Powered By Blogger

18 Temmuz 2022 Pazartesi

MasterChef'te zehirli aslan balığı...

*MasterChef’te bir yarışmacı aslan balığı yapmış. Aga nereden aklına geldi bu zehirli balığı yapmak. Ama helal olsun, balığı yapmış ve jüriden de eveti almış.

*Whatsapp grupta arkadaşlarla kedi maması fiyatlarından yakındık.

*Dün akşam mahallemizde yapılan düğüne bakmaya gittik kardeşimle. 10 dakika durduk, durmadık. Sivrisinekler çok fena ısırdılar. Bir de ısırdıkları yerler tatlı tatlı kaşınıyor.

*Herkes çok başarılı ve herkes çok zengin olacak diye bir şey yok. Dün akşam izlediğim bir YouTube videosunda denk geldim bu söze. “Çekim yasasına falan kanıp kendinizi kandırmayın” diyordu videoda.

*TRT 1 bu yıl, romantik dizilere kapılarını sonuna kadar açmış gözüküyor. Dün akşam, “Seni Kalbime Sakladım” dizisini izledim ilk defa. Bana hitap etmedi.

*Atv’deki, avukatlar dizisi, İçimizdeki Ateş’in yayınlanan son bölümü reytinglerde berbatmış. Sanırım finale doğru ilk kulaç atan dizi bu olacak.

*Bazen olmadık yerlerde, olmadık yanlışlar yapıyorum.

*Yazım dünyamda hala bir şeylerin eksik olduğunu düşünüyorum. Hala tam olarak ne yazmam gerektiği konusunda tatmin olmuş değilim.

*Baturay Özdemir, siyasi espri nasıl yapılır, gösteriyor. Bu çocukta ışık var. Stand-up gösterisine bir bakın isterseniz.

*Ev genci diye bir kavram var. İş bulamamış ve iş aramaktan vazgeçmiş, hep evde takılan. Bir tane köşe yazısında bu gençler için, “Her şeyi önlerine bekliyorlar” eleştirisini okudum. Siz bu eleştiri hakkında ne düşünüyorsunuz?

*Muhalefet hala seçmene güven vermiyor.

19 yorum:

  1. MasterChef'in o bölümünü bende izledim :)

    Bazen olmadık yerlerde, olmadık yanlışlar yapıyorum. "Aynen bende :)"

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok izleniyor demek ki MasterChef :)
      Bu yanlışları yapmayız inşallah bir daha :)

      Sil
  2. Eğer bahsi geçen "ev genci" zamanında yaşadığı hayal kırıklıklarından sonra bu kıvama gelmişse çok acımasız ve haksız bir eleştiri olduğunu düşünüyorum. Daha hayatının baharında umutsuzluktan muhtemelen depresyona sürüklenmiş bir bireyi şımarıklıkla suçlamak çok hatalı bir tutum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de. Onlara kucak açmak lazım, yanlarında olmak lazım.

      Sil
  3. 4. Anekdot: Çekim yasasına inanıyorum. Evrenin yankılanan dağlar gibi neyi yüksek sesle söylersen sana geri çevireceğine inanıyorum o kapıda kapanırsa hiçç umudum kalmaz. 10. Anekdot: Her şeyi önüne isteyen bir gençlik olması için refah seviyesinin yüksek gençlerinde iş bulma olanağının yüksek olması gerekiyordu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çekim yasası olmasa bile inan senin nasibinin önüne kimse geçemez. Sen elinden geleni yaparsın istediğin şey için. Olmazsa, "Bir hayır vardır" der geçersin. Refah seviyemiz ne zaman yükselecek acaba?

      Sil
  4. La Casa de papel turkey geliyormuş yakında,bugün la casa koreyi bitirdim iyiydi, tv dizileri sarmıyor bi süre sonra.Ev genci üzücü bir kavram,ülkemizin gerçeği,depresyona giriyor insanlar haliyle umut vadeden bir tablo olmayınca ne yapsınlar yani,akşama kadar bir odada oturup,para kazanamayınca sosyal hayatta sıfıra iniyor normal olarak,bir şey yapası da kaçar insanın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türkiye bölümü nasıl olacak bakalım. Umutsuzluk bitirir insanı.

      Sil
  5. Yeniyormuş, ben de ilk defa duydum. Her şeye zararları olduğunu biliyordum ama.

    YanıtlaSil
  6. sivrisinek için ilaç var sürünce gelmiyorlar, ev için de mavi ışık var, eve alırsan evde de gelmiyorlar :)

    YanıtlaSil
  7. İlk Sevmek Zamanı finale gitti. İkincisi senin dizi olacak gibi. Bu sene Masterchef beni de pek sarıyor niyeyse.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevmek Zamanı'ndan pek hoşlanmamıştım zaten. Evet, İçimizdeki Ateş de yolcu. Masterchef'in ilk turu geçen seneden beri hoşuma gidiyor benim. Yarışmacıların tek gelip seçilmeye çalıştıkları bölümler :)

      Sil
  8. Hocam bu ara mahalle düğünlerine gitmemek lazım. Kaç gündür haberlerde sokaklarda yapılan düğünlerde çıkan kavga ve sonuçları haber olup duruyor.. Dikkat etmek lazım:)

    YanıtlaSil
  9. Yattığı yerden çekim yasası ile zengin olmaya çalışmak. İşte tam bu Türk kafası :)

    YanıtlaSil
  10. Çok da güzel düşünüyorsun :) Elinden geleni yapacaksın ve de güzel düşüneceksin. Olur olmaz, orası ayrı.

    YanıtlaSil
  11. Ben olumlamalara ve çekim yasasına inanıyorum. İnsanlar hemen milyon kazanmak istiyor oysa her gün küçük kazanımlar oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemen olsun bitsin istiyoruz her şey. Tahammülümüz yok beklemeye.

      Sil