Powered By Blogger

5 Haziran 2018 Salı

Ali Koç, Fenerbahçe'de neler yapacak?


     Sadece Fenerbahçe’lilerin değil neredeyse tüm Türkiye’nin istediği oldu ve Ali Koç başkan seçildi. İnsanoğlu her zaman değişim istiyor. Kendine yeni umutlar verenin peşinden gitmek istiyor. İşte Fenerbahçe’de bu kişinin adı Ali Koç’tu. Şimdi herkeste bir heyecan var. “Ali Koç ne yapacak?” diye. Ortaya çok büyük bir vizyon ile çıktı. 

     İsim yapmış teknik direktörler Fenerbahçe ile anılıyor. Öncelikle futbolda büyük işler yaparak başlayacağı düşünülüyor. Ama bunu nasıl yapacak orası muamma. Çünkü UEFA’nın şu mali kriterleri var. Futbolda yapacağı işler dışında birde kurumsallaşma adına ne gibi adımlar atacak bu da büyük bir merak konusu. Öyle bir sistem kurması bekleniyor ki. Futbol artık kendi kendine yetecek. Ve hatta artıya geçecek.

     Ben Ali Koç’un yerinde olsam hiç başkanlık falan ile uğraşmazdım. Abi bu başkanlık işlerinde adamı yiyip bitirirler. Hem maddi, hem de manevi olarak. İnsan sağlığından olur ya. Stres üstüne stres yapar. Ben olsam locamdan izlerdim maçları, gerisine karışmazdım. İş adamlarının kendi alanları dışında farklı bir mecrada pek de başarılı olamadıkları görülüyor. Mesela siyaset gibi. 

Ali Koç

     Ama ben Ali Koç’un başarılı olmasını isterim. Kendisinin ortamı gerginleştirecek bir yapısı yok. Her zaman aklı selimden yana bir tavır koyacak gibi. Bu da Türk futbolu için büyük şans olur. Aziz Yıldırım sayesinde kulüpler arasında düşmanlık peydah oldu.

     Futbola olan bakış açımızı değiştirmemiz lazım. Bu da başkanlardan başlıyor. Çünkü taraftarlar başkanlara bakıyor. Kamuoyu da başkanlara bakıyor. Aziz Yıldırım döneminde Fenerbahçe sevilmeyen bir kulüp oldu. Şahsen ben de sevmiyordum. Ama Ali Koç, Galatasaray taraftarında bile sempati ile karşılandı. Ben de bir Galatasaray taraftarıyım. İnsan ister istemez Ali Koç’a sempati duyuyor. 

     Ama kendisi için asıl olay şimdi başlıyor. Atacağı her adım kamuoyu tarafından pür dikkat takip edilecek. Bu çok büyük bir sorumluluk yüklüyor kendisine. Umarım bunun farkındadır. Yazıyı toparlarsak. 1) Futbolun başına kimi teknik direktör olarak getirecek? Ve hangi futbolcuları transfer edecek? Zira çok büyük isimler bekleniyor. 2) Kurumsallaşma adına ne gibi adımlar atacak? Dünya kulübü yapabilecek mi?

Foto kaynak: https://www.pexels.com/photo/grass-sport-football-soccer-102448/

6 yorum:

  1. Ali Koç çok başarılı olacak kalpten inanıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkesin beklentisi o yönde. Bakalım nasıl performans gösterecek?

      Sil
  2. Sessiz sakin gibi duruyor ama çok fanatik Fenerbahçeli. Yarın bir gün aleyhine haberler yapıldığı zaman sağa sola racon kesecek gibi hissediyorum. Gidişatı beğenmediği için de işi gücü bırakıp başkan oldu.

    Türk Futbolu için hayırlısı olsun. Ben de bir Galatasaray'lı olarak Ali Koç'a sempati duyanlardanım. Adam tam bir yürüyen vizyon. Tahminimce yabancı bir teknik direktör alıp, getirdiği yabancı futbol direktörüyle işleri götürmeye çalışacak.

    Galatasaray ve Fenerbahçe'deki değişimden sonra dilerim TFF'de de böyle köklü bir değişiklik olur da biraz refaha kavuşuruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yürüyen vizyon güzel tanımlama olmuş kardeşim :)

      Sil
  3. Fenerbahçe iççin yeni bir çağ başladı artık çok başarılı maçlara imza atılacağını düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diğer takım taraftarları dahil herkes öyle düşünüyor. Bakalım neler olacak?

      Sil