Powered By Blogger

5 Eylül 2021 Pazar

Eylül bize kazaklarımızı da getirdi...

     Eylül ayı çok sert başladı. Soğukla girdi. Bir anda ortalık serinledi. Ben evde kazak giymeye başladım. Hatta bu konuda Hayat40tan Sonra bloğu yazarı İnstagram’da hikaye yapmış. “Serin değil, bu bildiğin soğuk” demiş.

BENİM GÖNLÜM KUPADAYDI…   

     Filenin Sultanları, Hollanda’yı 3-0 yenip Avrupa üçüncüsü oldu. Voleybol dünyamız adına sevindirici bir durum. Ama dünkü yarı final maçını kaybetmek buruk bir sevinç yaşattı bana. Benim aklım fikrim final oynamak hatta şampiyon olmaktaydı.

KARDEŞLERİM YENİ SEZON FRAGMANI…

     Kardeşlerim dizisinin yeni sezon fragmanı yayınlanırken denk geldik Atv’de. Annem, “Dursun bakalım. Ne zaman başlıyormuş?” dedi. Zaplamayı bıraktım ve fragmanı izledik. 11 Eylül Cumartesi günü yeni sezonun ilk bölümü yayınlanacakmış.

ÖZÜMSEYEREK OKUYACAĞIM…

     Yekta Kopan’ın, Aile Çay Bahçesi kitabını okumaya devam ettim. 142 sayfa olan kitabı bir günde de bitirebilirdim ama bunu istemedim. Her gün 50 sayfa okuyup, kitabı özümsemek istedim. Yekta Kopan’ın yazım tarzı bana Tarık Tufan’ı anımsattı. Tarık Tufan’ın da geçenlerde ilk defa bir kitabını okumuş ve yazım tarzını da çok beğenmiştim. Yekta Kopan da yazım tarzını beğendiğim yazarlar arasındaki yerini almış oldu böylece.

BİR ALINTI…

     Aile Çay Bahçesi kitabından bir alıntı ile devam etmek istiyorum. Müfred’in dediği gibi alıntının fotoğrafını çektim. “Böyledir zaten çocukluk, utanılacak sayısız anının birikimidir” diye bir alıntıydı. Okuyunca çok etkiledi beni. Çocukluktan genelde özlemle bahsedilir. Ama burada bildiğimizin aksine bahsetmiş çocukluktan. Tabi karakterin burada çocukluğu zor geçiyor. “Herkesin çocukluğu güzel olacak diye bir şey yokmuş değil mi Cem?” diye söylendim kendi kendime sonra.

ZAFER ALGÖZ ANLATIYOR…

     Kafa TV’de, Zafer Algöz Anlatıyor diye bir bölüm var. Usta oyuncularla yaşadıklarını anlatıyor Zafer Algöz. Bu adam anlatma işini çok güzel yapıyordu zaten. Daha önce birkaç  videosuna denk geldiğimde fark etmiştim bunu. “Bu yeteneği üzerine gidilip bir şeyler yapılmalı. Ama ne?” diye de düşünmüştüm. İşte Kafa TV ne olduğunu bulmuş. Şimdi anılarını anlatıyor. Biz de zevkle dinliyoruz. Öneririm herkese.

ATV’NİN ESPRİLERE KONU OLAN YENİ SEZON TANITIMI…

     Atv’nin yeni sezon tanıtımı olay olmuş. Sosyal medyada mavrası, esprisi çok dönüyor. “Yeni sezon tanıtımında ne var ki? Tanıtım işte” dedim izledikten sonra. Ama tanıtım üzerine yapılan montajlamalar çok güzel olmuş.

HAYATI GÖRMÜŞ İNSAN OLMAK…

     Zafer Algöz’ü dinlerken, anlattığı kişiler gibi, “Hayatı yaşamış/görmüş bu insanlar gibi olabilsem” dedim. Ama ben bu anlık heveslerime güvenmem. Çünkü heves ettiğim şeyi yaşadığımda, hiç de beklediğim gibi olmadığını görmüşlüğüm vardır.

