Powered By Blogger

18 Mart 2023 Cumartesi

Rusya'dan gelen, ezan dinlemeyi çok seven anne ve kızı... Ramazan gelirken İstanbul'da ilk mahya asıldı...

*Rusya’dan gelen bir kız var. Türkiye’de hoşuna giden şeyleri anlatıyor. Twitter ve İnstagram’da bolca paylaşılıyor bugünlerde. Türkiye’de kalmaya başladıkları ilk 6 ay, ezan okunmaya başladığında annesiyle balkona koşup, ezanı dinlerlermiş. Evet, ezanımızın etkileyici bir yanı var. Yatsı ve hele ki sabah ezanları. Daha bir dokunur insana.

*Ramazan ayı geliyor. Çok az kaldı. İstanbul’da Ramazan ayının ilk mahyası Eyüp Sultan Cami’ne asılmış.

*Muharrem İnce, adaylıktan geri çekilmemekte kararlı. “Beni değil, milyonları ikna edin” diyor.

*Cumartesileri severim. Ama çalışmadığım cumartesileri.

*Bugün cumartesi. Yani Kardeşlerim dizisi akşamı.

*İnsan bazı şeylere alışınca, gün gelip onları kaybettiğinde ne yapacağını düşünüyor. En azından ben öyle düşünüyorum. Kardeşlerim dizisi gibi mesela. Ya da Ramazan ayında köyde teravih namazına giderdik. Hoca çok güzel dua ederdi. “Bu hoca gün gelip gidecek buradan. Bu güzel okuyuştan mahrum kalacağım” diye düşünürdüm. Kardeşlerim dizisini yazdım diye, dizi için ölüp bittiğimi, her saniyesini kaçırmadan izlediğim sanılmasın. Sadece her cumartesi ekranda bu diziyi görmek, biraz da olsun izlemek alışkanlık oluşturuyor ister istemez.

*Şöyle bir işe girmek istiyorum: Bir günlüğüne ne olmak istiyorsan sana onu yaşatan bir iş. Mesela bir günlüğüne ceo oluyorsun. Bir günlüğüne garson olarak çalışıyorsun. Hayatı deneyimlemeyi vaat eden bir iş.

*Kanal D’de, Mandıra Filozofu İstanbul filmi vardı. İlk filmi izlememe rağmen nedense bu filmi izlemek istemiyorum. Aslında birkaç dakikasını izlemiş ve beğenmemiştim. Devamını izlememiştim. O yüzden izlemek istemiyorum.

*Tatil olan günler ne de çabuk geçiyor değil mi? İstediğim gibi değerlendiremiyorum. Zaman yönetimi konusunda daha hassas olmam lazım.

*Eski ABD Başkanı Donald Trump, salı günü tutuklanacağını ve bunun protesto edilmesini istemiş. Yine neyin peşindesin Trump?

*Yemek eleştirmeni Vedat Milor’un, Twitter’da çok komik paylaşımları oluyor. Takip etmenizi öneririm.

*Depremzedeler için düzenlenen Haluk Levent konserinde, “Hükümet İstifa” sesleri yükselmiş. Haluk Levent ne ara geldi? Ben hala onu deprem bölgesinde sanıyorum ya.

*Avatar’ın üçüncüsü hem film hem de dizi olarak yayınlanabilirmiş. Parayı hem filmden hem de diziden vuracaklar yani.

6 yorum:

  1. Yalnız ezan iyi okunursa kalplere işliyor, cırtlak bir sesle bağıranlar karşısında kulaklarımı kapatıp kötü bir söz söylememek için kaçıyorum ordan. Ve iyi okuyan müezzinler artık kalmadı. :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel okunduğunda gerçekten kalplere işliyor Momentos.

      Sil
  2. Şu muharrem inceyi bir türlü rahat bırakmadılar adam dilediği gibi bir hareket etsin :)) müfit can saçıntı'nın filmlerini genelde severim. Istanbul filminde de bazı sahneler hayat dersi denen cinstendi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakalım ne yapacak Muharrem İnce :) İstanbul filmini bir izleyemedim işte.

      Sil