Powered By Blogger

22 Mart 2023 Çarşamba

İlk sahur, Atatürk'ün ilk defa gördüğüm fotoğrafı ve Muharrem İnce'nin ilk gün 100 bin imza toplayamaması...

RAMAZAN AYINI BURUK KARŞILIYORUZ…

Evet, millet. Bu akşam ilk sahura kalkıyoruz. Ama bu sene Ramazan ayını çok da mutlu bir şekilde karşıladığımız söylenemez. Çünkü Kahramanmaraş depremlerinde hayatını kaybeden 50 bin insanımızın acısı hala yüreğimizde. Bundan sonra tüm mutluluklarımız biraz buruk olacak.

ATATÜRK’ÜN İLK DEFA GÖRDÜĞÜM FOTOĞRAFI…

Bugün Twitter’da, Atatürk’ün 1 Haziran 1938 yılında çekilmiş bir fotoğrafı paylaşıldı. Daha önce bu fotoğrafını görmemiştim. Çok bitkin bir hali var. Çünkü o hasta haline rağmen Hatay için uğraşıyor. Gözlerinde kayma olduğu gözüküyor fotoğrafta. Bu fotoğraf beni çok etkiledi.

MESUT ÖZİL, SİYASETTE YAPAMAZSIN SEN…

Mesut Özil’den bir haber düştü bugün sosyal medyaya. Mesut Özil futbolu bırakmış. Futbol zaten onu çoktan bırakmıştı. Haber burada bitmedi. İddialara göre AKP’den milletvekili adayı olacakmış. Mesut kardeşim, hiç girme o toplara sen. Siyaset, Kurtlar Vadisi gibi bir yerdir Türkiye’de. Çok hırpalanırsın manevi olarak. Benden sana tavsiye.

MUHARREM İNCE KÜLAHINI ÖNÜNE KOYUP DÜŞÜNMELİ…

Cumhurbaşkanı adayları 100 bin imza toplamak için uğraşıyorlar. İlk gün sona ermiş imza vermede. Muharrem İnce ilk gün 100 bin imzaya ulaşacağını söylemiş. Ama 28 bin 235 imzada kalmış. Öyle böyle 100 bin imzayı bir şekilde toplar. Ama ilk günde 100 bin imza toplayamaması üzerine biraz düşünmesi gerek gibi.

TESLA NEDEN OTEL ODASINDA ÖLMÜŞ DİYE SORANLARA…

Haluk Tatar, Tesla’nın neden otel odasında öldüğüyle ilgili bir video çekmiş. Hemen daha sonra izle listeme kaydettim. Bu tip videoları severim. Tesla gerçekten büyük bir bilim insanıymış. Onun projelerine öldükten sonra FBI tarafından el konduğuna dair iddialar da var bu arada.

ÖLMEDEN SİYASETİ BIRAKAN VAR MI GÜZEL ÜLKEMDE?

Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı seçilirse eğer, cumhurbaşkanlığı görevi bittikten sonra siyasetten çekilecekmiş. E bi zahmet. Zaten yaş dayanıyor 80’e. Hala mı siyaset peşinde koşacaksın diyeceğim ama. Daha önceki örneklerden gördüğümüz kadarıyla bu dünyadan göçene kadar siyaset peşinde koşuluyor.

PORTAKAL VE ÜLKE KAYNAKLARI…

Kemal Kılıçdaroğlu ile Ekrem İmamoğlu güzel bir ikili olmuşlar. Ekrem İmamoğlu, Kılıçdaroğlu’na portakal soyup vermiş. Twitter’da bir tane kullanıcı da bu fotoğrafın altına, “Şimdiden ülke kaynaklarını yemeye başladılar” diye yazmış.

 

5 yorum:

  1. Atatürk'ün o fotoğrafını ben de ilk defa görüyorum. Gözleri bu kadar farklı bakmıyordu dedim hatta kendi kendime. Ince'nin imzayı toplayabilmesini ben de beklerdim kısa sürede. Pazartesiye kadar muhtemelen toplasa da ortada düşünülmesi gereken bir durum olduğu açık... Özil kendinden öncekilerin yolundan gidiyor :) Hayırlı ramazanlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, fotoğrafta gözler etkiliyor insanı. Bu gidişle imzayı toplayamayacak herhalde. Özil için nasıl olur siyaset bilemedim. Hayırlı ramazanlar :)

      Sil
  2. mesut özil siyaset mi, allam yaaa ne alaka :)

    YanıtlaSil