Powered By Blogger

6 Mayıs 2018 Pazar

Blogda yorum yapmak yerine sadece, "Okudum" yazsak?




     İlla her okuduğumuz yazıya yorum yapmak zorunda mıyız? Ben belki o okuduğum yazıya yorum yapmak istemiyorum. Belki yazı hakkında yorum yapacağım ama aklıma yazmak için bir şey gelmedi. Ama yazısını okuduğum blog arkadaşıma da siteye gelip yazıyı okuduğumu göstermek istiyorum. Bu gibi durumlar için yorum kısmına sadece, “Okudum” yazsam nasıl olur? 

Blogda yorum yapma

     Hem ben sadece yorum yapmak için yorum yapmış olmayacağım, hem de yazısını okuduğum blog yazarına yazısını okuduğumu göstermiş olacağım. Şimdi isterseniz bu yazı ile ilk denememizi yapalım. İçinden yorum yapmak gelen yorum yapsın yine. Yorum yapmak istemiyorsa sadece, “Okudum” yazsın. “Okudum” yazısını sadece yorum yapmakta sıkıntı çekenler yapmasın. İstisnasız yazıyı okuyan herkes yazsın. Blog yazarı da kimler okumuş görür böylece.

Foto kaynak: https://www.pexels.com/photo/black-laptop-computer-997723/

54 yorum:

  1. Bunu bir eklenti yapsınlar ve "okudum" düğmesi olsun. Okudum'a tıklayanların kim olduğunu da göstersin bize o eklenti.

    YanıtlaSil
  2. Bu fikir çok manidar olmuş bence.. :))

    YanıtlaSil
  3. Özellikle telden girdiğim zaman yorum yapmak zor gelir, bazen bilgisayar sıkıntı çıkarıyor:(
    (şu an telden girsem de yazasım var:)) bazen de konuya dair fikrim olmaz...ama şu düğme fikri de çok güzelmiş yaa yapsa ya biri:)

    YanıtlaSil
  4. Güzel fikir 👍

    YanıtlaSil
  5. Evet bu konu büyük bir soru işareti. Çoğu insan yorum yapmak adına saçmalıyor şuan benim yaptığım gibi ya da yazıdan alakasız bir yorum yapıyor. Bence yorum yapmak o kadar mühim bir konu değil. Ama okudum yazma fikri hoşuma gitti. Aslında okudum eklentisi gibi beğendim tarzı yazının beğenildiğini, okunduğunu gösteren eklentiler olsa hoş olabilirdi. Böylece hangi yazının kimlere hitap ettiğini, hangi türün daha çok beğenildiğini anlamak kolaylaşırdı. Ama bu tarz eklentilerin olmamasını bloğun okuyucuya değil yazara ait bir platform olduğu düşüncesine bağlıyorum. Yani kimin beğendiği, okuduğu önemli değil. Önemli olan yazarın onu yazmak istemesi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eklenti bulununcaya kadar okudum yazmak en iyisi gibi.

      Sil
  6. Okudum :) Ve her kelimesine katılıyorum :)

    YanıtlaSil
  7. Yazıyı okuduktan sonra aklıma yorum yazacak bir şey gelmediğinde beğendiğim yazıları Google+ üzerinden paylaşarak katkıda bulunuyorum ben.

    YanıtlaSil
  8. İg gibi bir like düğmesi yapsınlar. İtiraz ediyorum... Yazmaya üşenmiyor, okumaya da -üşeniyor/üşenmiyor?- iki kelime yorum yazmaya üşeniyor.

    YanıtlaSil
  9. Güzel fikir.. bundan sonra "okudum" yazacağım :)

    YanıtlaSil
  10. Geldim, gördüm, okudum, uygun gördüm, teşekkürler :)))

    YanıtlaSil
  11. blogspot'ta Yerleşim > Blog Kayıtları > Düzenle > Tepkiler > Düzenle şeklinde post'larınızın altına okudum butonu ekleyebilirsiniz, çok kolay.

    YanıtlaSil
  12. Mantıklı bazen okuduğum yazılara yorum yazmak istesem de aklıma o an bir şey gelmiyor, derdime çare buldunuz. Okudum.

    YanıtlaSil
  13. Sevgili Cem ,etiket olarak blogger duy sesimizi diye yazsaydin bu oldukça destek görecek gibi:):):)
    okudum:)

    YanıtlaSil
  14. Okuduğum yazıları beğendiysem ve kendi düşüncelerimle yazacağım bir yorumum yoksa sosyal ağ paylaşımlarımla yazan kişiye destek olmaya çalışıyorum.Bu arada güzel bir konu ve okudum.:))

    YanıtlaSil
  15. Bazı durumlarda mantıklı olabildiği gibi, benim gibi çenesi düşükler için çok kısa :)

    YanıtlaSil
  16. Okudum 😊 buton fikrine katılıyorum

    YanıtlaSil
  17. Sadece okudum yazarsak yazi google gozunde deger kaybetmez mi?Degerli arkadasim sitemim sana degil sakin yanlis anlama fakat son gunlerde nedense yorumlarin cok degersiz,sacma gibi tenkitler cok duyuyorum bu sekilde bir yaklasim insanlari kirmaktan baska bir ise yaramiyor her takipcimin yazdigi tek kelime bile onemlidir en azindan destektir her konuda bilgi sahibi olmamiz mumkun degil ilgilenmedigim bir konuyuda gidip arastiramam tek yapmaya calistigim yeni bloglara destek verebilmek adina blogunu ziyaret ederek bir kac kelime yorum yapmaktir.Yorum yapilmasini istemeyen arkadaslar bloguna bir not duserek sadece bu alanda uzman olanlar yorum yapsin yazabilir ya da yoruma kapatsin yazilarini kusura bakma cok sevdigim bir arkadasim bu konuda beni cok kirdi yazmadan yapamadim umarim ne sacma biri daha gelip yorum yapmis demezsin sevgiler❤

    YanıtlaSil
  18. Harika bir fikir,ben varım. Fakat bu fikri daha çok blog yazarının bilmesi gerekir ki biz "Okudum." yazdığımız zaman şaşırmasın :)
    Serazad

    YanıtlaSil