Powered By Blogger

1 Nisan 2019 Pazartesi

2019 yerel seçim değerlendirmesi...


     Seçim yayınının büyük kısmını Cüneyt Özdemir’in Youtube kanalından takip ettim. İyi bir performans sergiledi. Özellikle Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu arasındaki değişen oy oranlarını anlatırken ki heyecanı görülmeye değerdi. Sanki maç anlatıyor gibiydi. O arada kanallara baktım. İstanbul başa baş olmuş hala boş muhabbet peşindeydiler. İmamoğlu’nun ilk yaptığı açıklamayı yayınlamadılar. Gerçekten çok yazık.

EKREM İMAMOĞLU HAKKINDA…
     Kendisinden bu kadar büyük bir başarı beklemiyordum. Her şeye rağmen birkaç puan önde olarak Binali Yıldırım seçimi alır diyordum. Ama hiç de öyle olmadı. 

     08:19 itibariyle görünen Yıldırım’ın 0,5 puan ile önde olduğu. Ama sandıkların %98,5 açıldığı gözüküyor. Bu sayı dün akşamdan beri %100 olmadı. Her iki taraf da seçimi kendilerinin kazandıklarını iddia ediyor. Son söz Yüksek Seçim Kurulu’nda olacak.

     Aday gösterildiğinde kendisini tanımıyordum. Dün akşam yorum yapan gazetecilerden biri de, “Bu kadar siyaseti takip ederim ben de ilk defa duydum adını” dedi. Ama yaptığı seçim kampanyasıyla herkese kendini tanıttı. Pozitif bir kampanya yaptı. Bunun karşılığını belki de başkan olarak alacak. Daha hiçbir şey belli değil.

2019 İstanbul yerel seçimleri

ANKARA ÜZERİNE NOTLAR…
     Mehmet Özhaseki de İmamoğlu gibi pozitif bir kampanya yapsaydı belki de şu anda başkan kendisi seçilecekti. Son seçimlerde ucu ucuna kaybetmişti Mansur Yavaş. Belli ki Ankara’lılar seviyordu Yavaş’ı. 

     Böyle birinin üzerine yolsuzluk gibi bir kampanyayla gidilince oyları daha da perçinlenmiş oldu. 5 yıl geç de olsa Mansur Yavaş başkanlık koltuğuna oturmuş oldu.

İZMİR ÜZERİNE NOTLAR…
     İzmir’de sürpriz olmadı. CHP adayı Tunç Soyer açık ara farkla kazandı. Nihat Zeybekçi çok olumlu bir kampanya yürüttü. Ama yine olmadı. Olacağa da benzemiyor. 

     İzmir’liler sadece seçim döneminde gösterilen bu pozitif yaklaşımın genelde de devam etmesini kendilerine ölçü kabul ediyorlar anlaşılan. O nedenle daha yıllar yıllar boyu AKP’nin orada kazanması zor gözüküyor.


SEÇİMİ BEN NASIL GEÇİRDİM?

     2019 yerel seçimleri bitti. Her zamanki gibi Çok Programlı Lisede oyumu kullandım. Diğer seçimlere göre lise daha kalabalıktı. Muhtarlar da ordaydı. 

     Oy atmaya gelenlere kendilerini gösteriyorlar. Kabine girmeden önce son propagandalarını yapıyorlardı. 

     Oy kullanmak için sıra beklerken bir ara koridorda tartışma çıktı. “Aha şimdi millet birbirine girecek” dedim. Neyse ki ağız dalaşı ile bitti tartışma. 

     Bu hafta yine gece vardiyasındayım. Zorlu bir haftanın daha başlangıcındayım. Bu arada 1 nisan. Yeni bir aya girdik. Sağ olana her gün geliyor be. 

     Bu akşam evde yalnızdım. Önce televizyondan takip ettim seçim sonuçlarını. Sonra Cüneyt Özdemir’in Youtube kanalına geçtim. Sözde bu akşam İçimdeki Şeytan kitabını okumaya devam ettim. Seçim yayınını takip ederken oda arada kaynamış oldu.    

Foto kaynak: https://unsplash.com/photos/u_UMK6D-1i0    



12 yorum:

  1. Öncelikle şu seçim arabalarından kurtulduğumuz için çok sevindim. Artık 5 yıl daha seçim arabalarının sesini duymayacağız, Ekrem İmamoğlu gerçekten başarılı bir siyasetçi daha önce bende tanımıyordum. Fakat seçim kampanyasında kimseyi ötekileştirmedi, kendine oy vermeyenlere dahi aynı seviyede saygı ve sevgi ile yaklaştı. Bence İstanbul'u kazanamasa dahi CHP'nin genel başkanı olacak adam. Bakalım zaman neyi gösterecek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seçim arabaları için herkes sevindi sanırım. Her yıl seçim seçim oda bunaltmıştı bizi. Ekrem İmamoğlu her kesimi kucakladı. Başkan olup olmayacağı hala belli değil şu an itibariyle.

      Sil
  2. İstanbul'lu olarak çok mutluyum Cem :) Tabii diğer kaleleri de aldık. Dilerim vatanımıza hayırlı olsun...

    YanıtlaSil
  3. Çok heyecanlı bir seçimi daha geride bıraktık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Heyecan hala devam ediyor Mavi Anne. İstanbul hala belli değil. Bakalım neler olacak?

      Sil
  4. Samimi yorumların için teşekkürler. Muhtarlar herkesten heyecanlı oluyor nedense:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu güzel yorumun için ben teşekkür ederim Duo :) Muhtarlarımızın içi içine sığmıyor.

      Sil
  5. Seçim sonuçları gayet iyi ama itiraz var. Umarım bir an önce neticelenir. Ben de analiz ettim blogumda seçimleri.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocam hala sonuçlanmadı. Bakalım ne olacak? Sizin yazınızı da gördüm. En kısa zamanda uğrayacağım.

      Sil