Powered By Blogger

18 Ekim 2021 Pazartesi

Okan Bayülgen'e göre Ay'a gidildi mi?

     Okan Bayülgen, Amerika’nın Ay’a gitmediğini söylemiş. Böyle düşünenlerin sayısı hiç de az değil. Bana gelince, ben de emin olamıyorum bu konuda. İnsanlara güvenim kalmadığı gibi devletlere de güvenim kalmadı. Gün gelip yalan olduğu ispatlanırsa da şaşırmam.

PARAYA PARA DEMEYECEK…

     Netflix, Squid Game dizisiyle beraber abone sayısını tüm dünyada patlatacaktır. Ne yana baksak bu diziyi görüyoruz çünkü. Ve son gelen habere göre Netflix’in, bu diziden tam 900 milyon dolar kazanç elde edeceği tahmin ediliyormuş. Biz de dizi işine mi girsek ne yapsak?

UZAYIN İNSANLARA ZARARI…

     Uzay yolculuğundan dönen kozmonotlarda, beyin hücresi hasarı tespit etmişler. Daha şuncacık görevlerin insanlara böyle bir hasarı olurken, insanlık nasıl olacak da Mars’a yerleşecek?

17 Ekim 2021 Pazar

Squid Game dizisini çekenlerin yerinde olsam yapacağım şey...

     Squid Game dizisini çekenlerin yerinde olsam, dizinin çekildiği yeri ziyarete açarım. Sonradan yapılan bir yer olsa bile fark etmez. O stüdyoyu gezer insanlar. İnanın, insanlar akın akın orayı ziyarete giderler. O kocaman bebekle çekilecek ve İnstagram’a konacak fotoğrafları düşünemiyorum bile.

FAKİRLER, ZENGİNLER İÇİN Mİ VARLAR?

     Squid Game dizisini izlerken, “Biz fakirler, zenginler için geldik dünyaya herhalde” dedim. Üç kuruş para kazanacağız diye bir ay boyunca harap ediyoruz kendimizi. Zenginlerin ise hiç umurunda değil. Onlar paralarına para katıyorlar.

BULMACA…

     Pandemi başladığından beri ilk defa gazete aldım ve bulmaca çözdüm.

BU SEFER HALAY YOK…

     Flash TV, yeniden yayın hayatına döndü. Ama bu sefer halay falan yok. Kanal gibi kanal olmuş.

30 bin vakaya rağmen kapanma olmaması...

     Vaka sayısı 30 bini geçti. Ve her gün 200’den fazla ölüm var. Bu verilere göre çoktan kısıtlamaların gelmesi lazımdı. Hala kısıtlama gelmediğine göre demek ki hükümet, tekrar kapanmama konusunda kararlı.

ÇOCUKLUKLARINI GEÇ ARTIK…

     Geçen bir podcast dinledim. Bir bölümünde konuk Cem Yılmaz’dı, diğer bir bölümünde ise Yılmaz Erdoğan. Sohbete her ikisinin de çocukluğundan başladı soru soran hanımefendi. Çocukluklarını kaç defa anlattılar. “Bu aralar nasıl gidiyor hayatları? Pandemiyi nasıl geçirdiler? Gelecekteki projeleri neler?” gibi sorular sorsana. Belki ilerleyen dakikalarda sormuştur. Ama benim o kadar sabrım yoktu, kapattım.

BENİM CEVABIM…

     “Hayatından memnun değilsen yerini değiştir, ağaç değilsin” diye bir söz var ya. İşte o söze cevabım: O işler dediğin gibi olmuyor.

Dolar, 10 lira olur mu?

     Dolar, 9’u geçtiğinden beri durmuyor.  En son 9,27 olmuştu. Bir anda 10 mu olacak nedir?

TELEFONLARINI NEDEN SATIYORLAR?

     Millet, telefonunu satıyormuş. Model yenilemek için değil ama. Ekonomik kriz yüzünden.

ZAM YAĞMURUNA TUTULACAK MIYIZ?

     Doların alıp başını gitmesinden sonra zam yağmuruna tutulacağımıza dair iddialar var.

NETFLİX’İN EN ÇOK İZLENEN DİZİSİ OLMUŞ…

     Squid Game dizisi bugüne kadar Netflix’in en çok izlenen dizisi olmuş.

HAYAL KIRIKLIĞI YORUMU…

     Yılmaz Erdoğan’ın oynadığı, “Kin” filmi için İnstagram’da, “Hayal kırıklığı” yorumunu okudum.

TAM KORUMA…

     İki doz sinovac aşısı olanlar- yani benim gibi- üçüncü dozu da olmaları gerekiyormuş. Ancak o zaman tam koruma oluyormuş. İyice arap saçına döndü şu tam koruma işi.

    

SGK, 52 ilacı ödeme listesinden çıkarmış...

     Sosyal Güvenlik Kurumu, 52 ilacı ödeme listesinden çıkarmış. Spreyler ve ağrı kesicilerin olduğu bir grupmuş bu. Ağrı kesicilerin içinde milletin çokça kullandığı ilaçlar var mı bilmiyorum. Bilmediğim bir şey daha: Niye bu ilaçları listeden çıkarma gereği duydular.

16 Ekim 2021 Cumartesi

Squid Game, ilk iki bölüm görüşüm...

     Her yerde göre göre, “Yeter artık. Ben de izleyeceğim” dedim. Ve bugün izlemeye başladım Squid Game’i. Birinci bölüm nefes kesiciydi. “Bu adamlar manyak” dedim. İkinci bölüm ise çok durgundu. Sıra geldi üçüncü bölüme. Ya bu akşam ya da yarın, yani Pazar günü, iki ya da üç bölüm daha devirmeyi planlıyorum.

15 Ekim 2021 Cuma

Boji'yi anlatan beş dakikalık video...

     DW Türkçe, Boji hakkında 5 dakikalık bir video hazırlamış. Kısa ama çok güzel olmuş bence. Enteresan bir bilgi de öğrendim videodan. Boji gibi dünyada toplu taşımayı kullanan 15 köpek varmış. Ve hala neden böyle davrandığı hakkında bir teori üretilememiş.

YÜKSELEN YENİ TREND: SHORTS VİDEOLAR…

     Bilinen YouTube kanalları da artık kısa videolar yapmaya başlamışlar. Shorts videolara olan ilgi, onları da bu tarz videolar yapmaya itmiş. En son, Nygma’nın, kısa videosunu gördüm. YouTube’un bu kısa video olayına çok önem verdiğini duymuştum. Trendlerde de bu tür videoları görünce, “YouTube, şimdilik istediğini elde etti” dedim. Ama bu ne zamana kadar devam eder? Bekleyip göreceğiz.

14 Ekim 2021 Perşembe

Bu kanalda faydadan başka bir şey görmezsiniz...

     Hikmet Anıl Öztekin, YouTube kanalındaki videolarının sonunda, “Bu kanalda faydadan başka hiçbir şey görmezsiniz” der hep. Bu sözü hoşuma gider her zaman. Sevdiğim bir diğer cümlesi ise: “Ne için varsan onun için yaşa” Hatta bir hafta olmadı daha, aynı isimle kitabı çıktı. Kendi yaşadığı bir olayı yazmış kitapta. İlk yüz bin basım neredeyse bitmek üzereymiş. Kitap hakkında, okuyanların yorumlarını bekliyorum merakla.

“ONUN DOĞRULARI, BENİM DOĞRULARIM”

     O Ses Türkiye’ye bir çocuk katıldı geçenlerde. Sevgilisinin isteğiyle müzik okumayı bırakmış ve müzikten uzaklaşmış. Sevgilisinden ayrıldıktan sonra tekrar müziğe dönmüş ve O Ses Türkiye’ye katılmış. “Neden kabul ettin müziği bırakmayı?” diye sordular. Verdiği cevap harikaydı. “Çünkü, onun doğruları, benim doğrularım olmuştu.”

Bu aralar her muhabbetin sonu siyasete mi çıkıyor?

