Powered By Blogger

29 Eylül 2017 Cuma

Emrah Serbes mektubu ve vicdan...

     Emrah Serbes mektubu ile, kaza yapıldığında arabayı kullananın arkadaşı değil, kendisi olduğunu açıkladı. Ve bu açıklamadan sonra gözaltına altına alındı. Mektubunda dile getirmiş kendisi zaten, “Vicdanımdan kaçamadım” diye. Hani bir söz vardı, “En büyük mahkeme insanın vicdanıdır” diye. İşte bu yaşanan olay tam da bu sözün somut örneği oldu. Kazadan sonra asfaltta yatan kızın görüntüsü bir an olsun gitmemiş gözünün önünden. Gazetecilere yaptığı açıklama o mektuptan daha fazla rahatlatmıştır onu. Çünkü gazetecilere söylediği o sözleri kim bilir kaç defa yalnızken tekrar etmiştir. Keşke ne baba ne de o genç kıza bir şey olmamış olsaydı. Daha anne yoğun bakımdaymış. Gözlerini açsa, kocasının ve kızının hayata veda ettikleri nasıl söylenir ki ona. Çok zor bir durum, çok zor. 

8 yorum:

  1. bende şunu düşündüm ya kazayı sırada alkollüyse ? Şu an bunun tespiti olanaksız hale geldi ki zaten adli tıbbın hava yastığından alacağı kan örnekleriyle arabayı onun kullandığı ortaya çıkacakmış.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olma ihtimali var tabi. Ama suçlu olmasa bu kadar inandırıcı konuşamazdı diye düşünüyorum. Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  2. Teslim olmuş. Önemli olan bu. Zaten kefaretini ödeyecek, yazar olmanın hassasiyeti var diye sanırım kaldıramadı. Keşke işin başında teslim olsaydı. O aradaki günler, işte onu vicdan azabıyla boğuşturdu ve doğruyu buldu. Ama bir aile yok oldu ne yazık ki. Yollardaydık iki gün evvel. Nasıl araba kullanıyorlar Cem, sanki ölümü davet eder gibi. Çok yazık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vicdanı rahat bırakmadı. Sürücüler tam bir felaket zaten. Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  3. Gerçekten vicdandan mı yoksa başka işler mi dönüyor bilinmez :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsanoğlu, başka şeyler de dönebilir. Her şeyi bekliyorum artık ben. Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  4. Bana senaryo gibi geldi. Adam zaten senaryocu..

    Misal diyor ya Ben Emrah Serbes sonunda T yok diye dalga geçiyor gibi geldi..

    Her türlü tutuklanacakti. Gercek ortaya çıkmıştı sonra artisligi basti gibime geldi. Belki de ben yanilmisimdir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi kardeşim içini bilemeyiz. Dediğin gibi artislik de yapıyor olabilir. Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil