Powered By Blogger

19 Kasım 2021 Cuma

Her blog yazarının gönlünde her gün yazmak yatar...

     Eski bloglardan birinin, eski yazılarını okudum bu akşam. Bloğun adı: Beyn. Bilenleriniz vardır muhakkak. İlk defa duyanlarsa, beyn.org’a bir göz atabilirler. Şimdilerde çok sık olmasa da yazıyor. O da bundan dertli. Baya eski yazılarında çok sık yazma peşindeymiş. Hatta her gün yazma peşinde. Kaç tane yazı yazmış bunun üzerine. Yıllarca günün özeti diye, o gün başından geçenleri yazmış. Sonradan yazı düzeni bozulmuş falan. Geleceğim yer: Demek ki her blog yazarının kalbinde her gün yazma sevdası var.  

YOUTUBE TRENDLERİNİ TAKİP ETMELİ…

     Okul bahçesinde Sefo’nun, Bilmem Mi şarkısını söyleyen çocukların fotoğrafını paylaşıp, yorum yapmış Kübra Par. Ama yorumun bir yerinde, “Bu şarkıyı da ilk defa duyuyorum” demiş. Bence bir gazetecinin YouTube trendlerini takip etmesi lazım. Günlük olarak hem de. “Bakalım YouTube’da şu sıralar ne trend?” diye sorması lazım. Gündemi yakalaması lazım.

KÖŞE YAZARI ÖNERİSİ…

     Kübra Par demişken. Köşe yazılarını severim kendisinin. Bence tarafsız yazan bir yazar. Muhalefet ya da iktidara yaranmak için yazmıyor. Kendince olması gerekeni yazıyor. Köşe yazısı okumayı sevenler için önerimdir.

İLGİ ÇEKİCİ YOUTUBE VİDEO BAŞLIKLARI…

     Takip ettiğim YouTube kanallarından ikisinin, yayınlanan son videolarının başlıklarını yazmak istiyorum. “Ya evren canlıysa” birinin başlığı. Diğerinin ise, “Varoluşçuluk’a göre hayatın anlamı nedir?” Sizce de, dikkat çeken video başlıkları değil mi? Ama zaman lazım bunları izlemeye. Biri 17 dakika, biri 32 dakika.

GÜNEŞ, AY KONULARINI SEVENLER İÇİN PROGRAM ÖNERİSİ…

     Yarın akşam, yani cumartesi akşamı TRT 1’de, saat 00:15’te, Pelin Çift’le Gündem Ötesi programında yine sevdiğim bir konu var. Kozmik olaylar. Mesela güneş tutulmaları depremi tetikler mi? Güneş patlamalarının bize olan etkileri? Kanlı ay nedir? Eğer ilginizi çeken konularsa şimdiden haberiniz olsun.

HAVADA AŞK KOKUSU DEĞİL, KAR KOKUSU VAR…

     Havada kar kokusu var sanki. Yağmur da yağıyor yavaştan. Yağmurun arkası kara çevirebilir. Ve yılın ilk karını görebiliriz cumartesi ya da pazar günü.

YURDUN DÖRT BİR YANINI DOLAŞAN DEPREM…

          İki gün önce bizim burada yani Düzce’de 5,3’lük deprem olmuştu. Bugün de Erzurum’da 5,1 büyüklüğünde deprem olmuş. Ülkedeki tüm fay hatlarını dolaşıyor mu bu deprem nedir?

OKULLARDA KUKLA DERSİ…

     Bu söyleyeceğim belki de hayal ama yine de söylemek istiyorum: Okullarımızda kukla dersi olmalı bence. Her öğrenci, kuklasını konuşturmalı. İçine kapanık yetişmekten, başkalarının yanında konuşamamaktan, kendini ifade edememekten kurtulmanın yollarından biridir bence kukla oynatmak.

    

12 yorum:

  1. Beyn.org u bilmiyormuşum, bakacağım. Her dönem farklı etmenler oluyor yazmakla yazmamak arasında. Elbette bunu iş olarak yapanla bizim gibi serbest kürsü modunda takılanlar için durum farklı. Mesela 2011 senesi benim için inanılmaz üretim yılı olmuş. Şimdi ise gittiğim yol değişti. :)
    Bir gazeteci gündemden uzak olursa gazeteci olamaz ki.
    Kukla dersi için oyum kocaman evet olurdu. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beyn ve onun gibi bir kaç tane daha blog var hala yazan. Bakalım Beyn bloğu size hitap edecek mi? Amatörce, çok üretmek istiyorum. Ama gün gelir benim de fikrim değişebilir sizin gibi. insan, her zaman değişiyor. Sanırım o da bundan sonra YouTube'u daha aktif bir şekilde kullanır diye düşünüyorum. Çoğunluk sizin gibi kukla dersine evet diyecek gibi :)

      Sil
  2. Bilmem Mi şarkısı bizim evde milli marş gibi oldu neredeyse😇😇😇🙃🙃🙃.

    Kukla oynatma fikrini çok beğendim.

    Pelin Çift'in konuları da konukları da ilginç oluyor.

    Teşekkürler Cem😊🤚

    Önerdiğin videoları izlemek isterim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şarkı güzel gerçekten :) Demek ki çocuklar o yüzden bu kadar içten söylüyorlar. Çok sinmiş içlerine.

      Belki de kukla oynatma üzerine bir hikaye yazılabilir :)

      Pelin Çift bana hitap eden bir program ve konuklar da, konular da ilginç :)

      Müsait olduğunda izlemelisin :)

      Yorumun için ben teşekkür ederim.

      Sil
  3. Ben her gün yazmayı düşünmedim hiç. Hatta bazen çok yazmışım biraz zaman geçsin diye bekliyorum. :) Benim içimden gelmesi önemli, ne sıklıkta yazdığım değil.
    Bir iki hafta önce Konya' da da olmuştu. Tvde biri volkanik kökenli depreme benziyor demişti onun için, diğerlerini bilemem.
    Kukla dersi iyi fikirmiş, ben de içine kapanık biriydim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçinden gelmesini de beklemek çok güzel bir yöntem :)

      En son Tokat'ta olmuş. Büyük olmasındansa böyle küçük küçük olması iyi.

      Ben hala içime kapanıklığımı tam olarak atabilmiş değilim.

      Sil
  4. Hocam bugün ilk defa kar soğuğunu hissettim :) Zaten Kartepe'ye sezonun ilk karı da yağmış.. Bu arada her gün yazma değil ama haftada bir yazı yazma derdi bende var:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kar yolda galiba hocam :) Önce size, sizden de bize doğru. GAP gezisinden baya yazacak konu birikti hocam sana. Bir kaç hafta idare eder seni :)

      Sil
  5. Vakit, gerçekten olmuyor. İş/güç derken. Okur açısından da haklısın. "Bu da devamlı yazı paylaşıyor" diyebilirler.

    YanıtlaSil
  6. Farkında değildim. Öneri dolu olmuş gerçekten :) Her gün yazabilmek için o iki şıkkı o kadar güzel tarif etmişsin ki :) O bloğa bir göz atın. Bakalım ne diyeceksiniz :) Ben kukla dedim sen olayı daha da büyüttün ve çok güzel yaptın. Keşke olsa dediklerimiz :)

    YanıtlaSil
  7. yutup bilgileri için saol :)

    YanıtlaSil