Powered By Blogger

29 Mart 2023 Çarşamba

Geceleri de yaşayan köyler...

Saat 22.55 geçiyor ve dışarıda kar yağıyor. Kiremitlerin üstünde bir parmak kadar kar oldu. Kar yağışını izlemek güzel. Dışarıda kimsecikler yok. Bizim çocukluk zamanımızda köyün belirli yerlerinde toplanırdık geceleri. Sohbet ederdik. Oyun oynardık. Geceleri de köy yaşardı yani. Şimdilerde öyle bir şeyler kalmadı. Ne varsa eskilerde var.

KRALİÇE İZLİYORUZ ARTIK…

Çarşamba günleri izlenecek bir şey hala yok. Fox’ta Adım Farah dizisini izliyorduk. Onu bırakıp kanal D’de yeni başlayan Kraliçe dizisini izlemeye başladık. Mecburiyetten izliyoruz onu da.

YAZMAK ÜZERİNE SÖZLER YAZISI GELİR Mİ?

Yazmak üzerine çok güzel sözlere denk geliyorum İnstagram’da. İnsanı yazmaya teşvik eden sözler. Aslında bunlardan bir yazı çıkar. Ben bunu bir düşüneyim.

BURUNLARI ÜSTÜNE YATAN KEDİLER…

Bazı kediler burunlarının üstüne yatıp öyle uyuyorlar. Öyle nasıl rahat ediyorsun, nasıl rahat nefes alıyorsun be mübarek hayvan? Kediler her şeyi yapar gerçi, şaşırmamak lazım.

DÜŞÜNCEDE KALDI…

“Bugün bir film izleyeyim ya da bir diziye başlayayım” diye düşüncem vardı. Düşüncede kaldı.

BÖYLE DİYEBİLSE İNSAN…

Başına ne gelirse gelsin, “Vardır bunda da bir hayır” diyebilmek ne güzel.

ÇALIŞMASAK, HER ŞEYİMİZ TAMAM MI OLACAK YANİ?

Bir ara çok popüler olan bir tweet vardı. “İşi bıraktıktan sonra fiziken de, ruhen de kendime geldim” gibisinden bir şeydi. Gerçekten iş, insanı bu kadar yıpratıyor mu? Çalışmasak çok huzurlu mu olacağız yani? Bu anlama mı geliyor bu? Ama çalışmadan da olmaz. Nasıl olacak bu iş? Orta yolu nasıl bulacağız o zaman? Orta yolu bulmadan böyle devam mı etmek zorundayız?

ŞİİR YAZMA İSTEĞİ…

İnstagram’da bir tane şiire denk geldim. Şiiri okurken birden şiir yazma isteği geldi. Bir zamanlar yazıyordum. Sonra bıraktım.

MEKTUP ARKADAŞLIĞI…

Lise zamanımızda yurt dışından mektup arkadaşlığı vardı. Çok popülerdi o zamanlar. Bir kere göndermiş miydim ben de tam hatırlamıyorum şimdi. Keşke o zamanlar mektup gönderip bir arkadaş edinseymişim.

Bu yazının genelinde eskilere çok gittik değil mi? Aslında her zaman böyle denk gelmez. Denk gelince de böyle bir yazı çıkıyor işte ortaya.

 

23 yorum:

  1. Cep telefonu icat edileli mektup diye bir şey kalmadı. Eskiden mektup dışında kartpostal da yollardık. Özellikle yılbaşında karlı olanlardan...
    Şiir yazmak güzeldir. Maalesef ben de yok o yetenek.
    Yeni neslin öğrenmesi açısından eskileri anmak iyidir diye düşünüyorum.
    Güzel bir derleme...Paylaşım için teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kartpostallar da çok güzeldi. Şiir konusunda ben de yetenekli değilim. Amatörce yazardım işte. Yorumunuz için ben teşekkür ederim.

      Sil
  2. filmlere dizilere kitaplara yetişmek zor :)

    YanıtlaSil
  3. Çalışmaktan çok iş ortamındaki insanlar, müşteriler vs. bıktırıcı bence. Bir de uzun çalışma saatleri. Günde 6 saat olsa stres de az olurdu. Uzun saatler çalışmak ile verimli çalışmak aynı değildir.
    Benim için tek kraliçe Muhteşem Kraliçe'dir. En sevdiğim Kore dizilerinden. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Günde 8 saat ideal olanı. 6 saat olsa süper olurdu tabi. İyi seyirler :)

      Sil
  4. Çalışma koşulları konusunda da haklısın. Şiir yazma konusunda bu söylediğin motive etti beni. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  5. Burayı yine es geçiyor tabii ki kar..

    YanıtlaSil
  6. Şiirlerini bekliyoruz o zaman! 😅

    YanıtlaSil
  7. Lisede benim de mektup arkadaşım vardı ya ;:) ya da sadece 1 mektupluk arkadaşım mı demem lazımdı:) babam bir hayli huylanmıştı ne yazıyoruz diye, n'oluyordu yani yazınca :) sanki elin Engizlandından çıkıp gelmiş gibi bir muameleye maruz kalmıştım, :)

    YanıtlaSil
  8. Yazmak üzerine yazınızı bekliyorum😊👍

    YanıtlaSil
  9. Yine her telden devam Cem kardeşim, maşallah. Sendeki blog yazma azmine hayranım. Ben kaybettim sanki o azmi ama tekrar kazanmam lâzım bir an önce...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eyvallah abi. Sen de o azim her zaman var. Zaman zaman hepimiz uzak kalıyoruz blogdan.

      Sil
    2. Senin çok da uzak kaldığını görmedim. Maşallah, hep böyle devam...

      Sil
  10. Öncelikle bloğunun isminin yazılışını değiştirmişsin, çok güzel olmuş, enerji dolu:)))
    Kraliçe dizisine baktım ama pek sarmadı beni, sevemedim. Mektup arkadaşlığı güzel olur, çok eskiden kuzenimle mektuplaşıyorduk, bir süre sonra onlar da kesildi. Ben severim mektup yazmayı, mail olarak da yazmayı severim, mail şeklinde mektup almak da hoşuma gider:)))
    Kediler her şekilde yatabiliyor, çook tatlılar, aşırı seviyorum:)))
    Çalışmak üzerine söylenen o söz doğru, çünkü işten ayrılınca ben de kendime gelmiştim. Çalışma koşulları ve stres insanı çok fazla yıpratıyor maalesef:(
    Şiirlerini bekliyoruz:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, ben de beğendim :)
      Kraliçe dizisi beni de sarmadı.
      Mektubun her türlüsü güzel diyorsun haklısın.
      Kediler gerçekten her şekilde yatmakta üzerlerine yok :)
      Ahh o çalışma koşulları :(
      Teşekkürler. Bakalım şiir yazabilirsem :)

      Sil
  11. iş değil mobbing yıpratır. mektup arkadaşlığı hala devam ediyor galiba hatta böyle bir uygulama vardı adını hatırlamıyorum. şiir yazabilen insanlar bana aşırı zeki geliyor varsa öyle bir marifetin okumak isterim açıkcası :) yine anekdot tadında bir şeyler okudum ve cabucak biti verdi ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mobbing evet. Mektup arkadaşlığı hala devam ediyorsa ne güzel. Amatörce yazıyordum bir zamanlar şiir :) Tekrar yazarsam blog da da yayınlarım. Çok teşekkürler güzel yorumun için.

      Sil