Powered By Blogger

10 Nisan 2020 Cuma

Habertürk artık muhalif bir kanal mı oldu?

Habertürk, muhalif mi oldu?
foto kaynak: haberturk.com

     Son dönemde Habertürk, sanki hükümete muhalif bir yayın politikası izliyor gibi. Ya da topluma öyle lanse edilmeye çalışılıyor. Hele bu son yaşanan Didem Arslan Yılmaz olayından sonra. Habertürk’ü bilmem ama Didem, çoktan hükümete muhalif televizyoncular arasında yerini aldı. Didem yayında bir tane profesörü konuşturmamış. Konuşturmamasının nedeni de o profesörün hükümetin sağlık politikasını övmesiymiş. İddia bu. Sizce Habertürk, muhalif bir yapıya mı büründü?

16 yorum:

  1. hayır da , spikerler de insan nihayet, bir yere kadar dayanır körükörüne yandaşlığa.NTV 'de Oğuz Haksever'in başına gelenler gibi, bir yerde patlıyorlar.

    YanıtlaSil
  2. Bilemiyorum geçende Altaylı'nın konuğu Celal ve İlber hocaydı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Celal Hoca uyumuş yayın sırasında. Millet onu konuşuyordu :)

      Sil
  3. hükümete muhalif olduğu kesin ve normal bir durum da... ancak devlete ve millete muhalif olması, ülkesinin değerlerine muhalif olması vahim bir durum... prof. çilingiroğlu'na gösterilen yaklaşım son derece çirkindi. tecrübeli bir televizyoncunun yaptığı işe duygularını katıp nasıl kontrolden çıkabildiğini gördük. Bu da hangi konumda olursa olsun otokontrolünü devreye sokamayan bir insanın acziyetine çarpıcı bir örnekti. Zira kadın pek acınacak haldeydi. Üstelik bir iki kişiye değil, ekran başındaki milyonlarca kişiye halini ve ahvalini sergileyince, kanımca değerinden ve öneminden çok fazla şey kaybetti. Dolayısıyla bağlı olduğu kanal da bu ölçümlemeden nasibini alacaktır. Hele de bu yaklaşımlar istisna değilken... Devletcilik ve milliyetcilik Türk milletinin, bu coğrafyada yaşayan yerli ve milli halkların vazgeçemeyeceği ve hep ve daima sıkı sıkı bağlı olduğu ilkeler... Oraya dokunan her kim olursa olsun, hem safını belli etmiş olur hem de saygınlığını, sözü dünlenir oluşunu kaybeder. Kadının ve bağlı olduğu tv. kanalının toplum nezdindeki karşılığı da tam olarak budur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında Didem Arslan Yılmaz'ın tarafsız bir yapısı vardır. Onu bu gibi tartışmaların içinde görmek üzücü.

      Sil
    2. Tam tersi Didem hanım jest, mimik ve beden dili yolu ile ve konuklarının konuşmaları sırasında ya da soru sorma esnasında yaptığı kıvrak manevralarla tarafını her programında açıkça ele veren biri.

      Sil
    3. Tabi o sizin görüşünüz. Bir şey diyemem.

      Sil
  4. Selamlar blogunuzu takipteyim sizde blogumu takip edip son yazıma yorum yaparsanız çok sevinirim :)

    YanıtlaSil
  5. Sanmıyorum:) Söz konusu yayını canlı izlemiştim. ABD'den yayına bağlanan profesör, her şeyin iyisini ben bilirim havasında yayına katılan diğer profesörlere hiç söz hakkı vermeden dakikalarca aynı şeyleri anlattı. Didem diğerlerinin fikrini almak istediğinde yayını bırakırım diye agresif bir şekilde tehdit etti. Bol miktarda hükumete yalakalık yaptığı doğrudur. Didem bu yüzden değil hem diğer konuklarına saygısızca söz hakkı vermemesinden dolayı hem de moderatörlükte kontrolü kaybetmenek adına durumu idare etmeye çalıştı. Zaten Profesör o kanalda yayını terk eder etmez CNN Türk yayınına bağlandı. Önce Türkiye'deki sağlık hizmetlerinin ABD'nin çok üzerinde bir seviyede olduğunu söyleyip, istediği kadar konuşmasına müsaade edilmediği için işte bu yüzden terk etim ülkemi demesi trajikomikti. Etiketi ne olursa olsun kendini, ailesini sürekli öven itici bir tip geldi bana profesör.

    YanıtlaSil
  6. Didem hanıma yapılanlar doğru değil, profa karşı adaletli bir yönetim sergiledi. Fakat Habertürk'te son dönemlerde bende muhalif bir eğilim görüyorum.

    YanıtlaSil
  7. Çok sık izlemiyorum habertürkü ama doğruya doğru yanlışa yanlış denmeli eleştiriye açık olmalı ama nezaket çercevesinde teşekküler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem nezaketli olup hem de eleştirebilsek ne güzel olacak kardeşim.

      Sil