Powered By Blogger

20 Temmuz 2018 Cuma

Yeni Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan umutluyum...


     Yeni Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un açıklamalarını okudum ve izledim. Kendinden emin bir konuşması vardı. İşini bilen biri gibi konuşuyordu. Görüntüsüyle söyledikleri birbiriyle örtüşüyordu. Mesela, “Oyunun ortasında kurallar değişmeyecek” demiş. Bu çok çektiğimiz bir durum. Kaç defa öğrencilerin aklı allak bullak oldu. Çocukların ruh dünyalarıyla o kadar çok oynandı ki. “En geç 2 ay içinde yaklaşık 3 yıllık bir program açıklayacağız” demiş. Evet, budur. İyisiyle kötüsüyle bir program yap ve ona uy. Daha sene bitmeden değiştirince o uyguladığın programın iyi yanlarını da göremiyorsun. Ve yine, yeni programla ilgili, “Hiçbir öğrenci ve veli sürprizle karşılaşmayacak” demiş. Bu da güzel. En çok da, Ben bakan olmaya değil, gören olmaya çalışacağım sözünü beğendim. İdealist insanları severim. Yeni bakanımız Ziya Selçuk da gördüğüm kadarıyla idealist biri. Dilerim hayal ettiklerini hepsini bir bir yapar. Ben yeni bakanımızdan umutluyum.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk

İNSTAGRAM TV İZLİYOR MUSUNUZ?
     İnstagram böyle bir uygulama çıkardığında çok heyecanlanmıştım. “İşte İnstagram’dan yeni bir hamle daha” diye. genelde İnstagram’ın çıkardığı uygulamalar tutuyor. Millet beğeniyor. Bu da İnstagram’ın gücüne güç katıyor. Ama bu İGTV sarmadı beni. Videoları dikey izleme muhabbeti var ya. Çok ters geliyor bana. Videoları hep yatay izlemeye alışmışız. Daha önce yatay çekilmişleri videoları koymuşlar. Daha da kötü olmuş. Ancak videonun ortasındaki adamı görüyorsun. Yan tarafındakilerin yarısı çıkıyor. Video izleme zevki diye bir şey kalmıyor. Tamam ben yenilikleri her zaman desteklerim. Yenilikler her zaman tutacak diye de bir şey yok. Ama önemli olan adım atmaktır. İnstagram’da bir adım attı. Gerisine sen, ben ve dünyadaki tüm sosyal medya kullanıcıları karar verecek. Ama ben İnstagram tvyi beğenmedim.

Foto kaynak: https://www.pexels.com/photo/activity-asian-people-boys-children-1153976/

12 yorum:

  1. İnşallah. Çocuklarımız iyi ve istikrarlı bir eğitim sistemini hakkediyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah. Tek temennimiz iyi bir eğitim sistemi.

      Sil
  2. Ziya Selçuk için tüm eğitim bilimciler çok olumlu yorumlar yaptılar ben de çocuklar adına mutluyum

    YanıtlaSil
  3. İnşallah dediğiniz gibi istenilen birisi olur. TEOG LGS kafaları karıştırdı. 8. sınıfa gireceğim hangi sınava gireceğim emin değilim. İnşallah sistemi sabitlerler.

    LGS'ye mesela şehrimden 105 bin gibi öğrenci katılmış ama nitelikli (sınavla girilebilen) okulların kontenjan toplamı 1 bin 500. 105000 öğrenci ilk 1500 derecelerine girmek için yarıştı. Peki ya giremeyenler? İlk 1500 öğrenciden sonra gelen yaklaşık 103000 öğrenci nitelikli okula giremedi, yalnızca adrese dayalı liselere seçildiler. Bu olay sonraki yıl LGS'ye girecek öğrencilerin motivasyonunu düşürüyor.

    Ama dediğiniz gibi, eğer ki sistem sabitlenirse veya düzgün bir hal alırsa ülkedeki eğitim daha mükemmel olabilir. Sadece beklemek gerek.

    YanıtlaSil
  4. Ben bakan olmaya değil, gören olmaya çalışacağım.. çok ama çok süper bir "motto" keşke her bakanımız böyle olabilse..

    YanıtlaSil
  5. Sanırım bir ha buçuk hafta önceydi, yazar Şermin Yaşar'ın instagram hesabında Ziya Selçukla ilgili bir anı okudum ve o yazıyı okuduktan sonra ben de umutlandım. Umarım güzel işler yapar ve bozulan eğitim sistemini onarabilir.

    YanıtlaSil
  6. Değişmiş mi, yeni haberim oldu o da sayenizde. Ben hiç eğitim sistemini beğenmedim. Kökten çözülmesi gerekiyor. Mesela Anaokulundan. Bu arada anaokulu için zorunluluk kalkmış, bu da aileleri çok zor durumda bırakmış diye duydum. Nereye gidiyoruz hey Allahım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anaokulundan zorunluluk kalktığını bende senden duydum. Umarım böyle bir şey olmamıştır.

      Sil