Powered By Blogger

4 Eylül 2017 Pazartesi

Bayram nasıl geçti?

     Bayram nasıl geçti öyle. Daha dün bayramdı. Bugün bayramın son günü ve yarın iş var. Zaten çalışırken zaman böyle çabuk geçmez. Ama tatil günleri çabucak geçiyor. Benim bayramım pek verimli geçmedi. İlk gün her zamanki gibi namaz ve bayramlaşma ile geçti. Sonrasında bayram bitti zaten. Bayrama da pek tadında giremedim. Şu Facebook’taki Arakan videolarını izleyince insan donup kalıyor. “Hayatta kafaya taktığımız şeyler ne kadar boşmuş” dedim kendi kendime. İnanın normalde zevk aldığım şeyleri bile yapmaktan zevk almadım. İnsanlar oralarda vahşice öldürülürken insan nasıl güler, nasıl eğlenir? Onun dışında şu Vatan Şaşmaz cinayeti. Cinayetten sonraki görüntüler. Son günlerde kandan başka bir şey görmedik sosyal medyada.  
Bayram nasıl geçti?
BAYRAMDA KİTAP-FİLM HAK GETİRE
     Bayram nasıl geçti benim için bunların dışında. Az önce verimli geçmedi demiştim. Bunun nedeni: Ne bir kitap okuyabildim, ne de bir film izleyebildim. Onu geç, bloğuma bir yazı bile giremedim. Ancak şimdi giriyorum işte. Bayramda benin yeğen geldi. İlk gün bayramdı zaten. İkinci gün çalıştım. Üçüncü ve dördüncü günler yeğenime ayırdım zamanımı. Bayadır görüşmüyorduk onunla. Yeğenim bugün gitti. Bende oturdum yazı başına. “Bayram yazı girmeden bitmesin” dedim. Bu yazıyı yazarken Youtube’dan bildirim geldi. Takip ettiğim kanallardan birisi olan Evren Soyuçok’un Blog Sohbetlerinin 12’sinin canlı yayınının bildirimiydi gelen. Sohbet ettiği bu sefer ki blog sahibi Mustafa Alnıak’tı.
OKUMA DÜNYAMLA YÜZLEŞME
     Bu Mustafa Alnıak’ı seviyorum. Olduğu gibi net. Lafı dolandırmıyor. Bloglarda kim ne yazmış diye bakarken, diğer bir Mustafa’da yeni yazı girmiş. Mustafa Sönmez. “Kişisel blog nedir? Neden mi yazıyorum?” başlıklı bir yazı yazmış. İsterseniz ona da bir göz atın. Kitaptan baya uzak kaldım. Ona bir ağırlık vermek istiyorum. Arkadaştan bir kitap aldım okuyacağım diye. Daha bir sayfa bile okuyamadım. Birde şunu farkettim ki: Ben kitap kurdu falan değilim. Bazı zamanlar peş peşe kitaplar okuyorum. Bazı zamanlarda bir ay var ki kitaba elimi sürmüyorum. Ard arda kitap okumaya başladığımda da sıkılıyorum. O yüzden hiç okumamaktansa belli aralıklarla da olsa okumak. Bayram nasıl geçti sorusuna benim cevabım böyle.

18 yorum:

  1. Sayılı gün çabuk biter derler ya. Bitti gitti işte. Dünyada yaşanan delilik ve vahşeti gördükçe bayram biraz buruk geçiyor haliyle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deryada Damla haklısın da. Çabuk geçmese iyiydi. O görüntülerden sonra insanın tadı tuzu kalmıyor. Yorum için teşekkürler.

      Sil
  2. Kitap okuyamama konusunda ortak bir bayram geçirmişiz. Malum bayram yoğunluğu olunca insan bazı şeylere pek vakit ayıramıyor. Ama yine de olsun, bayramlar güzel günler. Rabbim bundan geri koymasın ve daha güzel ve nice bayramları görmeyi nasip etsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi Olsun, tüm kalbimle amin diyorum. Bayramlar her zaman güzeldir. Dediğin gibi daha güzel günler görürüz. Yorum için teşekkürler.

      Sil
  3. Hocam nasil gectinten ziyade ben bir tespitte bulundum onu paylaşmak istedim. Zira belki sizler de de aynidir.

    Bundan seneler önce bulunduğum yerde çoğu kisi inek tosun buyuk bas keserlerdi. Bu bayram ve buna yakin bayramlarsa gecen sene yani onceki yillara göre büyük bas kesiminde ciddi oranda azalma var.

    Bu ne demek?

    Halkın alim gücü düşüyor. Bu yazilarimi herhangi bir parti ideolojisi ile yazmiyorum. Zira bemimaesigim bir parti yok.

    Bayramda bu dususu görünce insanda burukluk oldu yani..

    Bu bayram Alamancilar geldi mi ?

    Diğer yillara oranla sanki az gibi..

    Bence normal.bayramdi ancak kurbam kesiminde ki nokta önemli idi..

    Uzun tuttum hocam kusura bakmamissinizdir umarim .)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Murat Cenk kardeşim. Kusura bakar mıyım hiç. İçinden kısa geliyorsa kısa, uzun geliyorsa uzun yazarsın. Herkese kapımız açık :) Yorumuna gelince. Yorumun başlı başına bir yazı konusu. Bence bloğunda bunu el al :) Ama senin blog tarih bloğu. Böyle güncel konularda yazmak ihtiyacı duyuyorsan ayrı bir blog açabilirsin aslında. Yorum için teşekkürler.

      Sil
    2. Teşekkürler hocam.
      Düşüneyim ☺

      Sil
  4. Maalesef bayramda hastalıkla uğraştım ve henüz daha kendimi toparlayabilmiş değilim. Acil ve yatak arasında mekik dokudum resmen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok geçmiş olsun dileklerimle. Yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil
  5. Bayram aynı senin belirttiğin gibi durgun geçti sayılır. Olaylardan çok etkilendim. Dünyanın ve insanların psikolojisi bayağı bozuk. Sonumuzu görmeye belki yaşım yetmez ama daha ne kadar sürer bu sadizm ya da biter mi çok merak ediyorum. Birleşmiş Milletler de mi engel olamıyor bu katliama ve terör vs.olmaması gereken her şeye? Nasıl bir gidişattır bu, aklım almıyor Cem.
    Tatilin çabuk bitmesine çalışanlar adına gerçekten üzülüyorum. Hayat zor. Geçmiş bayramın kutlu olsun Cem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dünya artık raydan çıkmış bir kere. Bir daha düzeleceğine en ufacık bir inancım yok. Senin de geçmiş bayramın mübarek olsun. Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  6. Bende bayramda annemlerdeydim. Çok geç yattim erken kalktım. Yabani kizim.milleti gördükce tepeme tepeme tırmandı. Eve kendimi zor attım 😁 Ama hakikaten aklimda hep.Arakan vardı.Çok içim sıkıldı. Bayram bayram olmuyor artık yani.

    Neyse gecmis bayramin mübarek olsun diyip konuyu toplayayim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel bayram geçmiş :) Birde şu Arakan olmasaydı. Senin de geçmiş bayramın mübarek olsun. Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  7. bir çırpıda geçti :( adaptasyon sorunu yaşıyorum şu an

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben hala yaşıyorum :) Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  8. Benim de bayram yoğun geçti.Aile ziyaretleri filan :) Keyifliydi :)Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her bayramın dilerim böyle geçer o zaman :) Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil