Powered By Blogger

21 Kasım 2021 Pazar

Kırmızı Pazartesi kitabını duydum mu?

     Takip ettiğim hesaplardan biri, kitapçıda, Kırmızı Pazartesi kitabının fotoğrafını çekmiş ve paylaşmış. “Bu kitabı duymuş muydunuz?” diye de sormuş. Duymaz olur muyum. Duydum duydum. Marquez’in kitabı o. Diğer kitabını ve belki de en popüleri olan Yüzyıllık Yalnızlık kitabını okudum. Ama beğenmedim. Bana hitap etmedi. Ama buna fırsatım olmadı. Kütüphanede denk gelmedim bu kitaba. Ama denk gelirsem okuyacağım kitaplar arasında.

DABA DABA BURGER…

     Kardeşimle beraber Mc Donald’s’tan kahve almaya gittik. Kahvelerimizin hazırlanmasını beklerken yanımızdaki müşteri de hamburger seçmeye çalışıyordu. Çalışan kızla en sonunda daba daba burgerde karar kıldılar. Hamburgerin adına bak ya. Daba daba burger. Benim aklıma hemen Taş Devri adlı çizgi film geldi. Çocukluğumuzda çok izlerdik. Ve o çizgi filmdeki karakterlerden olan Fired Çakmaktaş, “Daba daba duuuu” diye bağırırdı.

İYİ Kİ İKİ KAZAK GİYMİŞİM…

     Bugün liseden arkadaşım Yaşar ile buluşmaya giderken, “Tek kazak mı giysem, çift kazak mı giysem?” ikileminde kaldım. Üstüme mont alacaktım. Bir kazak yeterli olur muydu? “Ne olur, ne olmaz. Ben iki kazak giyeyim” dedim. Çift kazak fazla gelirse montu çıkarırsın. Ama tek kazak az gelirse ne yaparsın? İyi ki de çift kazak giymişim. Dışarıda iyi soğuk vardı bugün.

SÖZLERİME TAKILMA ŞARKISI…

     Mesut Can Tomay ve Ali Biçim, yeni bir şarkı çıkarmışlar. Şarkının adı: Sözlerime takılma. Ama bu sefer ki şarkının bir farkı var diğerlerinden. Bu şarkının sözleri Oğuzhan Koç’a ait. Oğuzhan Koç’la beraber şarkıya söz bulmalarından, müziklerine ve şarkıyı seslendirmelerine kadar olan bölümleri YouTube kanalında yayınladılar. Bu söylediğim videoyu izledikten sonra şarkıyı dinledim. Şarkıyı beğendim ben. İsterseniz siz de bir dinleyin.

HALUK TATAR’IN YAPMAMASI GEREKEN ŞEY…

     Yaşar’la konuşurken bir ara konu Haluk Tatar’a geldi. “Sen eğitimci adamsın. Neden siyasete giriyorsun YouTube kanalında? Siyasete girdikten sonra ben takip etmeyi bıraktım” dedi. Ben de aynı fikirdeyim. Bırak, girme siyasete. Senin kişisel gelişim videoların çok güzel. Yine son zamanlarda kişisel gelişim üzerine videolar yapmaya başladı. Kişisel gelişim videoları çok iyidir. İlgisi olanlara izlemelerini öneririm.

KADİR DİZİDEN AYRILMIŞ…

     Kardeşlerim dizisinde Kadir’i öldürmüşler. Niye başrol oyuncusunu öldürüyorsunuz? Bundan birkaç yazı önce tam da bunu yazmıştım. Dizilerde en sevmediğim şey diyerek. Dizi güzel giderken dizinin başrol oyuncusunun diziden ayrılması. Kim bilir ne oldu da ayrıldı diziden? Bundan sonra diziyi nasıl etkileyecek bakalım? Diziyi nasıl devam ettirecekler çok merak ediyorum gerçekten.

11 yorum:

  1. Kardeşlerim iyi bir dizi mi ki? Ben hiç izlemedim de...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baştan sona garibanlık var dizide abi.

      Sil
    2. O zaman uzak dursun benim gibi elit bir adamdan.

      Bu arada blogun yeni teması daha ferah. Tebrikler...

      Sil
    3. Eyvallah abi. Sıkılana kadar bu temaya devam.

      Sil
  2. Ben duymamışım, benim eksikliğim diyelim.
    Havalar çok soğuk gerçekten, kat kat giyinmekte fayda var.
    Taş Devri en sevdiğimiz çizgi filmlerdendi bir zamanlar, çok popülerdi.
    Kardeşleirim dizisini izlemedim ama çok bahsi geçiyor, sanırım iyi bir dizi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. insanlık hali olur. Her kitabı bilecek halimiz yok ya.
      Bugün yine dışarı çıktım, yine çift kazak giyindim. Akşama doğru baya soğuyor.
      Taş Devri izlediğim günlere dönsem keşke :(
      İyi dizi. Garibanlık var, hayata tutunma çabası var, her şey var.

      Sil
  3. Hocam daba daba burger iyidir:) Denedim:) Mutlu pazarlar olsun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocam senin kalite kontrolünden geçtiyse iyidir. Ben de deneyim bir ara :)

      Sil
  4. kırmızı pazartesi nin filmi güzeeel :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önce kitap, sonra film Deep :) Benim prensibim budur :)

      Sil
  5. Eğer, Yüzyıllık Yalnızlık tarzındaysa beğenmem :) Unutulmaz repliği ne de olsa. Hemen akla Taş Devri geliyor :) Klişe olmasına rağmen izletiyor gerçekten. Ben de ara ara bir bölüme. Hepsini ben de kaldıramıyorum :)

    YanıtlaSil