Powered By Blogger

17 Ağustos 2018 Cuma

Sahte Can Yücel şiirlerinin sayısı 50 olmuş...


     Can Yücel’e ait olmayıp da onun şiiri gibi gösterilen şiirler dolaşıyormuş internet sitelerinde. Hatta o kadar ki bu sahte Can Yücel şiirlerinin sayısı 50’yi bulmuş. Kim, neden böyle bir şey yapsın ki? Amaçları nedir? Sahte şiirlere baktım. Bağlanmayacaksın şiirini de gördüm. Sevmiştim bu şiiri. Meğer bu da sahteymiş. Ama kim yazdıysa iyi yazmış. Acaba Can Yücel yaşasa ve görseydi bu sahte şiirlerini ne derdi? Bu soruyu ya eşine ya Nebil Özgentürk’e- ki onun belgeselini yapmıştır- ya da Sunay Akın’a soracaksın. 

Can Yücel

     Bir site, sahte şiir olaylarından sonra bir taktik bulmuş. Mesela bir şiiri okudunuz. Eğer o şiir sahte ise hemen şiirin altına sahte olduğuna dair not düşüyor. Bence çok güzel bir uygulama olmuş. Birkaç bilgi de vereyim bu yazı bahanesiyle. Kendisi içkiyi çok severmiş. Hatta kaldığı cezaevinde içki bile yapmışlar. Hatta o kadar ki, Nebil Özgentürk belgesel için onun masasında röportaj yaparken yine önünde bir bira var. Sesi çok kalın ve tam olarak anlayamadım ben konuşmalarını. Bunda kameranın biraz uzaktan çekim yapması da var. Bir karış sakalı var. 

     Yazar veya şair olmanın koşullarından biri midir şu sakallar? Yanlış anlaşılmasın. Ben eleştirmiyorum bu söylediklerimle. Sadece gözüme takılanları yazıyorum. Yorumlarınızı hemen aşağıdaki yorum bölümüne yapabilirsiniz. İsterseniz de beni İzleyiciler kısmından takibe alabilirsiniz.


Foto kaynak: https://www.pexels.com/photo/pile-of-covered-books-159751/

4 yorum:

  1. Bununla ilgili bir araştırma-makale hazırlığı yaparken konuya değinmiş olman tam isabet olmuş! Ah... Günümüzün aşkları bile sahte şiirlerin pençesine düştüyse vay halimize :) Bilmek değil, biliyor gibi görünmek daha değerliyse demek ki...

    YanıtlaSil
  2. Yazık cidden. Ve bir o kadar da ayıp. Bende bağlanmayacaksın adlı şiiri sevmiştim. Demek Can Yücel'in değilmiş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende çok şaşırdım, Bağlanmayacaksın şiirinin onun olmadığını duyduğumda.

      Sil