Powered By Blogger

27 Ağustos 2018 Pazartesi

Beyaz, O Ses Türkiye'de jürilik yapabilir mi?


     Beyaz’ın müziğe olan ilgisini biliyoruz. Programında türkü gecesi bile yapmışlığı vardır. Hatta daha da ileri gidip şarkı söylemişliği de. Eski zamanlarda Hani Benim Recebim şarkısını söylemişti. Son zamanda Ayla Çelik ile düet yaptı. Ve o şarkı listeleri alt-üst etti. Bu kişi Beyaz’da olsa, bu kadar müziğe ilgi duyması ve düet yapması, O Ses Türkiye’de jüri üyesi olması için yeterli midir? Bakın, ben kendisini severim. Eyvallah, müziği çok sever. Bunu her fırsatta gösterir. Ama her şeye rağmen, o yarışmada jürilik yapacak bir müzik birikiminin olduğunu düşünmüyorum. Acun, kendisinin yerine programı sunması için getirseydi, bak o zaman hiç söyleyecek sözüm olmazdı. Ama jürilik başka bir şey. Bu yazdıklarımı Acun bilmiyor mu? O zaman nasıl jürilik teklifinde bulunabilir. 

Beyaz

     Yarışmada kendisini seçecek olanlara ne verebilir ki Beyaz? Benim yaptığım gibi eleştiriler için, “Bir program başlasın, bir beni görün, öyle değerlendirin” demiş. Ben ilk başta böyle bir teklif olduğunda, direk red edeceğini düşünürdüm. “Ben kim, jürilik kim?” diyerek. Şimdi merakla ilk programı bekliyorum. Nasıl bir jürilik performansı gösterecek? Büyük bir özgüven ile söylediği, “Beni bir görün” sözünden sonra, nasıl bir Beyaz’ı göreceğiz? Müzik adına bilmediğimiz ne hünerleri var ki böyle söylüyor? Tabi bunlar merakı daha da artıyor. Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Yazının hemen altındaki yorumlar bölümünden yorumunuzu yapabilirsiniz. Ve bu tarz televizyon ile ilgili yazılarımı beğenip beğenmediğinizi de ayrıca belirtebilirsiniz.

Foto kaynak: https://www.pexels.com/photo/audience-band-christians-church-213207/

14 yorum:

  1. O Ses Türkiye, ses dünyasının otorite bir programı değil öncelikle. Programın amacı şov ve eğlence. Yıllardır bu programın hangi birincisi star oldu. En çok yükseliş yapan zaten programda birinci olamayan İrem Derici. Birinciler birer kaset cıkarıp dar cevrelerde kaldılar. Bir çok finalist yarışma öncesi yaptıkları gibi gece kulüplerinde hatta düğünlerde sahne alıyorlar. Sadece bu sayede kazançları biraz artmıştır o kadar. Program ise ilk zamanlardaki kadar olmasa da rating alıyor. Rating için şov malzemesi artırılmalı. Zaten sanatçılardan çok vokal koçları destek oluyor yarışmacılara. Jüri görünen yüz ve rating artırıcı. Bu arada Beyaz'ın kaseti de var o kadar da uzak değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hatırladığım kadarıyla ilk defa şarkıcı olmayan birine jürilik yaptırılacak. Ne kadar da çıkan birinciler bir yere gelemese de bana ters geliyor.

      Sil
  2. Kesinlikle yapar çünkü jüriler dışında bir çok müzisyenden kurulu ekip var koçları var orkestra var çok da güzel yapar

    YanıtlaSil
  3. Uzun süre radyoculuk yapmış aslında müzikle içli dışlı diye biliyorum. Ama bence de jüri olmak için yeterli midir tartışılır. Göreceğiz.

    YanıtlaSil
  4. herkes bilir bilmez her işi yapabildiği için hiç sorun olmaz bence :-((

    YanıtlaSil
  5. Renk katabilir belki yarışmaya fakat bilgisi bence de jürilik açısından yetersiz kalacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Renk katacağı kesin. Ama müzik bilgisi soru işareti işte.

      Sil
  6. Bu bir sahne şovu olduğu için ve gerçek seslerle ya da yeteneklerle ilgilenilmediği için popüler insanları tercih ediyorlar. Zaten yarışmalarda jüri yarışmacılardan daha ön planda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu da doğru. Ama ne diyecek Beyaz? "Orada detone olsun. Pesler olmadı" gibi mi. İşte bunu diyecek bir müzik bilgisi var mıdır ki?

      Sil
  7. O Ses Türkiye'ye değil de Yetenek Sizsiniz'e jüri olabilirdi Beyaz. Yanlış olmuş bu iş! :)

    YanıtlaSil