Powered By Blogger

17 Temmuz 2022 Pazar

James Webb'den sonra Hubble teleskobu kullanılmayacak mı artık?

     James Webb teleskobu çalışmaya başladıktan sonra Hubble teleskobuna ne olacak? Çoğu kişi Hubble teleskobunun artık devre dışı kalacağını düşünmüş. Ben de öyle düşünmüştüm. Ama öyle bir durum yokmuş. Hubble teleskobu yine çalışmaya devam edecekmiş.

SİNEK PEŞİNDE KOŞAN KEDİ…

     Her kedinin kendine özel bir karakteri var. Mesela bazı kediler sinek peşinde koşuyorlar. Daha önce hiç sinek peşinde koşan kedi görmemiştim mesela. Bazı kediler ise, burnunun ucuna gelip konsa bir sinek, o bile umurlarında olmayacakmış gibi sineklere karşı.

MASTERCHEF’E FAZLA OLAN YARIŞMACI…

     MasterChef’e, Bekir diye bir yarışmacı katıldı. Yemekten sonra yarışmacı hakkında ilginç bir yorum yaptı jüri üyeleri. Mehmet Şef, “Sen olmuşsun zaten. Buradan en öğreneceksin ki?” dedi. Şimdi bu yoruma üzülür müsünüz, sevinir misiniz?

     “İyi o zaman, ben gideyim” derdim herhalde ben. Çocuk, “Sizden de öğreneceğimiz şeyler vardır” dedi. Somer Şef, “Tüm bildiklerini unutman ve sıfırdan öğretmemiz lazım” dedi. Çocuk da, “Tamam” dedi. Bakalım bu çocuk yarışmada nerelere gelecek?

HEYECAN YAPINCA ÖNÜNDEKİ ŞEYİ GÖREMEMEK…

     Whatsapp’ta arkadaşımla mesajlaşırken, cevap olarak bir çıkartma göndermek istedim. Konuştuğumuz konu için tam uyuyordu o çıkartma. Ama bir türlü bulamadım. Sonra baktım, gözümün önündeymiş, görememişim.

     Hemen heyecan yaptım ya. Esprinin büyüsü bozulmasın diye hemen cevap vermek istediğimde böyle oluyor. Gözümün önündeki şeyi göremiyorum. Siz de böyle bir durum oluyor mu?

8 yorum:

  1. Masterchefe bakıyorum arada, o yarışmacıyı görmüştüm. Yarışmacılar yine aynı, ya çok havalı konuşuyorlar ya da özel hayatlarında ne çektiklerini anlatıyorlar. Yemeği yapıp geçsinler, niye özel hayatlarını anlatıyorlar, her şeyi dramatize ediyorlar anlamıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazıları çok kişisele giriyor evet.

      Sil
    2. Teleskop kpssde çıktı bugün, sayende doğru yaptım, teşekkürler. :))

      Sil
    3. Çok sevindim buna bak. Yazımın sana faydası olması çok mutlu etti beni :)

      Sil
  2. kediler böcek peşinde koşuyor hep yaa sokaklarda :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben denk gelmedim. Ama yaparlar Deep :) İnanırım.

      Sil
  3. kısa kısa anektodlar çok iyii. evet bana da oluyor genelde önümdekini görmem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son dönemde böyle yazar oldum kısa kısa notlar :) Önümdekini göremeyince sinirlendiğim oluyor kendime.

      Sil