Powered By Blogger

28 Temmuz 2022 Perşembe

Bir buçuk ayda bitirdiğim kitap...

     İnsanlar İçinde Bir İnsan kitabını sonunda bitirdim. Tam 720 sayfalık kitabı, bir buçuk ayda anca bitirebildim. Tamamı hikayelerden oluşan bir kitap. Sait Faik Hikaye Armağanını kazanan hikayeler yer alıyor kitapta. Hikayeye doydum diyebilirim. Yalçın Tosun’un, “Onat’ın Odası” hikayesi çarptı beni resmen. Bunun gibi beni çarpan birkaç tane daha hikayenin olduğunu söyleyebilirim. Hele sonu acı biten hikayeler. Yüreğimi dağlayanlar. Hayatta yolumu bulamadım daha ben. O yüzden hayatına yön vermek isteyen karakterlerin hikayeleri daha çok çekiyor beni.

KONUŞMASINA BAKARAK, “İYİ YÖNETİYOR” DERİM…

     Ekrem İmamoğlu, Fatih Altaylı’nın konuğuydu. Belediye başkanlığı nasıldır bilemem. Ama konuşmasını biliyor. Kendisini dinlettiriyor. Konuşmasına bakarak sadece, “Bu adam İstanbul’u çok iyi yönetiyor” derim. Öyle bir enerji veriyor. Tabi İstanbul’u nasıl yönettiğini 2024 seçimlerinde göreceğiz.

SİMİT İÇİN ANKARA YOLLARINA DÜŞMEK…

     Bizimkiler çarşıdan gelirken simit almışlar. Çayın yanında iyi gitti. Simit olunca yemek yemiyorum. Bir çay, bir simit yetiyor. Ankara simidi meşhurdu galiba. Yanlış mı söyledim yoksa? Bir gün yolum Ankara’ya düşerse yemek istiyorum. Belki de öyle bir zaman gelir ve sadece o simidi yemek için bile Ankara yollarına düşebilirim.

GÜZEL İKİLEMLERE ÖRNEK…

     Kız kardeşim arkadaşının düğününe gidecek. “Ne giyinsem, hangi ayakkabıyı giysem, hangi takıyı taksam?” düşüncesi sarmış durumda kendisini. Güzel ikilemler bunlar. Ben de çok ikilemde kalırım. Sadece elbise konusunda değil her şeyde. Elbise konusunda da kardeşime sorarım, “Sence olmuş mu?” diye.

     

12 yorum:

  1. Kitap çok kalınmış gerçekten, öykülerden oluşması güzel. Merak ettim içindeki öyküleri. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin gibi bir hikaye yazarı muhakkak okumalı :)

      Sil
  2. Kitabı bende okumuştum güzel kitaptı ;)
    Ankara'nın simiti güzeldir :)
    Kim ikilemde kalmıyor ki öyle bir durumda :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, kitabı ben de beğendim :)
      Ankara simidini tadına bakayım ben de yorumumu yapacağım :)
      Genel olarak ikilemde kalıyoruz demek ki :)

      Sil
  3. Ben artık bütün düğünlere kot pantolon üstü gömlekle gidiyorum, süslenecek enerjim yok. Galiba düğünlerden soğudum. :D
    Kitabı merak ettim bakacağım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En güzelini yapıyorsun bence de :) Hikayeleri seviyorsan bol bol hikaye var :)

      Sil
  4. ha haa hep ikilemde mi kalıyon seeen :)

    YanıtlaSil
  5. Google hesabımla giriş yapamadım nedense. O yüzden url ile yorum yapıyorum. Otomatik olarak çıkıyordu halbuki. Son zamanlarda bazı bloglarda karşılaşıyorum bu durumla. Yorum alanında bir değişiklik yaptınız mı?

    Kitap konusunda hiç süre tutmuyorum. Böyle şeylerle kendimizi üzmeye gerek yok bence. Zaten 3-5 kitap ve dergiyi aynı anda okuyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bir değişiklik yapmadım da Blogger yine bir şeyleri değiştirmiş olabilir.
      Birden fazla kitabı aynı anda okumayı ben de istiyorum ama bir türlü oturtamadım o düzeni.

      Sil
  6. Kitabı not aldım, Ankara simidi evet cidden güzel, başka şehirde simit yediğimiz zaman farkı anlıyoruz o derece yani :) İkilemler olabilir arada, ne giysem ikilemleri hatta üçlem, beşlem yaşayıp sonunda yine siyah giymeye karar veren ben iyi bilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitabı beğenirsin umarım. Deme, o kadar güzel yani simit :) Üçlem, beşlem :)

      Sil