     Duygu Emanet, yazılarımdan birine yaptığı bir yorumda, “Alakasız kişilerin her konuşmasını siyasete bağlamasını hoş bulmuyorum” demiş. Bu yorumu hoşuma gitti. Her şeyi siyasete bağlama olayı gerçekten çok can sıkıcı bir hal aldı. Şimdi her konuşma siyasete çıkıyor. Siyasetse insanlar arasında huzursuzluk yaratıyor. Arkadaşlıkları bozuyor. İnatla siyasete girmemeye çalışmalı bu aralar.    

ZORAKİ DİPLOMAT…

     Deep’in, haftanın kitapları serisinin dokuzuncu bölümünde bahsettiği kitaplardan biri, Yakup Kadri’nin, Zoraki Diplomat kitabıydı. Kitaptan, Deep’in bu yazısı ile haberdar oldum. “Cumhuriyetimizin ilk yıllarını merak edenler için keyifli anılar” diye bahsetmiş kitaptan. Evet, o yılları merak ediyorum ben de. Kütüphanede denk gelirsem alacağım kitaplardan biri oldu bu da.

    

Kiracılardan, sgk dökümü ve kredi notu istemek mi?

     Ev sahipleri, kiracılardan sgk dökümü ve kredi notu istiyorlarmış. Yapılan röportajda, bazıları bu isteği yerinde buldu, bazıları, “Ne alaka?” dedi. İlk başta çok uçuk kaçık istekler gibi görünse de, olmayacak şeyler değil. Çünkü kimseye güven kalmadı artık.

BİRİ, DOLARI DURDURSUN…

     Dolar, 9 lira oldu ama orada da durmadı. Artmaya devam ediyor. Bugün itibariyle 9,07’den işlem gördü.

EN İYİSİ BU ÜLKEDEN GİTMEK Mİ?

     İnstagram’da, dolarla ilgili bir paylaşım yapmıştım. Bir arkadaşım ona cevap olarak, “En iyisi bu ülkeden gitmek” demiş. Ben gitme taraftarı değilim. Ama gitmek isteyene de saygı duyuyorum. Arkadaşıma da, “İmkanın varsa git. Ama bir gün ülkene geri dön mutlaka” dedim.

13 Ekim 2021 Çarşamba

Fekeli de gitti...

     Bir Zamanlar Çukurova’da, sonunda Fekeli de diziye veda etti. Daha önceden bunun haberini almıştık zaten. Kerem Alışık’la beraber, diziye başlarken ki 5 başrol oyuncusundan dördüncüsü de diziden ayrılmış oldu. Sadece Züleyha kaldı dizide. Ve dizi enteresan bir şekilde yeni başrollerle devam ediyor. Fekeli dendiğinde her zaman hatırlayacağım replik ise, “Uhuletle ve suhuletle” olacak.

GÖRÜNÜR KILMAK İÇİN YAZMAK…

     İnternette kişisel gelişim yazısı okuyordum. “Yazın ve görünür kılın” diyordu yazının bir yerinde. Bu söz çok hoşuma gitti.

AKŞAM PAZARI…

     “Haydi, akşam pazarı, akşam pazarı” diye bağırırlar ya pazarcılar. Benim hoşuma giden sözlerden biri de budur. “Zaten akşam pazarı. Şu kadar yap da alayım hadi” diyen pazarlıkçı teyzeleri de severim.

Atatürk'ü, Aras Bulut İynemli oynayacak...

     Cumhuriyet’in 100.yılında Atatürk filmi çekilecekmiş. Ve filmde de Atatürk’ü, Aras Bulut İynemli oynayacakmış. Her çekilen Atatürk filmi hepimizde bir heyecan yaratır. Ama acımasız da eleştiririz bu tür filmleri. O yüzden Aras, çatır çatır eleştirilmeye hazır olmalı bence.

EĞER SANA SAYGI GÖSTERİLMİYORSA NEDENLERİNİ ÖĞRENECEĞİN VİDEO…

     Beyhan Budak’tan yine harika bir video geldi. Eğer insanlar sana saygı göstermiyorsa hayatında bu 10 davranıştan birini yaptığın içindir. Peki o davranışlar hangileri? İşte bunları anlatmış videosunda.