BAŞARIYI YANLIŞ MI TANIMLIYORUZ?

     İzlediğim bir videoda başarı tanımından bahsediliyordu. Başarı deyince hepimizin kafasında tek bir şey canlanıyor. Zengin olmak. Başarının ölçütü bu bizim için. Ama herkes için başarı demek zengin olmak olmayabilir. Bulunduğunuz işte istikrarlı bir şekilde çalışmak da başarı olabilir sizin için. “Başarılı olmak deyince hemen aklımıza Elon Musk falan gelmesin” diyor videoda. Başarıyı bir de bu açıdan düşünmeye ne dersiniz?

KORONADAN ÇOK ÖNCE DÜŞÜNDÜĞÜM ŞEY…

     Otobüslerde ve kapalı mekanlarda maske takmak güzel aslında. Koronavirüs muhabbeti çıkmadan çok önceleri bunu düşünürdüm. Özellikle otobüste birileri hapşırdığında. “Şimdi tüm damlacıkları otobüse yayıldı. Keşke bunu önlemenin bir yolu olsa” derdim. Ama böyle dünya çapında bir şey hayal etmemiştim tabi.

CENAZEDE OLACAK ŞEY Mİ?

    Ferhan Şensoy’un cenaze töreninde Cihat Tamer konuşmuş. Siyasetten bahsetmiş. Kardeşim bunun sırası mı, yeri mi? Belki ailesi bile çok tepki göstermiştir buna. “Bizim acımız var bu ne konuşuyor?” diye.

11 yorum:

  1. Yazını uzatmışsın, iyi olmuş. :)
    Havalar biraz soğudu gerçekten. Tam o geçiş gününde kapı cam her yer açık uyuyunca öksürüp durdum tüm gün.
    Kazansak iyi olurmuş ama voleybol, futbol, basketbol üçlüsünü hiç izlemem, milli takım oynasa bile.
    Hep kitap okuyorsun galiba, güzel. :) Alıntı da ilginçmiş gerçekten.
    Başarı konusu malesef hep maddiyatla düşünülüyor evet. İnsan bir günde tüm mal varlığını da kaybedebilir. Önemli olan birilerine faydalı olacak işler başarmak bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım herkes uzun yazıdan memnun olur :) Bir aydan beri anca okumaya başladım :) Faydalı iş yapınca para da gelir zaten diyorlar.

      Sil
  2. Hocam halen soğuk:)) Hemde iyi soğuk... Başarının zenginlik olduğuna halen inananlardanım:) Sadece sağlıklı kalabilmeyi de buna ekledim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Halen soğuk hocam, haklısın :) Zengin olma şansım olsa hayır demem hocam :)

      Sil
  3. Yazı o kadar farklı konulardan oluşuyor ki, hangisi hakkında yorum yapacağımı şaşırdım

    YanıtlaSil
  4. Bu sene o kadar çok komplo teorisine maruz kaldım ki güneşin gittikçe ısınıp patlayacağını filan düşündüm. Patlamasa bile bizi sıcaktan eritecek gibi geldi :))

    Başarı bana göre sevdiğin bir işten para kazanmak. Bak içinde sadece para yok hihihi.
    Herhangi bir konuda fikri alınır bir noktaya gelmek de olabilir.
    Daha kısa zaman dilimleri açısından ise başarı bir önceki haline göre daha iyi bir noktada olmak.
    Hedeflerine ulaşmak, varsa tabii. Bunun için bir hedefin de olmalı. Bizim sorunumuz kendimiz için hedeflerimizin olmaması. Ben öyleyim biraz.

    Neyse güneş, şimdilik her zaman olduğu gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin ki de gerçekten enteresan bir teoriymiş :) Hedeflerin vardır elbet.

      Sil
  5. Geceleri yorgan örtmeye başladık :) Ne demek :) Neydi senin için ölçüt? Sorma kokular tam bir zulüm.

    YanıtlaSil