Powered By Blogger

17 Nisan 2019 Çarşamba

Cansu Canan Özgen ile Gündem Dışı programındaki yanlışlar...


     Cansu Canan Özgen ile Gündem Dışı programıyla tekrar ekranlara döndü. Programın takipçisi olarak çok memnun oldum bu duruma. Kendisini seviyorum ve her zaman başarılı olmasını istiyorum. Ve bunun içinde programın son izlediğim bölümünde bana göre yaptığı yanlışları yazmak istedim. Yine onun iyiliği için. Daha güzel programlar yapması için. 

     Belki benim gördüğüm bu yanlışlar başkalarına göre yanlış olmayabilir. Ama dediğim gibi bunlar bana göre yanlış olanlar. Yazıdan sonra bunlara karşı çıkanlar olursa tartışırız. Sonuçta amaç en doğruyu bulmak. İnsan her zaman müsait olamıyor. Bu nedenle programı baştan sona izleme şansım olmuyor. Ama programın son bölümünü baştan sona izleme fırsatı buldum.

     Cansu Canan Özgen ile Gündem Dışı programını nasıl kaçırırdım. İlk defa fotoğrafı çekilen kara delik üzerine konuşulacaktı. Zaten ortalık fotoğrafla yıkılmış. Bu programın izleyicisi daha başka ne isteyebilir ki? Program konuklarını daha önce hiç görmedim. Genelde uzay için çağırdığı konuklar arasındakilerden değillerdi. Ama yine de güzel bir program oldu. 

Cansu Canan Özgen le Gündem Dışı

     Üç profesör. En çok konuşan, orta sürede konuşan ve az konuşan olmak üzere üçe ayırabiliriz konuşma stillerini. Bu tip programlarda az konuşanlara pek sempati ile bakmıyorum. Çünkü ben ekranın başına o konuda bilgi almak için oturuyorum. Oda bilgi vermekten kaçıyor. “Aman bana soru sormasın” der gibi bir halleri oluyor az konuşanların.

     Bir tane profesör konuşmaya ve anlatmaya başlamış. Tam konunun detayına girecek. Hemen araya giriyor. Başka bir soru soruyor. Anlatanın dengesini bozuyor. Ve sonra adama kaldığı yerden devam etme fırsatı vermiyor. Diğer konuğa dönüyor. Bir başkası. Adam yine konuyu anlatmaya başlamış. Güzel güzel anlatmaya devam ediyor. Durdurup başka bir konu hakkında soru soruyor. Birkaç dakika sonra yine eski konuya dönüyor. Konuda bir bütünlük kalmıyor. 

     Sonra bazen lafı çok uzatıyor. O kadar uzatmana gerek yok. Soruyu hemen sor ve aradan çekil. Bazen, “Hadi soruyu bitir artık” diyorum. Sanki bunlar aşırı özgüvenden kaynaklı davranışlar gibi geldi bana. Her şeyin fazlası zarar. Cansu Canan Özgen ile Gündem Dışı programı bunlara dikkat edilirse daha da güzel olacak.

Foto kaynak: https://unsplash.com/photos/mkQsoiskWSg

7 yorum:

  1. Konuklarının sözünü sık sık kesen,konuklarından fazla konuşan, çok bilmiş tavırlı sunucular çok rahatsız ediyor beni.Sırf o yüzden izlemeyi bıraktığım programlar oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdilik o seviyede değil ama artarak devam ederse bende izlemeyi bırakırım.

      Sil
  2. Dediğin programı izlemedim ama sunucu
    ya da programı hazırlayanların konı üzerinde bilgili olduklarını gösterevilmek için konuklarla laf yarışına girmeleri en sevmediğim şey. Bazen bi sus da karşındaki konuşsun diye söylenirken buluyorum kendimi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ara ara bende öyle dedim. Ama neyse ki programın genelinde böyle değildi. Ama izlemenizi öneririm.

      Sil
  3. Evet, o süre muhabbeti çok oluyor.

    YanıtlaSil
  4. Bazı moderatörler konuktan daha baskın olmak için akışı bozuyor gerçekten de...

    YanıtlaSil