Powered By Blogger

10 Haziran 2018 Pazar

Bu ramazan ayı da bitiyor...


     Ramazanın son 4 günü. Bu ramazan da bitiyor be. Sağ olana her gün geliyor. Geçen ramazan hayatta olup da bu ramazan hayatta olmayanlar var. Onu bırak, daha bugün hayatını kaybedenler var. Bayramı göremeyecek olanlar. Belki bende, belki bu yazıyı okuyan siz de bayramı göremeyeceğiz. Ecel vade artık. 

Ramazan ayı

     Bayram geliyor diye bir yandan seviyorum. Ramazan ayı gidiyor diye de bir yandan üzülüyorum. Az önce annem söyledi. “Ramazan güle güle gelirmiş, ağlaya ağlaya gidermiş” diye. “Bu dünyaya iyi ki gelmişim” diye hep bu güzel günlerde söylüyorum. “Yaşamak güzel şey” diyorum. Tabi bunu o kadar az söyletiyor ki bu dünya. Daha çok, “Bu dünya çekilecek dert değil” dedirtiyor insana. Bir daha ki ramazan ayını görebilmek, bu güzelliği tekrar tadabilmek umuduyla.


Foto kaynak: https://www.pexels.com/photo/ortakoy-mosque-1115765/

8 yorum:

  1. Bu Ramazan ayı sahidende biraz çabuk geçti. Ve evet, herşeye rağmen "yaşamak güzel şey" diyebilmek önemli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu günlerde olmasa, "Yaşamak güzel şey" diyebileceğimiz şeyler o kadar az ki.

      Sil
  2. Hayırlı yaşamak önemli... bugünler hayırlı yaşamamız için bize verilen en güzel fırsatlar.:) Her ölümü aklıma getirdiğimde şükrediyorum. Çünkü ölüm bana eksikliklerimi hatırlatıyor. Ve eksikliklerimi tamamlamam için verilen fırsatları...

    YanıtlaSil
  3. Geçen Ramazan babaannem ve eniştem vardı. Bu Ramazanda da yok. Bayramda da yok ve bundan sonra da olamayacaklar.

    YanıtlaSil
  4. Gerçekten insan bu mübarek aylarda kendini huzurlu hissediyor ve hayatı seviyor. Allah bizleri diğer ramazana kavuşturur inşallah.

    YanıtlaSil