ZEYNEP AVCI’NIN, ALMANYA O SES’TEKİ PERFORMANSI ÇOK PAYLAŞILIYOR…

     Almanya’daki, O Ses yarışmasında Türk kızı Zeynep Avcı, Tan’ın şarkısı, Yalan ile jüriyi üyelerini kendisine hayran bıraktı. Son birkaç gündür sosyal medyada çok paylaşılıyor Zeynep’in şarkı performansı.

    

Kuş kadar kalan gazeteler...

     Pazar günü gazete aldık. Hafta sonları, ekleriyle beraber bir gazetede dünya kadar sayfa olurdu. Şimdi hepsinin toplamı anca 20 sayfa vardır. Kriz vurmuş, belli.

NE ARA SİYASİ TARTIŞMA OLDU?

     Tamer Karadağlı- Nihal Yalçın tartışması ne ara siyasi bir tartışmaya döndü yahu.

KESTANE SEZONUNU AÇTIK…   

     Kestane sezonunu açtık. Salı pazarından bizimkiler kestane almışlar. Davulda pişirdik.

SONRADAN SOĞUDUĞUM DİZİ…

     Kanal D’de, Baht Oyunu’nun final bölümünü izledim biraz. İlk başlarda sevmiş, sonrasında soğumuştum.

85 LİRA OLMUŞ…

     Dün akşam haberlerde izledim. Bir tane yaşlı teyzem, “Bir çuval kömür 85 lira oldu” diyordu.

BÖYLE BİR İHTİMALİ HİÇ DÜŞÜNMEMİŞTİM…

     “Bundan laf çıkmaz” diye düşünüp, aklıma geleni anlattığım kişilerden ya laf çıkıyorsa?

ÖNERİLERİ DİKKATE ALIR MISINIZ?

     Bana önerilen bir yazıyı, bir filmi ya da bir videoyu, elimden geldiğince izlemeye çalıyorum. Peki ya siz?

 

12 Ekim 2021 Salı

12 Ekim: Oğuz Atay'ın doğum, Cahit Sıtkı'nın ölüm günü...

     Bugün, 12 Ekim. Oğuz Atay’ın doğum günüymüş. 1934 yılında doğmuş. Yine aynı zamanda bugün, benim çok sevdiğim şairlerden biri olan Cahit Sıtkı Tarancı’nın öldüğü günmüş. 1956 yılında göçmüş bu dünyadan.

ŞAH MAT DİYE MARKET İSMİ OLUR MU?

     Bizim burada, şah mat diye bir market açıldı. Bir insan niye marketinin adını şah mat koyar ki? “Satrançı çok seviyor herhalde” dedim. Peki sizin oralarda var mı enteresan market isimleri?

200 TL’NİN DOLAR KARŞISINDAKİ ERİMESİ…

     2009 yılında 200 TL, 131 dolarmış. Şu an ise 200 TL, 22 dolar. Paramız nasıl da erimiş.

TİKTOK FAKÜLTESİ Mİ?

          Dünyanın ilk TikTok fakültesi Ukrayna’da açılmış.  Bu haberi İnstagram’da gördüm. Ne kadar doğru bilemiyorum. Ama çok ilginç bir durum olduğu gerçek. Açılsa da şaşırmam doğrusu.

11 Ekim 2021 Pazartesi

Yazmadan geçen bir günüm için artık moralim bozulmayacak çünkü...

     Nil Karaibrahimgil’in, Hürriyet’teki yazısı harikaydı. Yazı yazmadığım ve okumadığım bir günü kayıp olarak görürüm ben. Ve o gün için moralim bozulur. “Moraliniz bozulmasın” diyor Nil. Erykah Badu, bir röportajında, “Çalışmadığım zamanlarda, çalışmıyor değilim, o zamanlarda indiriyorum” demiş. Peki neyi indiriyor? Nil açıklamış onu da. “Hayatı, söylenenleri, aklına gelenleri, şahit olduklarını, gördüğü yerleri… Sonra o indirdiklerinden bir şarkı yapacak” işte bu yazıyı okuyunca içim rahatladı benim de. Bundan sonra yazamadığım günler için moralim bozulmayacak.

DOLAR 9 OLDU…

    8,95’ten sonra bir süre oralarda takılan Dolar 9 lira oldu. Şu anda Twitter’da bir numaralı konu bu. Muhalifler ve yandaşların tweet savaşı kıyasıya devam ediyor.

 

10 Ekim 2021 Pazar

Her yerde, Squid Game dizisi konuşuluyor...

     Şu anda herkesin dilinde Squid Game dizisi var. İnstagram’da da neredeyse tüm paylaşımlarda bu dizi var. Netflix dizisi. Herkes bir anlamda Netflix reklamı da yapmış oluyor böylece. Bu dizi abonelik sayılarını arttırır. Ben izlemedim. Ben de Netflix yok. Gündemde olan bir dizi olduğu için yazmak istedim. Yazarak tarihe not düşüyoruz madem. “Bu da olmalı” dedim.

ÇOK YAŞLANMIŞ…

     Hatice Aslan, Fatih Altaylı’nın Bire Bir programına konuk oldu. Orada gördüm. Çok yaşlanmış. İsimden hatırlamayanlar olabilir. Ama, En Son Babalar Duyar dizisindeki Hülya dersem herkes hatırlayacaktır. Güzel günlerdi o dizinin olduğu zamanlar. O kadının yaşlanması, benim de yaşlanmam demek. O güzel günlerin biraz daha benden uzaklaşması demek. Belki de bu yüzden çok etkilemiştir beni yaşlanmış olması.

9 Ekim 2021 Cumartesi

Mizahi bir kişisel blog yazısı...

     Rehitu, Faroe Adalar’ındaki bir köyü yazmış. Ama nasıl esprili. Ben okurken çok zevk aldım. Bu güzel yazıyı sizin de okumanız için şuraya bırakıyorum.

DÜNYA KUPASINI EVDEN İZLEYECEĞİZ ANLAŞILAN…

    İstanbul’da, Norveç’le 1-1 berabere kaldık. Büyük ölçüde 2022 Dünya Kupası yattı. Yine evden izleyeceğiz dünya kupasını.

MARK’IN KULAKLARINI ÇINLATAN KÜFÜRLER…

     Dün akşam bir ara yine İnstagram çöktü. Ama bu sefer uzun sürmedi. Ne oluyor İnstagram’a böyle? Bu sefer Whatsapp’ta sorun yoktu. Çatır çatır mesajlaşmaya devam ettik. Bir arkadaşım Mark Zuckerberg’e küfür etti. Bir işi varmış. İşini yapamamış. Kim bilir dünyada kaç milyon kişi salladı Mark’ın arkasından.

FİLM ÖNERİLERİNDEN İKİ FİLMİ GÖZÜME KESTİRDİM…

     Kağıttan Dünyam’ın, “Film Önerileri 2” başlıklı yazısını okudum. Beğendiğim filmler oldu içlerinden. “Senden Nefret Etmemin 10 Sebebi”, ilk fırsatta izleyeceğim film olacak gibi. Diğer film ise, “İlk Aşk” Yazısına şuradan bir bakın isterseniz.

    

7 Ekim 2021 Perşembe

Devlet, marketçi olmamalı mı?

     Fiyat artışlarından dolayı açılması planlanan 1000 yeni market ile ilgili muhalefet, “Devlet, marketçilik yapmamalı” diyor. İyi güzel de. Patates fiyatları çok arttığında tanzim satış yapmadı mı devlet? O da bir nevi marketçilik değil miydi?

ÜZÜLDÜĞÜM BİR HABER…

     Az önce Milliyet’in sitesinde okudum. Pakize Suda, demans hastalığına yakalanmış ve yeğeni bakıyormuş kendisine şimdilerde. Üzüldüm. Allah acil şifalar versin.

BÖLÜCÜ KEBAPÇILAR…

     Siyasette, Bahçeli’nin söylediği, “Bölücü kebapçılar” sözü üzerine tartışmalar sürüyor. Ayrıca, Anayasadaki ilk dört maddenin değişmesi tartışması da var.

YAPMAYIN KARDEŞİM ŞU İŞİ…

   Bu sabah haberlerde gördüm. Yine bir haberci sokakta maske takmayanlara, “Niye maske takmadınız?” diye soruyor. Soru sorduklarının çoğu cevap vermeden geçti. Bazıları bu soruya çok sinirlendi. Bir tanesi çıkıp, tekme tokat dalacak. Ondan sonra göreceksiniz soru sormayı. Kardeşim sen polis misin?

    

5 Ekim 2021 Salı

Tarihin en büyük Whatsapp ve İnstagram kesintisi...

     Dün gece 6 saat boyunca İnstagram, Whatsapp ve Facebook’a girilemedi. Tarihin en uzun süreli kesintisi olmuş. Konfigrasyon hatası nedeniyle olduğu söyleniyor. Ama bu açıklama kimseyi tatmin etmemiş gözüküyor.

NOSTALJİ ZAMANI…

     Whatsapp gidince telefondan mesajlaşmaya başladık arkadaşlarla. En son ne zaman mesaj atmıştım kim bilir. Nostalji yaptık bu kesinti sayesinde.

YAZ DİZİSİ OLARAK DEVAM ETSEYDİ KEŞKE…

     Kalp Yarası, bir yaz dizisi şeklinde başlamıştı. Ama daha sonradan hanım ağa, konak falan girince hüsrana uğrattı. Çok damardan gitmese belki çok daha iyi bir iş çıkabilirdi.

LİNKE TIKLAMANIN DIŞINDA İNSTAGRAM HESABI YİNE DE ÇALINIR MI?

     İki arkadaşımın daha İnstagram hesapları çalınmış. Bir tanesi gelen linke tıklamış. Sonra da olanlar olmuş. Diğeriyle konuşmadım. Link tıklama olayı onda da var mı bilmiyorum. Aklıma şu geldi. Linke tıklama muhabbeti olmadan da hesabımızı çalabilme şansları var mı?

DANİLO BOŞANIYORMUŞ…

     Danilo Zanna, eşi Tuğçe Demirbilek ile ayrılma kararı almış. Haberi duyunca üzüldüm ve şaşırdım. Sanki eşiyle hiç ayrılmazmış gibi bir imaj oluşmuş kafamda. Bir de çocukları varmış. Çocukları olduğunu bilmiyordum. Çocuk için çok zor olacak bu karar.

ALTIN KELEBEK’TEN BİRİNİN ÇEKİLMESİ LAZIMMIŞ…

     Herkes, birinin Hürriyet Altın Kelebek ödüllerinden çekilmesini bekliyormuş. Candan Tolga Işık bir çekildi. Sonrası çorap söküğü gibi geldi. Opera sanatçısı Güvenç Dağüstün, Redd grubunun solisti Doğan Duru ve en son da Ceylan Ertem çekildi.

4 Ekim 2021 Pazartesi

Kürk Mantolu Madonna'nın hep en çok satan kitap olmasıyla ilgili aklıma takılan soru...

     Ahmet Hakan, Türkiye’de en çok okunan 8 kitabı yazmış. Kürk Mantolu Madonna ilk sırada, her zaman olduğu gibi. Artık bir gelenek halini aldı ilk sırada olması. Ama bu ilk sırada olmasıyla ilgili bir soru işareti var kafamda. Bu kitap, hep ilk sırada olması nedeniyle mi alınıyor, popüler diye, yoksa gerçekten kitap mı beğeniliyor?

EN ÇOK SATAN 8 KİTAP…

     Merak edenleriniz olacaktır. “Sıralamadaki diğer 7 kitap neydi?” diye. Bu sese kulak verip hemen onları da not düşüyorum.

1-Kürk Mantolu Madonna/ Sabahattin Ali

2-Küçük Prens/ Antoine de Saint-Exupery

3-Satranç/ Stefan Zweig

4-Dönüşüm/ Franz Kafka

5-Şeker Portakalı/ Jose Mauro de Vasconcelos

6-Simyacı/ Paulo Coelho

7-Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu/ Stefan Zweig

8-Uçurtma Avcısı/ Khaled Hosseini

COVİD HAPI 700 DOLARMIŞ…

     Amerika’da covid hapı üretilmiş. 700 dolarmış. Şu an bizim kurdan ne kadara denk geliyor onu hesaplama zahmetine bile girmedim.

