlar yapmalısın. Bir arada ev sineması mı ne yapıyordu. Abi ev sineması dediğinin ne yararı var? Bizden TRT payı adı altında kestiğiniz vergileri böyle programlara harcamayın ya. İnsana, topluma değer katacak şeyler peşinde koşun. TRT TÜRK’te güzel programlar oluyordu. Sağ olsunlar onu da kaldırdılar. TRT HABER ve TRT TÜRK ortak yayın yapıyorlar şimdi? Tamam da niye? 
TRT şarkı yarışması
ESKİ GÜZEL PROGRAMLARA DÖN TRT
     TRT şarkı yarışması yapacağına daha önce alışkanlık haline gelmiş olan ve şimdi artık yapılmayan güzel programları yapsın. Çocuk korosu vardı mesela. Nerede çocuk korosu? Ondan sonra bazı akşamlar Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği programları olurdu. Boş koltuğa olmayan salonlarda, sıra ile bir şarkıcı çıkar, bir ya da iki şarkı söyler sonra bir başkası çıkardı. Her şarkıdan sonra bir alkış sesi yükselirdi. Hani zaman zaman sosyal medyada dalgası geçilen programlar vardı ya. Hani, “Sıradaki eser şuna ait. Şu seslendirecek” diye replikler kullanılır. İşte o programlar bahsettiğim bu programlar.
TRT, ÖZEL KANALLARI TAKLİT ETMEMELİ
     Şimdi TRT’de böyle yarışmalar görünce moralim bozuluyor. Baba Candır diye güzel bir dizi vardı. Onu da sonunda bozdular. Sonra gününü değiştirip yayından kaldırdılar. O güzel bir diziydi mesela. Bir aile dizisi. Aile bağlarının önemini vurguluyordu. Böyle diziler olmalı. Bir anlamı, bir amacı olmalı. Tıpkı Diriliş Ertuğrul gibi. Bir şeyler anlatmalı. Diriliş Ertuğrul’da kaliteli bir iş oldu. TRT daima böyle işlerin peşinde koşmalı. Hiçbir zaman özel kanallara özenmemeli. Tam tersi olmalı. Özel kanallar onu takip etmeli. “Biz bu şeylere para yatırmazdık tutmaz diye. Bak TRT yaptı tuttu. O zaman bizde yapalım” demeliler. Ama bu dediğim TRT şarkı yarışması yaparak olmaz be birader.

10 yorum:

  1. Neredeyse hiç televizyon izlemiyoruz. Bu tür durumlar yüzünden Tv de soğudum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Soğunmayacak gibi değil ki. Yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil
  2. Cem kardeşim çok doğru düşünüyorsun ama TRT düşük olan izlenme oranlarını yükseltme gayesinde galiba. Ancak TRT ağzıyla kuş tutsa bile iktidar borazanlığı yaptığı müddetçe bu istediği olamaz. Ben her şeye rağmen TRT'yi izlemeye devam ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke öyle olmasa ama işte. Yine arada güzel programları oluyor. Ben de bakıyorum. Yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil
  3. Trt amacını yitireli çok zaman oldu maalesef.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke böyle olmasaydı. Yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil
  4. Trt de çağa ayak uydurmaya başladı demekki, tv izledigim için önemsemiyorum. ☺

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle uyacaksa bence uymasın :) Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  5. Cem hocam.

    Ben sizin görüşünüze katılmıyorum zira Trt tüm ülkeye hizmet eden bir kanal eğer ki arz talep meselesi var bunu da cok seven var onlara göre de yayin yapmali diye düşünüyorum.

    Ben pek sevmem müzikli şeyleri. Ancak karşı da değilim. Sizi anlıyorum sizde karsi degilsiniz ama Trtnin bunu değil baska seyler yapmasini istiyorsunuz.

    Peki baska bir arkadasda sunu diyebilir abi bizde şarkı istiyoruz Türkiye'nin kanali degil mi bizi niye es geçiyor? Filan

    Haa arkadaşlar yazmış Trt tarafsiz olmali ilk önce diye. Elbette tarafsiz olmasini herkes ister ancak şunu belirtmek isterim ki parti zihniyeti aynıdır. A partisi b partisi kim iktidara gecerse Trt de devlete bagli olsugu icin istediği gibi hareket ettirir.

    Yani a partisi b partisi değil mesele zihniyet meselesi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. TRT çığır açacak programlar, diziler yapmalı. Büyük düşünmeli. Şarkı yarışmasını her kanal yapıyor. Şarkı yarışmasını isteyenleri de anlayabilirim. Ama TRT vizyonuyla ilgili bir durum bu. Siyaset ve TRT ilişkisi olayın başka bir yönü tabi. Bu detaylı yorum için teşekkür ederim.

      Sil