Powered By Blogger

17 Mart 2023 Cuma

Mansur Yavaş'ın konuşması, Muharrem İnce'nin adaylık açıklamaları...

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Fatih Altaylı’nın programına konuk olmuş. Biraz izledim programı. Dikkatimi çeken iki şey oldu.

Birincisi: Siz de fark ediyor musunuz? Mansur Yavaş konuşurken zorlanıyor gibi. Rahatsızlığı falan mı var acaba yoksa konuşması genel olarak böyle mi?

İkincisi: Mansur Yavaş da liderlik vasfı yok. Liderlik vasfı olmadığı gibi liderlik hırsı da yok. Parti genel başkanı olayım, cumhurbaşkanı olayım gibi istekleri yok.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olmak yetiyor ona. Bence kötü bir şey değil. Kendini biliyor. İnsanın kendini bilmesi o insan açısından büyük bir olgunluktur.

“BEN OLMADAN OLMAZ”

Toplum tarafından Muharrem İnce’ye büyük bir baskı var. İstiyorlar ki Muharrem İnce cumhurbaşkanı adaylığından çekilsin, ona gidecek oylar da Kemal Kılıçdaroğlu’na gitsin.

Daha dün, “Seçim zamanı gelsin hele. Duruma göre çekilebilirim” diyordu. Bugün, “Bensiz olmaz” diyor.

Çekilme ya da adaylıkta diretme konusu, ince bir çizgi. Eğer iyi yönetilmezse şu anda pozitif olan hava bir anda negatife dönebilir Muharrem İnce için.

HER GÜN HABERLERİ İZLEMEYEN ÖĞRETMENİM…

Lisede bir öğretmenimiz vardı. “Ben haberleri her gün izlemem. İki-üç günde bir izlerim. Haberleri her gün izleyince sinirleniyorum” derdi.

İşte bugün, öğretmenimin ne dediğini anladım. Selle ilgili, depremle ilgili haberler izledim bugün. İşi bilmeyen insanlara verilmiş işler.

Berbat edilmiş işler. Neresinden tutsan elinde kalan işler. Gel de sinirlenme. O zamanlar sadece televizyon vardı. Şimdi sosyal medya var.

Haberlerden uzak kalmak neredeyse imkansız. Sosyal medyasız da yapamıyorum. Sinirlenmeye devam o zaman.

BU SERİ DE BURAYA KADARMIŞ…

Galatasaray’ın 14 maçlık galibiyet serisi sona erdi. Konyaspor deplasmanında 2-1 yenildi. Bundan önceki maçta da doğru dürüst top oynamamıştık zaten. Genelde yorumcular böyle yorum yapmıştı. Elbette bir gün bu seri bitecekti. Böyle yenilmeler iyidir. Takımı kendine getirir.

ADALET İSTEYEN GENÇLER…

Okan Bayülgen’in programında konuşuluyordu. Gençlerin isteklerinin ne olduğuyla ilgili. Programa katılan iki konuk, bununla ilgili araştırmalar yapıldığını ve gençlerin öncelikle isteklerinin İphone telefon almak değil, adalet olduğunu söylediler. Okan Bayülgen de hayretle o gençlerin nerede olduğunu sordu.

4 yorum:

  1. Gençler haklı...Şimdi çocuklar da bile telefon var.
    İnsan ne yaparsa yapsın, bir şekilde haberler çıkıyor karşısına. Bir an önce şu seçim olsa da konuşulmasa artık.
    Paylaşım için teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siyaset hayatımızın başrolü oldu. Sıkıldık, haklısın. Yorumun için ben teşekkür ederim.

      Sil
  2. seçim nolursa olsun ekonomi batıyor :)

    YanıtlaSil