Powered By Blogger

5 Nisan 2019 Cuma

İphone 6s şarj kablosunu ne kadara aldım?


     Bu nisan ayı itibariyle İphone 6s kullanmaya başlayalı tam 2 yıl oldu. Taksitleri bu ay bitti de o yüzden bu kadar emin konuşuyorum. Ama şarj kablosunun hali berbattı. İki ucundan da kopmaya başlamıştı. 

     İşyerindeyken baktım daha da gidecek bari bantlayayım dedim. Sordum soruşturdum. Kimseciklerde normal bant yok. Elime nerden geçtiyse yara bandı vardı. Evet, tahmin ettiğiniz şeyi yaptım. “Sen Türk’sün. Yoklukta her şeyi yaparsın” deyip kendime gaz verdim. Ve o kopmaya yüz tutan yeri yara bandı ile yapıştırdım. 

     Şarj kablosuna acil müdahale gibi bir şey oldu. Ama baktım ki bu acil müdahale de bir yere kadar. Kablo koptu kopacak. Düşünsenize bir an şarj kablosunun koptuğunu. O an nerden bulup buluşturacaksın da şarj edeceksin. Öteden beriden alsan nereye kadar. “Artık yeni bir şarj kablosu alma zamanı geldi” dedim. Etrafımda iphone kullananlardan akıl almam lazımdı. Bizim işyerindeki Mustafa’ya danıştım. 

İphone 6s şarj kablosu

     “Kankim 20 liraya da var 80 liraya da. Ama önemli olan telefona zarar vermemesi. Bir arkadaşım 20 liraya almış mesela. Telefon şarj ederken mesaj yazmak istemiş. O telefonda A’ya basmış. Telefon B’ye. Böyle böyle telefonu bozuyor. 

     Madem İphone aldın. Paraya kıy. Orijinal bir şarj kablosu al” dedi. Hemen orada bana Apple’ın orijinal sitesini gösterdi. Ama bir türlü aradığımızı bulamadık. Evde müsait olduğumda baktım siteye. Yine bulamadım. Şarj kablolarının olduğu bölümdeki numarayı aradım.

     Bir bayan çıktı. Dedim böyle böyle. O kadar rahat konuşuyordu ki müşteri temsilcisi. “Evet, Cem bey bende de kopmuştu” falan. Hemen bana seçenekleri sundu. Bir markanın ismini söyledi ama hatırlamıyorum. “Yok yok. Orijinal olsun” dedim. 

     1 metre kablo 150 lira. 2 metre kablo 220 mi 250 lira mı ne dedi. “Yok kalsın” dedim. 2 metrelik kabloyu ben ne yapacağım ya. Ama 1 metrede çok az. 2 metre iyi olurdu aslında ama parası çok. “Ben bir düşüneyim” dedim. 

     Görüşme sonunda bana mail attı. Hemen sipariş verebilmem için. Kendi ismini ve telefonunu da attı. İstediğimde tekrar aramam için. Apple ya. Adamlar kalite. 

     Sadece sitelerinde dediğim gibi kendi telefonumun yani İphone 6s’in şarj kablosunu bulamadım. Bunu düzeltmeleri lazım. Siparişi Çarşamba verdim. Perşembe elimdeydi. Ödemeyi kredi kartına tek çekim yaptık.

Foto kaynak:https://unsplash.com/photos/gcEigCPu3Ys

18 yorum:

  1. Iphone kaliteli demişsin de İki yılda dağılan kablo,kalitesiz gibi geldi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla ters köşe yaptın Ters Pabuçlar. Bu arada yazar olmak için yazar gibi davranmak mı gerekir yazımda sen varsın. Bir bak :)

      Sil
  2. Yeni bloğum açıldı abone olursanız çok sevinirim ve açılışa özel bir çekiliş düzenledim beklerim Sevgiler :)
    www.gulsahworld.com

    YanıtlaSil
  3. Yanıtlar
    1. Evet, pahalı ama ne yaparsın. Telefon bozulmasın diye.

      Sil
  4. Şarj aleti sıkıntısı bir başka... Her aktif akıllı telefon kullanıcısı en az bir kere yaşıyor bunu. Benimde 2 sene dolacak telefonumu alalı. Aynı dertten müzdarip olarak yaşıyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aniden şarj etmemeye başlar açıkta kalırsın. Bence o işe bir el at Efsunvari :)

      Sil
  5. Apple'in müşteri hizmetleri ile farklı konularda defalarca görüşmem oldu. Müşteri hizmetleri konusunda bariz bir kalite farkları var.

    YanıtlaSil
  6. kaliteli telefon kullanmak kolay değil:)) Ama şu doğru: Ucuz mal kullanırsan telefona zarar veriyor. Bataryayı ve teli mahvediyor zamanla...

    YanıtlaSil
  7. Apple'de ne ucuz ki? Her şeyi ucuza mal edip pahalıya satmak dışınad bildiği bir şey yok :) (bence)

    YanıtlaSil
  8. Apple müşteri hizmetleri kalitede birinciler. Seninle arkadaşmış gibi konuşuyorlar. Apple’den şaşmayacaksın lakin fiyatlar böyle olursa dandik androide geri dönmeler olabilir.

    YanıtlaSil
  9. Ben de anlamadım bu Iphone'un kalite iddiasını. Bir önceki telefonum Iphone'du. Şarj kablosunda hemen sıkıntı başladı. Önce kendime kabahat buldum yedek kabloyu kullanmaya başladım, o da aynı şekilde hemen kablonun fişle birleştiği yerden soyulmaya başladı. Demek ki sonraki modelleri de aynı. Şimdi başka model kullanıyorum ve öyle bir sıkıntı hiç olmayacak gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim ilk defa başıma geldi. Dilerim yeni aldığım şarj kablosu da hemen gitmez.

      Sil