Powered By Blogger

15 Ocak 2018 Pazartesi

Şiir sokakta, gerçekten...

     Şiir sokakta akımını seviyorum ben. Bizim buralarda da görüyorum. Mutlu oluyorum. İstanbul’da bir belediye işi daha da ileri götürmüş. Hangi belediye olduğunu unuttum. Yoksa gururla yazardım o belediyenin ismini. Daha önce Cemal Süreya için yapılmış. Şimdilerde ise Nazım Hikmet için yapılıyor. Yürürken yere bir bakıyorsunuz, Nazım Hikmet şiirleri. Böyle haberleri seviyorum. Sanatla ilgili haberler her zaman hoşuma gitmiştir zaten. Mesela geceleri. Gece 01:20 gibi NTV’de Gece Gündüz programı başlar. Eğer o saatlere denk gelirsem, muhakkak onu açarım. Ben blog yazımı yazarken ya da bir şeyle uğraşırken, sanat haberlerini dinlemeyi severim. Sadece NTV’ye has değil tabi. Hangi kanalda kültür-sanat varsa orada takılı kalırım. Şiir sokakta, bunları hatırlattı bana.

10 yorum:

  1. Ben de çok seviyorum, çok hoş bence 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsanın morali düzeliyor bu haberlerle :) Yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil
  2. Aynı haberi ben de gazetede de okumuştum. NTV'nin o programı gerçekten güzel ama o kadar geç yayınlanıyor ki. Eskiden Cumartesi veya Pazar günleri tekrarı verilirdi. Zaten genel olarak o tür programlar yok denecek kadar az.
    Şiir seven insanlar daha sakin, daha insancıl oluyorlar, sanata da yatkın oluyorlar diye düşünüyorum.Keşke daha çok belediye bu konuda duyarlı olsa. Mersin Mezitli Belediyesi zaman zaman bu tür etkinlikler düzenliyor.
    Esenlikler dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanata ne kadar çok belediye destek verirse o kadar iyi. Mezitli Belediyesini kutlamak gerek. Şiir seven insan daha naif oluyor bence de. Yorumunuz için teşekkür ediyorum.

      Sil
  3. Belediyeler profesyonel futbol takımlarını destekleceklerine bu tür etkinlikleri destekleseler daha güzel olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocam bir yaraya parmak bastınız gerçekten. Hepimizin beklentisi bu yönde. Yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil
  4. Kadıköy Belediyesi Moda burnunda kaldırım taşlarına bastırmış şiirleri. Ben de duyduğumda haberlerde çok etkilendim. Hayatın içinde böyle güzel inceliklere rastlamak bana iyi geliyor :) Teşekkürler paylaşımınız için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kime iyi gelmiyor ki 😀 Yorumunuz için teşekkürler ederim.

      Sil
  5. Ne güzel, benim yaşadığım yerde duvarlarda hep küfürler yazıyor. Ne şiir var ne de anlamlı bir söz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O dediklerin her yerde var kardeşim, takma. Yorumun için teşekkür ederim

      Sil