Powered By Blogger

5 Ocak 2018 Cuma

Yazmak üzerine...

     Yazmak üzerine bir söz duydum ki, sormayın. Dün gece böyle yatma üzeri. Bizimkiler Kelebeğin Rüyası filmine bakıyorlardı, Show tvde. Orada Yılmaz Erdoğan harika bir söz söyledi o iki şaire. “Yazdıklarınıza aşık olmayın ama yazın”. Bu sözü duyar duymaz, “Ne güzel bir sözmüş bu böyle” dedim. Böbürlenme diyor. Büyük bir yazar oldum deme diyor. Sadece yaz diyor. Adamların hayatları şiir yazmak ya. Kendilerini resmen yazmaya adamışlar. Hayattaki amaçları yazmak olmuş. Filmin bi beş-on dakikalık bölümüne baktım. Yazmaya-şiire bu kadar aşık olmaları çok hoşuma gitti. Kıvanç Tatlıtuğ’un filmde doktora okuduğu şiirde çok güzeldi. Ben bir blog yazarıyım. Ama yazmaya tutku derecesinde bu kadar aşık değilim.

yazmak üzerine

     Yazmak üzerine kafa yordum biraz filmden sonra. Bu kadar yazma sevdalısı var etrafımızda. Herkes yazmayı çok sevdiğini söylüyor. Peki sadece söylemek yetiyor mu? Tabi ki yetmez. Bunu söyleyenin aynı zamanda bunu göstermesi de lazım. Yani yazmanın kapısında yatması lazım. Madem ki yazmayı sevdiğini söylüyor. Bir şey kazanıp kazanmadığına bakmadan yazmalı hep. Bu durumu blog üzerinden ele alırsak. Mesela blog yazmaya başladıktan sonra bırakmamalı. Ölesiye kadar yazmalı. Otuz yıllık, olmadı elli yıllık bloglar olmalı. Gerçekten bir yazar olmak için devamlı tırmalamalı. “Ne iş yapıyorsun?” dendiğinde, “Ben yazarım” cevabını verebilmeli. Hobi olarak yapmamalı. İşi-gücü her şeyi yazmak olmalı. Bir Ahmet Ümit, bir Ayşe Kulin olmalı.

Foto kaynak: https://www.pexels.com/photo/grayscale-vintage-typewriter-573566/

8 yorum:

  1. İnsanlar çok ayran gönüllü bence. Güzel yazıları olup terkedilmiş birçok blog var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birde çok sabırsısız. Hemen her şey olsun istiyoruz. Blogda emek lazım. Hemen pes ediyoruz. O yüzden etraf terkedilmiş bloglarla dolu. Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  2. O filmi izlemiştim, gerçekten etkileyiciydi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmin tamamını izlemedim. Ama ilk fırsatta izleyeceğim. Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  3. Çok doğru söylüyorsun, güzel düşünmüşsün. Yazarım ben demek kolay ama gerçekten yazar olmak zor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem de çok zor. Yorumun için teşekkür ederim kardeşim.

      Sil
  4. Yazmak, eskilerde küçük notlar yazardım. Hilafsız beş senedir yazmadığım gün yok Cem. Onları elden geçirip arkadaşlarla paylaştığım zaman gerçekten çok mutlu oluyorum. Sen de randımanlı yazıyorsun. Eskiden de çok severdim yazdıklarını biliyorsun. Çok şey aldım yazdıklarından. Devam... diyorum kardeşim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin gibi yazılarını ve yazma tarzını beğendiğim birinden bunları duymak çok güzel :) Çok teşekkür ediyorum.

      Sil