Powered By Blogger

9 Temmuz 2022 Cumartesi

Türkçe dublajı olmayan film...

     Peekay filmini sonunda izledim. Bugüne kadar Türkçe dublajlı halini bulamadığım için izlememiştim. Gerçi yine bulamadım. Alt yazılı izlemek mecburiyetinde kaldım. İlk bir saat boyunca acayip sıkıldım. Ama sonra çok beğendim. Sıkıldığıma değdi. Amir Khan filmi sevenlere önerimdir.

KENDİ YAPMIŞ SİLAHI…

     Eski Japonya başbakanı silahlı saldırı sonucunda öldü. Japonya’da silah sahibi olmak çok zormuş. Bir sürü test falan varmış. Katil ise eski askermiş. Silahı kendisi yapmış.

ÖNÜNE GELENE SİLAH VERİLMEMELİ…

     Japonya’daki gibi olmalı biz de de. Önüne gelen silah ruhsatı alamamalı. Bir sürü teste tabi tutulmalı. Hatta hiç verilmemeli. Sadece güvenlik güçlerinde olmalı. Kafası bozulan katil oluyor sonra.

NİTELİK ÖNEMLİ, NİCELİK DEĞİL…

     Önemli olan, her ile bir üniversite açmak değilmiş. Önemli olan üniversitenin eğitim kalitesiymiş. Biz Türkler olarak sayılara çok takılıyoruz. Nicelik sevdamız var bizim. Ama önemli olan nitelik. Bunu beynimize kazımalıyız.

İNSAN HİKAYELERİNİ SEVEN KENAN İMİRZALIOĞLU…

     Kenan İmirzalıoğlu, insan hikayelerini seviyor. Yeni insanlar tanımayı seviyor. Dün akşam, Kim Milyoner Olmak İster’i izlerken düşündüm bunu. Kendisinin bu yapısı, programı daha da bir izlenir hale getiriyor.

KİTAP OKUMANIN EN ÜST SEVİYESİ BU OLSA GEREK…

     Yine, Kim Milyoner Olmak İster’den bir not. Yarışmacı telefon joker hakkını kullanmak istedi. Aranılmasını istediği jokeri için, “Çok kitap okur. Neredeyse okumadığı kitap yoktur diyebilirim” dedi. Ben de böyle bir okur olmak isterdim.

9 yorum:

  1. sayılarda da çok iyiyiz, örneğin enflasyon :)

    YanıtlaSil
  2. Kesinlikle. Onlardan da alınmalı. Bayramımız mübarek olsun

    YanıtlaSil
  3. Hocam artık bizde de kimin belinde silah var belli değil.. Kimseye atar yapmaya gelmez bu devirde :)

    YanıtlaSil
  4. Bende o dediği kişi gibi olmak istiyorum. Çok okuma çalışmalarım devam etmekte.

    YanıtlaSil