Powered By Blogger

19 Mart 2023 Pazar

Özgür Demirtaş'ın aktif siyasete girmemesi ve Muharrem İnce gerektiğinde adaylıktan çekilir mi?

Ekonomist Özgür Demirtaş’ı siyasete aktif dahil olmamasından dolayı tebrik ediyorum. Mesela bir takipçisi Twitter’dan sormuş. Merkez Bankası Başkanı olmak için teklif gelse ne cevap vereceğini. O da cevap olarak, “Hayır” demiş. İşte bu tavrı hoşuma gidiyor. Muhalif konuşuyor diye hemen gidip bir partiye girmiyor. Sadece yorumunu yapıyor. Bunu bir beklenti amacıyla da yapmıyor. Güzel olan yanı bu.

GEREKTİĞİNDE BENCE ADAYLIKTAN ÇEKİLİR…

Muharrem İnce yarın cumhurbaşkanlığı adaylığı için başvuruda bulunacakmış. Son günlere doğru eğer fazla oy almıyorsa Kılıçdaroğlu lehine çekileceğini söylemişti. Ben güveniyorum. Oyları beklentilerin altında kalırsa bence çekilir.

BAZEN DİKKATLERDEN KAÇIYOR İŞTE…

A101’den alışveriş yaptım. Çalışan kıza, kasadan ürünleri geçirirken, “Sadece üç ekmek geçeceksiniz. Diğer üç ekmeği dışarıdan aldım” dedim. “Ben ekmeği eklemedim ya” dedi. O an kendimi düşündüm. Ben de bunun gibi hatalar yapabiliyorum. İnsanın algıları her zaman açık olmuyor. Akşam saatlerinde gitmiştim markete. Sanırım günün yorgunluğu vardı üzerinde, dikkatinden kaçtı.

BİR KERE DE ÖLDÜRMEYİN DİZİDEN ÇIKANLARI…

Savcı Pars’ı oynayan Mehmet Yılmaz Ak, Yargı dizisinden ayrılmış. Adam diziden ayrılır ayrılmaz kesik el sahnesi geldi. Savcı Pars’ın elini kesmişler falan. Bir kere de şu karakterleri doğru dürüst diziden çıkartsanız ne olur? Çıkan karakterleri illa öldürmeniz mi gerekiyor?

EKREM AÇIKEL’E ŞAŞIRDIM…

Daha önce TGRT Haber’de, ana haberleri sunan Ekrem Açıkel, Halk TV’ye geçtiğini açıklamış. Benim için şok bir gelişmeydi. Bir uçtan bir uca geçiş. Beklenen nedir? Başka bir muhafazakar kanalda çalışmaya devam etmesi. Ama Halk Tv’ye geçeceğini kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi.

BİRAZ SIKICI OLUYOR…

Samiha Ayverdi’nin ikinci kitabını okuyorum. İbrahim Efendi Konağı. Kitabın içinde zaman zaman hikayeyi bir kenara bırakıp kendi düşüncelerini anlatıyor. O dönemin koşullarını anlatıyor. Biraz sıkıcı olmuyor değil?

SADECE DEPREM BÖLGESİNDEN HABER VERMEK…

Fox ana haberi izledim bugün. Neredeyse ilk 20 dakika hiç siyasi haber vermedi. Sadece deprem bölgesinden haber verdi. Yine deprem bölgesinde yaşanan sel felaketinden haber verdi. Diğer kanalların bunu yaptığını zannetmiyorum. Hala Hatay’da hiç bakılmayan ve kaldırılmayan enkazlar varmış bu arada.

5 yorum:

  1. Prof. Özgür Demirtaşı keyifle takip ediyorum...Depremde verdiği cansiperane çabayı unutmak mümkün değil ..babasıyla rahmetli babam kankiydiler..Çok değerli bir avukattır babası da...Umarım siyasete girmez....Siyaset bir kurtlar sofrası bence herkese uygun bir ortam değil...Muharrem İnce den nefret ettim yeminlen ya....Adam sanmıştım bir zamanlar...tam anlamıyla salaklık yapıyor...tabii ki bu benim kişisel görüşüm...haddimi aşan bir şey yazdıysam çok özür diliyorum....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne demek. Görüşlere saygımız var. Siyaset gerçekten her insan için uygun değil.

      Sil
  2. marketlerde para üstü çok karışıyor :)

    YanıtlaSil
  3. O işi ben de çözemedim Müfred.

    YanıtlaSil