Powered By Blogger

3 Mart 2023 Cuma

Pencereden dışarıyı izlemek...

Üşengeçlik edip kütüphaneye kitap değiştirmeye gitmedim. Yatağa uzandım. Biraz sessizliği dinledim. Sonra yatakta doğruldum. Pencereden dışarıyı izledim. 

Birkaç ağaç, evler ve hemen yanı başımızdaki komşunun kiremitleri görünüyor. Öylece dışarıdaki hayatı izlemek istedim. Ağaçların dallarının hafif hafif sallanmasını izlemenin iyi geldiğini düşünüyorum bana. 

Belki de o anlık öyle hissettim. Buradan yine insanın kendi kendisiyle baş başa kalması mevzuna geldik. Telefona dalmadan, sadece düşünceleriyle baş başa kalmasından bahsediyorum. 

Bunun dışında kendi kendine konuşmanın da iyi geldiğini söyleyenler var. Sizin için hangisi daha çekici geldiyse onu yapın. Önemli olan kafayı dağıtmak. Biraz olsun stresten uzaklaşmak. 

Ya da şimdiden yaz ayında, şezlonga uzanmış, kitap okurken da hayal edebilirsiniz kendinizi.

9 yorum:

  1. Akşamüstü gidip yatağa uzanmayı seviyorum, gün bitmek üzereyken sanki yükler de azalıyor, bir huzur geliyor bana. Hava güneşliyse dışarıda yürüyüş yapmak da güzel tabi.

    YanıtlaSil
  2. Pandemi döneminde penceremden manzaralar diye akım vardı. Hâlâ tüm dünyada devam da ediyor. Yurt dışındaki adamların pencere manzarası adamı şair edecek şekilde iken bizim pencere manzaralarımız kiremit ve antenler yüzünden dert sahibi yapıyor. :)

    YanıtlaSil
  3. ağaçlara bakınca dinleniyom :) veya gece yıldızlara :)

    YanıtlaSil
  4. Gözlemci olmayı ben de seviyorum :)

    YanıtlaSil
  5. Bana en iyi gelen şey yazmak ve kitap okumak:) Bulutlara bakmak, gülümsemek stresi azaltıyor:)
    Tabii bir de tatlı yemek:) Daha birçok şey sayabilirim, akşam yatağıma uzanıp film seyretmek de çok iyi geliyor bana:)))

    YanıtlaSil