Powered By Blogger

11 Şubat 2018 Pazar

Ahmet Ümit de sevilmiyormuş...

     Bugün Ahmet Ümit’in Patasana kitabını okumaya devam ettim. Devam etmek denilebilirse tabi. 5-10 sayfa okudum okumadım, gözlerim kapanmaya başladım. Kitap okurken niye böyle oluyorum ya? Kitabı bırakıp yattım. Sözde uyukluyordum. Uyku muyku yok tabi. Sonra da devam etmedim kitabı okumaya. Meğer Ahmet Ümit’i de sevmeyen ne çokmuş. Genelde herkesin Ahmet Ümit’i herkesin seveceğini düşünürdüm oysa.

     Kitabı alacağım zaman kitabın muhabbeti geçiyor aramızda. Yan yana çalışıyoruz zaten çağrı merkezinde. 5-10 kişi dahil oluyor ne konuşulursa. Mesela Zeynep. Daha önce hiç Ahmet Ümit okumamış. Ama bu son dönemde bir okumaya başlamış. Sonra tüm Ahmet Ümit kitaplarını okumaya başladı. Ama bazı arkadaşlarım hiç hoşlanmadıklarını söylediler. Kitaplarından ziyade kendisinden de.

Ahmet Ümit

     Bu sevmeme olayını daha çok Elif Şafak hakkında duymuşumdur. Çoğu kişiden ondan hoşlanmadıklarını duydum. Bana pek şaşırtıcı da gelmedi. Çünkü onun durumu belli zaten. Ama konuştuğumuz yazar Ahmet Ümit olunca şaşırdım doğrusu. Herkes tarafından beğenilen, kabul gören bir yazar olarak düşünüyordum.

     Bu arada Patasana’nın daha yüzüncü sayfasına gelemedim. Bir türlü okumaya vakit bulamadım. Okumaya vakit bulduğumda da gitmedi kitap. Ama tabi okumaya devam. Ahmet Ümit kitabını 70 sayfa okuyup bırakacak değilim. Kendisini İnstagram’dan da takip ediyorum. İmza günleri oluyor. Kitap yazım sürecinden fotoğraflar paylaşıyor. Bir yazarın dünyasına tanık olmak, keyif verici.

Foto kaynak: https://www.pexels.com/photo/book-book-pages-college-education-448835/


10 yorum:

  1. Benim için Ahmet Ümit kitapları arka arkaya okunmamalı daha doğrusu ben okuyamıyorum. Kitabın başlangıcından sonuna kadar bir sindirme süresi başlıyor , kitap bitse bile devam ediyor o süreç benim için =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende bir roman bitince hemen bir diğerine geçemiyorum. Bende de o sindirme süreci oluyor :) Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  2. Ben "elveda güzel vatanım" kitabını nefes nefese okumuştum, arkasından bir daha aldım şu an hatırlayamadığım bir kitabını. tarihi dokusu olan kitapları hoşuma gitti.
    Elif Şafak'ın "Havva'nın üç kızı" fena değildi, kurgu biraz abartılı gelmişti bana ama rahat okumuştum. akademisyen olmasından sanırım meselelere teorik yaklaşması dikkatimi çekmişti kurgusu da o nedenle ağır basıyordu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elveda Güzel Vatanım efsane ya. Elif Şafak’ın ise Aşk kitabı. Yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil
  3. Ahmet Ümit bende henüz okumadım fakat okumaya niyetim var açıkçası. Bazı yazarlar çok abartılıyor kah pr olayları kah okuyucular sayesinde (bazı kitaplarda öyle) sonra biz büyük beklentiyle okuduğumuz zaman umduğumuzu bulamayabiliyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahmet Ümit gerçekten yazarlığın hakkını veriyor. Bence oku. Görüşünü yazarsın sonra. Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  4. Ahmet Ümit'in sevilmediğini bilmiyordum . Şaşırdım doğrusu ... Hatta Elif Şafak'ın da sevilmediğini bilmiyordum ... Bence insanların ne düşündüğü önemli değil . Bir yazar güzel yazıyorsa benim için önemli olan odur . Mutlu günler dilerim .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında dediğin gibi olmalı ama işte. Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  5. Benim en sevdiğim yazardır Ahmet Ümit. Son kitabı hariç bütün kitaplarını okudum. Sevilmemesi çok normal geldi. Dünyanın en iyi yazarlarını bile sevmeyen insanlar çıkabilir. :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette sevmeyenler olabilir ama sayı fazla olunca şaşırdım :) Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil