Powered By Blogger

22 Kasım 2021 Pazartesi

Evet, ben de kendimi olduğum yaşımdan daha yaşlı hissediyorum...

     Yaşar’la konuşurken, “Kendimi olduğum yaşımdan daha yaşlı hissediyorum” dedi. “Yalnız değilsin Yaşar. Ben de aynı hissediyorum” dedim. Bu hissediş yaygın bir duygu durumu mu bilmiyorum. Ama benim hayatımda alışık olduğum bir duygu olduğunu söyleyebilirim. 

MEKANLARDA SEVMEDİĞİM BİR DURUM…

     Kardeşimle pizzacıya gittik. İçerisi küçüktü ve 4-5 masa vardı. Dışarısı da ufak ve ancak 2-3 masa vardı. Havanın biraz soğuk olmasından dolayı gelen, içeride oturmak istiyordu. Ama pazar olması nedeniyle masalar doluydu. Ve insanlar mecburen dışarıda oturmak zorunda kalıyordu. Bazen dışarıda da boş masa kalmıyordu. Bu dediğimi 15-20 kişi yaşamadı. 4-5 kişi belki yaşamıştır. Ama yine de can sıkıcı. Müşterileri öyle görünce oturduğum mekanın tadını çıkaramıyorum ben. O nedenle, o mekana bir daha gitmem. Gider alırım, evimde yerim.

GÜZEL YAPMIŞLAR…

     Düzce’mizde yakın zamanda Millet Bahçesi açıldı. Ve bahçe açıldıktan sonra ilk defa bugün gittim. Ve çok beğendim. Genişçe bir bahçe yapmışlar. Bol bol oturacak yeri var. Bugün biraz hava güzeldi. Millet akın etmiş bahçeye. Uzun zamandan beri ilk defa Düzce’ye güzel bir şey yapıldı.

ŞİMDİ DE EVİMİZDE YENEMEME SENDROMU BAŞLADI…

     Galatasaray evinde, Nef stadyumunda Fenerbahçe’ye 2-1 yenildi. Bir Galatasaray’lı olarak Fener’e yenilmek sinir bozucu. Ama hak ettik. Bir zamanlar Fenerbahçe’yi deplasmanda yenemiyorduk. 20 yıl sonra yenebildik. Şimdi de kendi evimizde yenemiyoruz adamları. Ne diyeyim bilmem ki?

VERDİĞİM PARAYA ACIRIM…

     Yaşar’la her buluştuğumuzda yaptığımız gibi kitapçıya gittik. Biyografi kitapları vardı. Tesla’nın, Elon Musk’ın vs. Çok almayı istedim. Ama ya beğenmezsem? Eğer bir kitabı alıp da beğenmezsem, verdiğim paraya acırım arkadaş. O yüzden almadım.

BİTMEYEN MASTERCHEF YAPMIŞLAR…

     Tv8’i ne zaman açsam MasterChef var. Arkadaş bu sezon ne kadar da uzun sürdü bu yemek programı. TV8’de döngü bellidir aslında. MasterChef başlar önce her yıl. Sonra O Ses Türkiye gelir. En son da Survivor ile yılı kapatırdı TV8. Ama bu yıl nedense, O Ses Türkiye başlamasına rağmen yemek programı bitmedi. Kardeşim, bu şarkı yarışmasını ne ara yayınlıyorsunuz siz?

ASGARİ ÜCRETTE HAYAL RAKAMLAR…

     DİSK, asgari ücret talebini 5200 lira olarak açıklamış. Olması gereken budur, doğrudur ama. Onlarda biliyorlar ki bu rakam, şu an için bir ütopyadır. Bu rakama ne hükümet ne de işverenler yanaşır. Ben sadece taktik olarak görüyorum bunu. Pazarlık payını ne kadar yüksekten başlatırsak o kadar kar diye düşünüyorlar muhtemelen. Hükümete yakın kişilerden de duyduğumuz, 3500 lira olacağı yönünde. Bu kesin gibi. Ama 5 bin hayaldir.

SADECE KÖTÜ OLMAKLA AÇIKLANABİLİR Mİ?

     Bir tanesi demiş ki, “Kadın cinayetlerini yapanlarda veya hayvanlara eziyet edenlerde illa ki psikolojik sorun veya delilik aramayın. Bu insanlar bildiğin kötüler işte. Bu kadar” demiş. Bir insanda psikolojik sorun aranmadan, bu yapılanlar sadece insanın kötü olmasıyla açıklanabilir mi? Akıl sağlığı yerinde biri, sadece kötü olması nedeniyle cinayet işleyebilir mi?

    

    

13 yorum:

  1. Hocam gençken yaşlı hissetme gibi, yaşlanınca genç hissetme rolü yapmak gibi bir durum var bizim ülkede:) Dünya güllük gülistanlık olsa emin ol yaşını hissedersin sende.. Hepimizde aynı sorun var bence. Yemek sonrası rahatça çayımı içemediğim, ye-kalk tarzı yerlerden nefret ediyorum:) Mutlu haftalar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşlanınca genç hissetme rolü de yapmacık oluyor be hocam :) Rahatça. Kilit kelime bu hocam :) İyi haftalar :)

      Sil
  2. bu şekilde düşünüp kitabı almamak iyi bir şey :) yani ruhum yaşlandı diyosuuun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin gibi çok kitap okuyan birinden bunu duymak güzel Deep :) Ruhum yaşlandı, evet :)

      Sil
    2. Hepimizin ruhu yaşlandı galiba:)

      Sil
  3. Senin bakış açın de mantıklı Müfred.

    YanıtlaSil
  4. Kitaplar konusundaki düşüncenize ben de katılıyorum. Bence de kitaplar verdiğimiz paraya değmeli:)

    YanıtlaSil
  5. Ben, yaşımı soran olursa "Sana kaç lazım?" diye soruyorum. Konu orada kapanmıyor tabi. 😂 Saydığım yıllara bakarsak yaşlıyım. Bedenen orta yaşlı. Ruhum hep genç hatta hep çocuk... Kimin ne düşündüğünü de hiç umursamıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen olayı çözmüşsün :) "Sana kaç lazım?" diye ben de sorayım :)

      Sil
  6. Var öyle insanlar paylaşıyor sosyal medya hesapları görüyoruz, ne yazık gerçekten var öyleleri... son dakika golü olmustu sanırım pek takip etmem ama arkadasım anlatıyordu sanırım bu maç :) pizza güzel olurdu şimdi aslında...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muhtemelen bu maçtır :) Pizza her zaman iyi gider bence :9

      Sil