Powered By Blogger

27 Eylül 2017 Çarşamba

Google, Blogger'ı neden önemsemiyor?

     Google, Blogger’a neden önem vermiyor? Biz Blogger’cılar olarak bu soruyu soruyoruz. Daha bundan birkaç ay öncesine kadar temalar ancak değişti. Yeni temaların hepsini beğenmemekle beraber beğendiklerim oldu. Ama onların da eksikleri var. Bilmiyorum bir araştırma yapıldı mı? En çok Blogger mı yoksa Wordpress mi kullanıcısı var. Ben Blogspot’un daha çok olduğunu düşünüyorum. Çünkü dakikalar içinde bir blog sahibi oluyorsunuz. Wordpress bana biraz karmaşık gelmişti. Ama çoğunluk da Wordpress’i öve öve bitiremiyor. Algı böyleyken neden Google hala bir adım atmıyor? Galiba, “Biz arama motoru olarak bu alana yöneliyoruz. Bizim ana işimiz blog değil” diyorlar. Halbuki yapacağı değişikliklerle bir anda ortalığı toz duman edebilir.

7 yorum:

  1. Her ikisini de kullanmış biri olarak benim tercihim de Blogger
    Wordpress'i tercih edenlerin çoğu özellikle şablon konusunda çeşitlilikten dolayı tercih ediyorlar. Ama panel olarak ben Blogger'ı çok daha kullanışlı buluyorum.

    Blogger'ın kaybettiği yerse günceli takip edememesi, kendini modernleştirememesi. Sunduğu şablonlardan bile kolayca görebiliyoruz bunu.

    Onu bunu bilmem ama Blogger Google'un üvey evladı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yazı fikri senin üvey evlat benzetmenden çıktı bu arada 😀 Yorumun için teşekkür ederim

      Sil
  2. Blogger tercih edenlerin çoğu, Google arkasında durur benim de işim kolaylaşır ümidi ile yöneliyor. Ama kısa sürede bunun böyle olmadığı anlaşılıyor, ince hesaplar, algoritmalar ile çalışan bir sistem. Ya öğrenip gardını almak ya da ne çıkarsa nasibime diyerek fazla içine girmemek arasında bir yol.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Wordpress bana karmaşık geldi. Blogger daha anlaşılır. Fazla olmasa da burada da okunma sayıları iyi. En azından sizin gibi değerli Blogger'lara ulaşıyorum. Bu da bana yetiyor. Yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil
  3. Wordpress,uygulamasına geçen bir çok kişi oldu.Ben de sevemedim ve bu uygulamaya geçmeyi hiç düşünmedim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende düşünmedim :) Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil