Powered By Blogger

22 Temmuz 2018 Pazar

Youtube kanal önerisi: Pena...


     Youtube kanal önerileri her zaman ilgilendiğim konulardan biridir. Hala bu büyük mecrada güzel kanalların varlığından haberdar olmayabiliriz. Tıpkı bilmediğimiz nice güzel blog gibi.  Bu Youtube önerilerini bizim bloglardaki blog keşif etkinliğine benzetiyorum. Bir ara Eleştirmen Adam da Youtube kanal önerileri yazmıştı. Büyük bir hevesle okumuştum yazısını. O yazısında Yorekok’u tanıdım mesela. O zamana kadar Yorekok ismini hiç duymamıştım. 

     Şimdi takip ettiğim kanallar arasında kendisi. Ben de bu örnekten yola çıkarak sevdiğim kanalları sizlerle paylaşmaya karar verdim. Kanalın ismi: Pena. Şu anda takip edenleriniz olabilir. Zaten Cüneyt Özdemir videosu da bu kanaldaki videosu. Ekşi Sözlük’ün kanalı. İsmine gelince Eksi Sözlük’te açılan ilk başlıkmış. Gazeteciler, şarkıcılar, yazarlar konukları arasında. Ahmet Hakan, Serdar Kuzuloğlu, Sunay Akın bunlardan bazıları. Kanal hakkında yorumlarınızı bekliyorum.

Youtube kanal önerileri

CÜNEYT ÖZDEMİR, NEDEN AMERİKA’DAN PROGRAM YAPIYOR?    
     Cüneyt Özdemir’i Cnn Türk’ten, 5N1K programından tanıyordum. Arada da bakardım. Sonra kanal D ana haberi sunmaya başladı. Haber tarzını pek beğenmesem de yine de izlerdim. Şimdi ki kanal D habere bakınca, onun haberleri çok çok iyiymiş. Sonra kanal D’den ayrıldı. Ayrılması nedeni hakkında çokça konuşuldu. Hükümetin istemesi nedeniyle ayrıldığı söylendi falan. Her neyse. Bir şekilde ana haberi bıraktı. 

     Cnn Türk’ten de ayrılabilirdi. Bu ayrılıştan sonra bunu düşünmedim değil. Gerçi ayrılma tehlikesi hala devam ediyor. Çünkü kanal el değiştirdi. El değiştirdikten sonra gidenlere bakarsak, neden Cüneyt Özdemir’in de hala gidebileceğimi düşünmemin nedenini anlarsınız. Sonra Cnn Türk’te kaldığı yerden devam etmeye başladı. Ama programı Amerika’dan yapmaya başladı. Niye Amerika? İşte bu sorunun cevabını bugün izlediğim videoda veriyor.

   “Benim neden Amerika’dan program yaptığım değil de neden oradan yapmak zorunda olduğum sorulmuyor?” dedi. Daha detaylı cevabı burada. Birde siz izleyin bakalım. Ne diyeceksiniz? Bu arada sorulara beklediğimden çok iyi cevaplar verdi. Olaya hakimiyeti, verdiği cevaplardaki netlik, ne istediğini bilen bir insanın vereceği türden cevaplardı.

Foto kaynak: https://www.pexels.com/photo/bear-business-computer-connection-461497/

10 yorum:

  1. Gazetecilerin ya da uzmanların kanallarını bir yana bırakırsak çoğu YouTube kanalını çok boş ve gereksiz buluyorum. Sanki sadece ilgi çekmek için yapılmış abuk sabuk şeylerle dolduruyorlar. Çoğu vakit kaybı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vakit kaybı olanları pas geçiyorum zaten. Ama Barış Özcan’a bak. Beğeneceğini düşünüyorum.

      Sil
  2. Bana kalırsa abone olunası değil. Teşekkürler öneri için. Barış Özcan candır :)

    YanıtlaSil