20 DOLARA DA BİTCOİN ALINABİLİYORMUŞ…

     Bitcoin alabilmek için çok büyük paralara ihtiyaç olduğunu sanıyordum. Ama 20 Dolar’lık bile alınabiliyormuş. 20 Dolar şu andaki kurdan 177 lira yapıyor. Dolar kuru şu an için 8,86 gözüküyor. Anlık alım/satım da olabiliyormuş. Ufaktan girsem mi Bitcoin piyasasına diyorum. Ortalığı dağıtmaya geliyorum Bitcoin. Hazırlıklı ol.

1000 YENİ MARKETLE FİYATLAR DÜŞER Mİ?

     İktidar, fahiş fiyatlarla mücadele için 1000 yeni market açılacağını duyurmuş. Bu bana zamanında patatesler için açılmış olan tanzim satışları hatırlattı. Hakikaten ne oldu patatesin uçan fiyatları? Tanzim satışlar işe yaradı mı? O zaman bu 1000 yeni market de işe yarayacak mı?

SİZ DE PLUVİOFİL MİSİNİZ?

     Pluviofil kelimesini daha önce duydunuz mu? Ben duymamıştım. Ahmet Hakan’ın yazısında okudum. Yağmur seven anlamına geliyormuş. Evet, ben de yağmur severim. Ama dışarıda olup ıslanmamak kaydıyla. Evde olup camdan yağmur izlemek gibisi yok. Hele çatıya vuran yağmur damlalarının sesi ayrı bir huzurdur benim için.

BOJİ, MASKE DE TAKAR…     

     Boji adlı köpeğimiz İstanbul’da dolaşmadık yer bırakmadı. Metroyla, otobüsle köşe bucak geziyor. Metrodayken röportaj yapılıyor bir amcayla. “Gezmesi güzel ama maskesi yok” diyor. Bu gidişle maske de takar Boji.

BOJİ’NİN UYGULAMASINI YAPIN…

     Mikroçip takılmış Boji’ye ve takip edilmiş. Bir günde 29 durak gezmiş. Yapın bir uygulama. Anlık nerede olduğunu gösteren. 24 saat içinde Google Play ve Apple Store’den en fazla indirilen uygulamalar arasına girer.

CANER TASLAMAN, BAŞAK KABLAN’LA EVRİM, REENKARNASYON VE İSLAM ÜZERİNE KONUŞTU…

     Başak Kablan’ın, Yüzleşme bölümündeki bu sefer ki konuğu Caner Taslaman’dı. Deizm üzerine, veganlık üzerine, ruhun evrimi ve reenkarnasyon üzerine konuştular. Bazı sorulara dolu dolu cevaplar verirken, bazılarına üstünkörü cevaplar verdi Caner Taslaman. Oralarda da daha fazla deşmedi soruları Başak Kablan. Ama iyi bir sohbetti. Boş vaktiniz olduğunda ve bu konulara ilginiz de varsa izlemenizi öneririm.

ZEKİ MÜREN’İ OYNAMASI İÇİN TEKLİF GÖTÜRÜLEN İSİM, HİÇ AKLIMA GELMEYEN BİRİ ÇIKTI…

     Zeki Müren’in filmi çekilecekmiş. Bilin bakalım kim çekecekmiş. Yine Mustafa Uslu. Kendisini severdim ama Neşet Ertaş’ın ailesi ile yaşadığı,” Filmi çekerim”, “Hayır çekemezsin” tartışmaları nedeniyle kendisine antipati duymaya başladım. Bunu bir kenara not düştükten sonra devam edeyim. Başrolde sürpriz bir isim düşünüyormuş. Kırk yıl düşünseniz aklınıza gelmez. Çünkü benim de aklıma gelmemişti. Tarkan’ı düşünüyormuş. Tarkan da, “Olur” demiş ama şart koşmuş. Bir yıl eğitim aldıktan sonra filme başlayacakmış. İddia bu tabi. Tarkan ve oyunculuk nasıl olur bilemedim.

