Powered By Blogger

27 Ocak 2018 Cumartesi

Gupse Özay ve Afrin paylaşımı yapmaması...

     Gupse Özay, sevdiğim bir sanatçıdır. Kimsenin işine burnunu sokmaz. Kendi işine bakar. Ve devamlı yeni bir şeyler yapmak peşinde koşar. Film yapar. Gupse Özay sinemasının tuğlalarını koyuyor birer birer bu filmlerle. Ama son günlerde hiç istemediğim bir şekilde gündem oldu kendisi. Twitter’da gündem’e baktım. Aşağılara doğru ismini gördüm. “Ne alaka ki, ismi burada” dedim ve tıkladım isminin üzerine. Birde ne göreyim. Afrin paylaşımı yapmadı diye gündem olmuş. Bu konu ile ilgili haber olacak en son kişidir benim için. “Karşı mı çıkmış peki?” dedim. Tivitleri inceledim bir bir. Olayı sonunda çözdüm. Afrin konusunda paylaşım yapmamış. Ama tutmuş bilmem nerde ki deprem için paylaşım yapmış Gupse Özay.

Gupse Özay
Resim yazısı ekle

     Gupse Özay, dışarıdan bu tür konulara hassasiyet gösterecek biri gibi görünüyor. Böyle şeylere dikkat etmeleri lazım. Demiyorum ki deprem için paylaşım yapmasın. Ama şu an ülkenin içinde bulunduğu durumu da göz ardı etmeyelim. Bazı kesimlerde Afrin harekatı yok gibi davranılıyor. Bu gerçekten beni incitiyor. Sanatçı dediğin ülkesine yabancı olmamalı. Bu gibi durumları görmezlikten gelmemeli. Hadi diyelim iktidarın politikalarından memnun değilsin. Olamaz mı? Olabilir. Herkesin en doğal hakkı. Ama en azından oradaki Mehmetçik için endişe duymalı. Tekrar Gupse Özay olayına dönersek. “Böyle yapmamalı mıydı? Kendisinden beklemezdim” dedim. Gerçi kendisi sonradan bir açıklama yaptı. Ne kadar samimi, karar sizin.

     Gupse Özay, yaptığı açıklamada, “Haklılar” demiş. Bu da bir şeydir. Ve kendisinden beklenilen bir davranıştır. Bu olayın bir yönü. Gelelim bir diğer yönüne. Peki bu tür dönemlerde hep ünlülerin hesapları böyle takip mi edilecek? “Bakalım kim paylaşım yapmış, kim yapmamış?” ya da “Kim Afrin’i destekleyen paylaşım yapmış, kim Afrin’i desteklemeyen paylaşım yapmış?” diye. Bu doğru mu peki? Bu da doğru değil. Bu mahalle baskısına girer. Zaten terör örgütü propagandası yaptığı tespit edilen hesaplar hakkında gerekli kanuni işlemler yapılıyor. Devletin ilgili kurumu bu işi yürütüyor. İşin özü: ünlülerin hesaplarını açık aramak için araştırmak güzel bir şey değil. Bunun yanında Gupse Özay paylaşımı da uygun olmamıştır.

Foto kaynak: https://www.pexels.com/photo/adult-artists-close-up-colors-567453/


10 yorum:

  1. Bilerek yaptığını sanmıyorum. Sonradan fark etmesi ile olayı düzeltmeye çalışmış.

    Konu milli mesele olunca parti bir kenara konur birlik olunur. Şuan da bunu icra etmekteyiz. Çok şükür çatlak sesler çıksa da azınlıktalar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Milletin desteği ortada zaten. Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  2. Bu paylaşım yapmış veya yapmamış olayı mantıklı gelmiyor bana..Yani yapmayabilir sıkıntı yok..Zaten dediğiniz gibi sıkıntı olduğunda gerekli merciler hukuki işlemi başlatıyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir anlasalar işte. Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  3. Gupse Özay hakkında dediklerine katılıyorum. Bana kalırsa ünlü insanlar halka doğru yolu göstermesi gerekir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanatçının bu yanı da olmalı dediğin gibi. Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  4. Tepki verme şekli medenice oldu mu geri dönüşte oluyor. Şöhretin eleştirel tarafı olmak zorunda. Bence kimi şöhretler bunu anlamıyor. Birde bizim gibi toplumlarda duyarlı olmakla, duyar kasmak gibi iki ayrım var. Duyar kasan kesim genelde hep kendi tarafında olmayan kesime bir linç ve hınç besliyor. Hee bu demokratik denen birçok ülke normunda var. Ülkemizin son zamanda sıkıntılı dönemden geçiyor herkes biraz da kendi yaptığına bakarak duruş sergilemeli. Nitekim hissi anlamda kırgınlık belirtemek hoştur ama linç anlayışıyla saldırmak kötü...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kırgınlık ile linç arasındaki o ince çizgiyi kaçırıyoruz. Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  5. Özgürlük istediğini yapmak değil istemediğini yapmamaktır.
    Bu konudaki haberler beni çok rahatsız ediyor. Çünkü herkes kendinden sorumlu, hiçkimse sana ya da bana niye böyle düşünmedin ya da düşündün diyemez, dememeli. Bunun ucu çok açık çünkü. Nihayetinde hepimiz kendi vicdanımıza karşı sorumluyuz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sosyal medya avcılığı yapmak hoş değil. Bu güzel analizin için teşekkür ederim.

      Sil