Powered By Blogger

12 Nisan 2018 Perşembe

Masa dergisi hoşuma gitti...


Masa dergisi, son bir haftadır okuduğum bir dergi. Elimdeki Yusuf Atılgan sayısı. Bizim Elif Aydın almış. Baktım masasında gördüm. “Alabilir miyim?” dedim. Sağolsun, “Sormana bile gerek yok” dedi. Ya hala Yusuf Atılgan’ın bir kitabını okuyamadım. O yüzden onunla ilgili yazıları okumadım. Önce yazarın bir kitabını okumalıyım ki bir anlamı olsun. 

Masa dergisi
Resimdeki adam araba dergisine bakıyor. Bunu buldum idare edin.

Marily Monroe hakkında bir yazı vardı. Çok güzeldi. Sonra daha bugün okudum, yazar Marcel Proust hakkında bir yazı vardı. Oda harikaydı. Ve yine bugün okudum, Onno Tunç’u anlatan bir yazı. Genel olarak dergiyi beğendim. Sevdiğim şairler Cahit Sıtkı Tarancı, Ümit Yaşar Oğuzcan ve Orhan Veli sayısı olduğunda alırım bir Masa dergisi bende.

Foto kaynak: https://www.pexels.com/photo/man-in-blue-and-white-gingham-print-shirt-reading-car-magazine-129063/

4 yorum:

  1. Yusuf Atılgan'dan uyarlanan "Zebercet" filmini izlemiştim. Film böyleyse kitap "Kafka" modundadır diye okumadım. Seni neler etkiledi? Keşke yazsaydın... Marilyn Monroe ya da Marcel Proust?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yusuf Atılgan’ın kitabını hiç okuyamadım. Aylak Adam kitabını çok söylüyorlar. Onu okumayı düşünüyorum ilk etapta. Yazarlar ayrı ayrı konulara değinmişler. Biri Marily Monroe’yu anlatmış. Hakkında çok şey öğrendim. Biri de ünlü yazar Marcel Proust’u incelemiş yazısında. Oda çok güzel bir yazıydı.

      Sil
  2. Yusuf Atılganın çoğu kitabını okudum. Anlatımı çok güzel ve kitabında anlattığı konular çok farklı okumanı öneririm. :) Özellikle Anayurt oteli ve Aylak Adamı.

    YanıtlaSil