Powered By Blogger

11 Temmuz 2020 Cumartesi

Sakarya'daki patlamalar bir hayra yol açtı. Artık kutlamalarda havai fişekler kullanılmayacak.


     Her şerde vardır bir hayır derler ya. Sakarya’daki havai fişek fabrikasındaki patlamalar da bir hayra yol açtı. 

     Teker teker belediyeler artık kutlamalarda havai fişek kullanmayacaklarını açıklıyorlar. Umarım bu havai fişek olayının kökü kazınır. 

     Meğer kuşların hayatını nasıl da zehir ediyormuş bu havai fişeklerle. Yahu insanoğlu olarak yaptığımız her şey hayvanlarının niye canlarına kast eder. 

     Şu hayvancıklara hiç mi bir yararımız yok? Hayvanlar dile gelip konuşsalar, “İnsanlar olarak bize gölge etmeyin başka ihsan istemez” derlerdi herhalde. 

     Kuşların zarar görmesi olayını bu patlamadan önce takip ettiğim kişilerin İnstagram hesaplarında görmüştüm. Ve o zamana kadar da hiç duymamıştım. 

     Bu zamana kadar neden bunu duymadım? Garipsedim bu durumu. Neyse önemli olan artık kutlamalarda havai fişek kullanılmaması.

15 yorum:

  1. Bak şimdi ben de senden öğrendim kuşlara zarar verme durumunu. Düşününce doğru ya hu! Hiç aklıma gelmemişti! Geniş çerçevede düşünemiyoruz maalesef. Havâi fişeklerle kutlama medenî ülkelerde var mıdır acaba? Hiç zannetmiyorum ama.

    YanıtlaSil
  2. zaten havai fişek nedir? insanlik tarihine ne gibi bir katkısı vardır hiç sadece zarar .. çok iyi oldu belediyelerin bu kararı . belediyeler gibi toğlu alım olmayınca bu tarz fabrikalar da kapanır

    YanıtlaSil
  3. kuşlara zarar verdiğini okuduğumdan bu yana her gördüğümde için için söyleniyordum, geç kalınmış doğru bi karar oldu.

    YanıtlaSil
  4. Nedir hayvancağızların bizden çektiği...
    İyi olmuş yasaklanmaya başlaması.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayvanların bizim merhametimize muhtaç olması çok acı.

      Sil