3 Ekim 2021 Pazar

Nefret ettiğim insan tipi...

      İnsanların arasını bozan, başkasının söylemediği lafları söyledi diyen, sonra da karşıya geçip seyre bakan insanlardan nefret ediyorum.

     Kardeşlerim dizisinde ilk defa Kadir ile amcası karşı karşıya geldi. Cemile yüzünden. “Ya Cemile ya da ben” dedi amcası. Bakalım Kadir ne yapacak?

     Yaşar, Ahmet Ümit’in, Kayıp Tanrılar Ülkesi kitabını aldı. Daha önce, Elveda Güzel Vatanım kitabını okumuş ve beğenmiş.

     İsimleri çok güzel olan, kişisel gelişim kitapları gördüm. Ama benim başarıya ulaşabilecek bir hayalim yok.

     Otobüste giderken dalmışım bir ara. O kadar iyi geldi ki.

     Yapı Kredi Yayınları, Ahmet Ümit’in kitaplarını basmış. Kapak tasarımları çok berbat olmuş.

     Şu an aldığımız asgari ücret, modern kölelik ücreti gibi geliyor bana.

     Çay, çok susatmaya başladı bu aralar.

     Zoom için bir aralar güvensiz diyorlardı. Hala öyle mi?

     Kavgam kitabını okuyan var mı aranızda? Akıcı mı?

     Alp Er Tunga’nın mezarı, Özbekistan’ın Buhara şehrinde bulunmuş. Ayrıntılar ilerleyen günlerde açıklanacakmış.

     Gain adlı dijital platformda, Dayı adlı bir kukla şov başlamış. Dün akşam ki konuğu Ecem Erkek’ti. İnternette kısa kısa videoları var. Bir göz atın isterseniz.

     Çok sevdiğim bir kitabı ara ara tekrar okusam benim için nasıl bir deneyim olurdu acaba? Bunu bir denemem lazım.

     Tişörtün üzerine hırka alıp çıktım. Hava bir anda soğudu. Kafeye attım kendimi. Neyse ki daha sonra tekrar güneş açtı.

 

    

    

2 Ekim 2021 Cumartesi

Kardeşlerim dizisi senaryoda yalpalamaya başladı mı?

     Kardeşlerim dizisinde senaryoda biraz saçmala dönemi başladı mı? Yoksa bana mı öyle geliyor?

YENİ SEZON BU AKŞAM BAŞLIYOR…

    Güldür Güldür Show’un yeni sezon ilk bölümü bu akşam yayında olacak. Sevenlerine duyurulur.

TARAFIMI, BEĞENMEMEKTEN YANA SEÇTİM…

     Buket Aydın’ın, Haber Global’de, Tarafını Seç adında yeni programı başladı. İlk konuklar Gülben Ergen ve Okan Bayülgen’di. Biraz izledim. Isınamadım programa.

    

1 Ekim 2021 Cuma

Galata Kulesi'nde en iyi pozu yakalamaya çalışan insanlar...

     İnsanlar dakikalarca en iyi açıyı yakalamaya çalışıyorlar. Kardeşimle ben de o insanların arasına katıldık bir süre. Bir türlü istediğimiz pozu alamadık. Etrafımızdaki insanlar da öyle olsa gerek ki, devamlı yer değiştiriyorlardı en iyi pozu yakalamak için. Galata Kulesi ile kendinizin tamamını bir kare içine sığdıramıyorsunuz. Kaleden uzaklaşıp, kaleyi gören sokağa girince sanki daha iyi pozlar yakaladık. “En iyi pozun alınabileceği noktayı bulan, Nobel’i alır” dedim bir ara kardeşime en son. 

KALİTELİ FİLM BAŞKA… 

     İsmi duyulmadık ve İmdb puanı da 5 ya da 6 olan, yabancı bir film izledim. Romantik komedi denilebilecek bir film. Filmi izledikten sonra, “Kaliteli film başkaymış” dedim. Ve bundan sonra kolay kolay, her önüme gelen filmi izlememeye karar verdim.