Powered By Blogger

15 Temmuz 2022 Cuma

Twitter, Türkiye değil demek ama...

*Twitter, Türkiye değildir doğru. Ama ülkenin gündemini de Twitter belirliyor. Bu da bir gerçek. Tartışma programlarında bunun üzerinde çokça durulur. “Muhalefet, Twitter’ı çok ciddiye alıyor” falan denir hatta. Türkiye’nin önümüzdeki seçimlerde kimi seçeceğine dair sağlıklı sonuçlar alamayabiliriz. Ama gündemi oranın belirlediğini söyleyebiliriz. Mesela KYK borçları. Çok dile getirildi. Gündem oldu. Bunun sonucunda da iktidarın gündemine geldi.

*Çok basit bir şeye bile hayır dediğimde kendimi çok iyi hissediyorum. Şimdi olay, büyük şeylere hayır diyebilmekte.

*Bir arkadaşım ailecek, ablasını ziyarete gittiler. Yeğenleriyle güzel vakit geçirmiş. “Büyük ailede vakit güzel geçer. Peki ya olumsuz yanı?” diye sordum. “İnsan yalnız kalamıyor” dedi. Yalnız kalmak da bir ihtiyaç tabi.

*Öğretmen arkadaşım bir üst kademe için sınavlara hazırlanıyor. “Kafam eskisi gibi almıyor” diyor. Yaşı 37. Halbuki bir zamanlar kafamıza ne kadar kolay girerdi bilgiler.

*Gittiğin kafenin bahçesinde otururken en kötü şey: Havanın rüzgarlı olması. Masaya koyulan peçetenin uçma denemelerinde bulunması. Senin peçeteyi tutmaya çalışman. Üzerine bardak ya da tabak koyman falan. Peçete ile cebelleşmen yani.

*Finansal özgürlük ifadesini çok severim. Çünkü ben de finansal özgür biri olmak isterim. Bu şekildeki kişileri imrenerek izlerim.

*Twitter’da doların 22’ye ya da 25’lere çıkacağı söyleniyor. Tabi bunlar sadece söylenti. Ne kadar gerçekçi öngörüler olduğunu ilerleyen günlerde göreceğiz.

*Somer Şef neden cübbe benzeri kıyafetleri tercih ediyor acaba?

 

 

9 yorum:

  1. Twitter'ın gücünü hafife almak ülkeye, hatta dünyaya dair büyük bir gerçeği görmezden gelmektir bence. Gündem oradan belirlenmese 7'den 77'ye bu kadar insan derdini orada anlatmaya çalışmaz, hakkını orada aramazdı. Twitter yıllardır bu statüsünü kaybetmedi, şimdilik de kaybedecek gibi durmuyor.

    Rüzgarda kafede cebelleşmeyi ben de hiç sevmem :)) Genelde sahil kenarındaki yerlerde olur bu. Mis gibi deniz havası yanında yerini kaybetmek istemezsin ama çöpler saçlar uçuşmasın diye epey zorlanırsın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de kaybetmez gibi geliyor :) Peçeteyle uğraştım ben de :)

      Sil
  2. Galiba :) Ama yakışıyor adama cübbe. Evet, itirazlar. Güzel şeyler dikkati çekmiyor zaten. Hep olumsuzluklar.

    YanıtlaSil
  3. dolar artar tabii nasıl düşcek ki :)

    YanıtlaSil
  4. Sanırım aşırı kilodan dolayı Hocam:) Birde tipi kaldırıyor adamın o tarz giyim şeklini:) Twitter bence siyasiler tarafından ciddiye alınması gereken bir mecra ve nitekim her iki kesiminde bu konuda ciddi girişimleri var. Birinin kısıtlamak yönünde, diğerinin daha verimli kullanma yönünde:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet hocam, yakışıyor :) Twitter yorumun harika olmuş hocam.

      Sil
  5. O dolar o kadar çıktıktan sonra büyük çakılmaz mı ki?

    YanıtlaSil