Powered By Blogger

4 Haziran 2018 Pazartesi

Millet Bahçesi güzel proje ama...


     İstanbul Atatürk Havalimanı kaldırılınca o canım araziye ne olacaktı? Muhtemelen oraya siteler ve gökdelenler yapılacaktı. Eminim bu ülkede yaşayan çoğu insan böyle düşünüyordu. Ama hükümet bizi ters köşeye yatırdı. Oraya Millet Bahçesi yapılacakmış. Yani bildiğimiz park. İnsanların o koca koca yapılardan bunaldıkları anlarda kendilerini atacakları bir alan. 

     Hala bu ülkede böyle bir şeyin yapılabileceğine inanamıyorum. Çünkü bu ülkede TOKİ denen bir kurum var. Nerede boş bir alan görseler apartman dikiyorlar. “TOKİ’ye yine iş çıktı” demiştim bu havalimanı muhabbetini duyduğumda. Ayrıca bu Millet Bahçeleri sadece İstanbul ile sınırlı kalmayacakmış. Birkaç büyük şehire daha bu parklardan yapılacakmış. Valla bu sevindirici bir gelişme.

     Bu ülkede güzel şeyler de oluyor haberi, tam da bu haber işte. Her zaman olumsuz şeyleri yazıyoruz. Böyle olumlu gelişmeleri de yazalım. Geleceğe biraz umutla bakmamızı sağlasın. Böyle bir şeyi kim düşündüyse, onu tebrik etmek lazım. Bu bir seçim yatırımı mı? Yatırımsa yatırım. Yeter ki seçim yatırımları böyle olsun. 

Millet Bahçesi

     İşte olayın içine seçim yatırımı mevzuu girince işkilleniyorum. Niye mi? Seçimden sonra alınacak bir kararla bu Millet Bahçesi olayından vazgeçilirse. İnsan ister istemez endişe ediyor. Bu ülkede olmaz olmaz diye bir şey yok. Her şey oluyor. Bilmiyorum siz böyle bir endişe taşıyor musunuz?

     Bizim ülkemizde böyle büyük alanlara park yapılması gibi bir alışkanlığımız yok. Genelde böyle alanları evler yapmak için kullanıyoruz. Böyle evlerle geleceğe bir şey bırakamayız. Bazı küçük parkların yıkımına karşı çıkan vatandaşlara mikrofon tutulduğunda, çocukluklarının bu parkta geçtiğini söylerler. İşte biz yeni nesile bunu deme fırsatını bırakmıyoruz. 

     Onlar parklarda hoplayıp zıplayamayacak. Bir alan olmadığı için de çocuklar internete, yani eve hapsedilmiş olacak. Bu bir toplumsal sorun aynı zamanda. O yüzden bu park işini çok önemsiyorum. Zaten medeniyet demekte yeşillik ve ağaç demek değil midir? Millet Bahçesi ismi hoşuma gitti benim. Yazıyı toparlarsak. 1) Bu proje seçimden sonra rafa kalkar mı? 2) Sizler Millet Bahçesi ismi için ne diyorsunuz? Ya da isim öneriniz var mı?

Foto kaynak: https://www.pexels.com/photo/feeding-the-pigeons-6050/


18 yorum:

  1. 15 Temmuz Millî İrade Bahçesi(!) olmalıydı.

    Bence proje sonradan değişir ve betona dönüşür...

    YanıtlaSil
  2. Kişinin iştir ayinesi, lafına bakılmaz diyorum. Kesinlikle rafa kalkacaktır. Ben arabayla ulaşılacak büyük parklar yerine mahallelerde yapılacak parkları önemsiyorum. Ulaşım kolay ve her an mümkün olmalı, aksi hali bana yine yapay geliyor. Sonuçta rant merkezi avm yapulmasından iyi tabii ki. Millet bahçesi ismi de son derece itici geldi. Bazı sözcükler vardır ki çok kullandıkça yıpranıyor, bu da onlardan biri. Park İstanbul, Park İzmir gibi daha genel ve deger taşımayan kelimeler seçilebilir.

    YanıtlaSil
  3. Sokakta gezinmenin sevilmedigi bir Osmanlı dönemi ardından park ve meydanlarda sadece eylem ve miting amaçlı toplanıldığı sıralı bir çok dönem yaşamış bir toplum için parklar sadece manita ile bulusulan bol tinerci ayyaş ve ise yaramaz insan dolu mekanlar olarak kaldı. Yeni millet bahçeleri parkları yapılsa da gündem ihaleler ile yandaşları dağıtılan tesisler,parkta tecavüz ve tacizlerle devam edecek. Bursa da Sümerbank arazisi park yapılmıştı. O zaman kimse alkışladı mı bu hukumeti

    YanıtlaSil
  4. Güzel proje. İnşallah gerçekleşen bir proje olur. Fakat seçimden sonra birçok seçim vaadi gibi rafa kalkacağını düşünüyorum..

    YanıtlaSil
  5. Eskişehir stadının yıkımından sonra buna benzer bir proje varmış sanırım ama tam detaylarını bilemiyorum. Şehir merkezinde Eskişehir için nasıl olur tartışılır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eskişehir'in belediye başkanı Eskişehir için iyi olmayacak bir şey yapmaz. Benim dışardan gördüğüm bu. Tabi sen orada yaşayan biri olarak daha iyi bilirsin.

      Sil
  6. İsmi güzel, dediğiniz gibi keşke oy için böyle yeşillik alan yapsalar. Ama bu parkın yapılıp yapılmayacağından emin değilim bende. Olmayacak kadar güzel bir proje çünkü :)

    YanıtlaSil
  7. Millet bahçesi projesi çok güzel fakat Atatürk Havalimanı halamın evine çok yakındı taşınmasına üzülüyorum biraz çok bencilim biliyorum ama herkes kendini düşünüyor işte:))

    YanıtlaSil
  8. gözümle görmeden inanmam :) inşallah söylendiği gibi olur biz de yakınımızda böyle bir yerde güzel anılara sahip oluruz :)

    YanıtlaSil
  9. Yeşilin yok olmasına ve bina dikilimesine kızıyoruz ama sürekli de doğuruyoruz. Ev yok iş yok açız kaynaklar azalıyor halimiz ortada nüfus planlamasına gitmemiz gerek. Doğayı korumak istiyor binalardan kurtulmak istiyorsak önce bunu yapmamız gerek.

    YanıtlaSil