Powered By Blogger

25 Mayıs 2018 Cuma

Mim - Ben Bunu Yazmam...


Mim – Ben Bunu Yazmam !!!
Melokina’nın Dünyası beni mimlemiş. Kendisine buradan sevgi ve saygı. Ya bu mim olayı iyi oluyor. Şu aralar konu sıkıntısı çekiyordum. Bu mim, tam onun üzerine denk geldi. Bayadır bilgisayarın tuşlarına dokunmuyordum. Başlayalım o zaman.

Neleri Severek Yazarım?
Her konuda yazıyorum. Aslında bu durum blog dünyasının sevdiği bir şey değil. Niş blog diye bir kavram var. Niş blogların, kişisel bloglara göre okunma şansları daha yüksek. Çünkü tek bir konuda yazıyorlar. Benim gibi daldan dala yazmıyorlar. Bir ara belli konularda yazayım dedim olmadı. Bende akışına bıraktım. 

Genelde güncel olaylar üzerine yazıyorum. Sosyal medya, hayatın içinden, kişisel, toplumsal olaylar vs. Mesela bir reklam hakkında da yazabiliyorum. Turkcell reklamını yazmıştım bir ara. Benim çok okunan yazılarımdan biridir. Çok okunan demişken. Ben size en çok okunan 5 yazımı söyleyeyim. Siz oradan neler hakkında yazdığımı çıkarın. Turkcell’i söyledik zaten. 

En çok okunan top 1’de, sosyal medya hakkında bir yazım var. Facebook ve İnstagram’da aynı gönderiyi paylaşmak başlıklı. 2’inci sırada Cemal Süreya hakkında bir yazı var. Bir ara edebiyata sarmıştım. Oradan kalma bir yazı. 3’üncü sırada Yaani arama motoru hakkında. 4’üncü sırada ilk masalı kim anlattı yazım var. Daldan dala yazdığımın kanıtı işte bunlar.

Mim- Ben Bunu Yazmam

Neleri Yazmam?
Şimdi düşünüyorum da öyle yazmam dediğim bir şey yok gibi. Konu olarak genelde her şeyi yazıyorum dediğim gibi. Bir şeyleri açıklayan bilgi yazılarını sevmiyorum. Mesela kişisel blog nedir gibi. Bu tür bilgi yazılarını yazarken de sıkılıyorum zaten. 

Bir haber görürüm ya da bir yazı okurum. Ya da sosyal medyada bir şeyler görürüm. İşte o an, “Bunun hakkında yazmalıyım” dediklerim hakkında yazarım. Yani hiçbir sınır olmadan, dilediğim gibi. Yukarıda da yazdım. Bir ara edebiyata sardım diye. Dedim ki bundan sonra tek bir konu üzerine yazayım. Edebiyat olsun dedim. İlk başlarda iyi gidiyordu ama sonradan sıkılmaya başladım. Sonra döndüm tekrar havadan sudan yazmaya. Yani işin özü: Bilgi içeren yazılar yazamıyorum arkadaş.

Foto kaynak: https://www.pexels.com/photo/grayscale-photo-of-a-man-wearing-sweater-785746/

14 yorum:

  1. Güzel bir mim olmuş. Kalemine sağlık. Sayende niş blogu öğrenmiş oldum. Ben de niş blog yazamıyorum galiba. Dezevantaj olabilir ama olsun ben böyle mutluyum.😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Niş blog bende yazamıyorum ama önemli değil, önemli olan yazmak, mutlu olmak :)

      Sil
  2. En çok okunan yazılarına bakıcam şimdi Merak ettim

    YanıtlaSil
  3. Hangi konuda kendini iyi hissediyorsan o konuda yazmak en iyisi...

    YanıtlaSil
  4. Ellerine ve kalemine sağlık Cem. Seni tanımanın keyfine varmış olsam da buradan tekrar okumak çok keyifli :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok teşekkür ederim bu güzel yorum ve mim için Melissa :)

      Sil
  5. Cem, içinden ne geliyorsa yazmalı insan. Ben seni edebi incelemelerinden sonra takibe aldım, hatırlarsın. Başarılar dileklerimle :)

    YanıtlaSil
  6. ha haaa güldürdün yaaaa iyi böyle serbest yazarlık :)

    YanıtlaSil
  7. Bu karmaşayı bende çok yaşadım. Kişisel blogumda yaşama dair notlarımı,okuduklarımı ve izlediklerimi not almayı seviyorum. Fakat bazen farklı konularda da yazmak geliyor içimden. Sanat gibi, bilim gibi. Bu tür konuları kişisel blogumda yazmak istemediğim için (blogumdaki kişiselliği bozmamak için) ikinci bir blog açtım. "Kafein sonraları yazıları" sloganı ile www.kafeinliyiz.biz adlı ikinci blogumda yazmaya başladım. Orayada beklerim ^^

    YanıtlaSil